Изключете данните за местоположението на вашите снимки на Mac

Изключете данните за местоположението на вашите снимки на Mac

Един от недостатъците на снимките, направени с мобилния телефон, е този местоположението на същия може да бъде записано. Когато споделяме изображенията, Убикацията може и да се споделя. Някои инфлуенсъри могат да го направят с желание, но ако искате да запазите поверителността си, по-добре знаете как да го избегнете.

Когато споделяте снимки от Mac, метаданните на изображенията също се споделят и сред тях е местоположението. Лесно е да се избегне този малък проблем.

Споделете вашите снимки, а не вашето местоположение

Споделянето на местоположението на местата, където сте направили снимките, може да изглежда смешно и дори можете да се колебаете от невероятните си пътувания, но за ваша безопасност е по-добре да се научите да го избягвате.

На Mac е съвсем просто за да могат да споделят снимките, без да се налага да споделят повече данни, особено местоположението, от което са направени.

Можем да активираме конфигурация, за да деактивираме този трансфер на информация. Просто трябва да вземем под внимание менюто за предпочитания за снимки.

Затова ще го направим предпочитания> и там ще имаме квадратчето, което трябва да махнем. „Включете информация за местоположението за публикации“. Толкова лесно.

Изключете местоположението на снимките, когато ги споделяте

Има и други начини да го направите. Например, когато използвате Photoshop, ако погледнете информацията за файла, ще видите подменю, което е метаданните. В това можете да ги редактирате и да посочите като опция по подразбиране да не се включват GPS данни.

Макар честно казано, знаете ли кой е най-добрият начин да не споделяте местоположението? Отговорът е прост не използвайте тази опция, когато правите снимки. По подразбиране на iPhone той е активиран, но можете да го деактивирате.

В камерите с този капацитет, можете да го избегнете и в съответното меню.

Превенцията е по-добра от лечението. Ако някога бързаме и забравим да махнем отметката от това квадратче, ще споделим местоположението и някой, който не искаме, може да види какво не искаме.

Между другото, в социалните мрежи, обикновено в изображенията, които качвате, че данните се изтриват. Самата социална мрежа го прави по подразбиране. Но никога не знаете, ако те пазят тези данни, да знаете какво правят с тях.


Съдържанието на статията се придържа към нашите принципи на редакторска етика. За да съобщите за грешка, щракнете върху тук.

Бъдете първите, които коментират

Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

  1. Отговорен за данните: Мигел Анхел Гатон
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.