Как да форматирате вашия Mac, без да изтривате твърдия диск

osx-el-капитан

Преди няколко дни потребител попита как да възстанови изтритите данни след изтриване на администраторския акаунт от Mac и отговорът на този въпрос е Time Machine и архиви. Във всеки друг случай и без да сте запазили резервно копие, невъзможно е да се възстанови информацията при изтриване на администраторския акаунт.

Тази опция се използва в „режим на форматиране“, без действително да преминава през стъпките за премахване и преинсталиране на операционната система. Лично погледнато, винаги ще го казвам по-добре е да извършите чиста инсталация на системата, за да оставите Mac готов, но ако не искате да извършите тази инсталация, можете да извършите процеса на премахване от администратора. Днес ще видим как да извършим този процес на изтриване на потребителя на администратор. Да сме наясно с възможната загуба на данни, ако нямаме резервно копие, всеки е свободен да използва този метод или не.

Първа стъпка

Първият е извърши нашето архивиране за да защитите вашите важни данни. Друга подробност, която трябва да се вземе предвид в този процес, е, че всички документи и файлове, които имаме извън папката на нашия потребител администратор (Начало) те няма да бъдат премахнати в процеса.

Сега да преминем Системни предпочитания> Потребители и групи и отключете катинара с администраторска парола, за да стартирате процеса. След като приключим с тази предишна стъпка, ще създадем нов акаунт на администратор, като натиснем символа „+“ и ние ви даваме привилегиите.

премахване-администратор-2

Рестартиране на системата

Следващата стъпка е извършете рестартиране на Mac и влезте с новия акаунт на администратор които сме създали преди това. С това, което ще постигнем е да подготвим двата администраторски акаунта и да не напускаме Mac по всяко време без администратор.

След като се рестартира, се връщаме към Системни предпочитания> Потребители и групи и ние избираме катинара, за да го отворим. Не забравяйте, че този път паролата е тази, използвана за новия потребител на администратор. 

Изтрийте акаунта, като изтриете данни

След като стигнем тук, като правим всяка от предишните стъпки, това, което трябва да направим, е просто премахване на стария администратор и за това се поставяме на върха му и избираме символа «-« от дъното.

По този повод не стигнах до точката да премахна потребителя на администратор, но в по-ранните версии на OS X се появи меню подобно на това в долното изображение, в което ни позволи да извършим няколко действия: запазете резервно копие на изтрития акаунт в папка, изтрийте акаунта на администратор, без да изтривате папката Home и третото, което трябваше да изтрие всички съдържание от акаунт.

изтриване-администратор

В OS X El Capitan не изглежда, че това меню се появява като налично (ако някой го опита и потвърди, че оставя изпращане на снимки) според потребителя, който ни е казал, че е изтрил администраторския си акаунт, Алън, така че внимавайте оттогава веднъж елиминиран няма връщане назад.

Готово!


Съдържанието на статията се придържа към нашите принципи на редакторска етика. За да съобщите за грешка, щракнете върху тук.

2 коментара, оставете своя

Оставете вашия коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

  1. Отговорен за данните: Мигел Анхел Гатон
  2. Предназначение на данните: Контрол на СПАМ, управление на коментари.
  3. Легитимация: Вашето съгласие
  4. Съобщаване на данните: Данните няма да бъдат съобщени на трети страни, освен по законово задължение.
  5. Съхранение на данни: База данни, хоствана от Occentus Networks (ЕС)
  6. Права: По всяко време можете да ограничите, възстановите и изтриете информацията си.

  1.   Хуанхо каза той

    Здравейте, благодаря ви много за всички уроци. Напоследък имам въпрос. Имам Mac от около 5-6 години и мисля, че е дошло времето да го форматирам. Колко полезно е да го форматирате и да започнете от копие на машина на времето? Искам да кажа ... ако го форматирам и след това възстановя от копие на машина на времето, остава ли същото или има боклук, който се губи по пътя?

    1.    Жорди Хименес каза той

      Хубаво Хуаньо, възстановяването на машина от Time Machine е необходимо за някои документи, които са от съществено значение за вас, но това не означава, че почистването е добро от време на време. Моят съвет е да възстановите от нулата от нова версия на OS X, тоест архивирате в TM, възстановявате от нулата и получавате само това, което е наистина важно от TM, без да зареждате целия архив.

      поздрави