Què significa la fletxa amb fons blau que es mostra a l'iPhone

Símbol localització iPhone

Conformi els smartphones van començar a incloure un xip GPS, els dispositius de navegació van anar caient en desús i, en l'actualitat, és molt difícil trobar-ne algun al mercat (el mateix passa amb les càmeres compactes).

Cada cop que el nostre iPhone o iPad, fa ús del GPS, el nostre dispositiu ens mostra a la part superior una fletxa, fletxa que pot tenir un fons blau, ser buida o de color gris. Si vols conèixer què és i com funciona el símbol de localització de iOS, t'invito que segueixis llegint.

Què és símbol de localització

El símbol de localització a iOS es representa per una fletxa en diagonal que es mostra a la part superior del dispositiu.

Aquesta fletxa, ppot tenir diferents colors depenent del tipus dinformació que mostri: buida, blanca o blanca amb fons blau. També la podem trobar en color morat (aquest color es fa servir quan el sistema qui utilitza la localització).

Què significa el símbol de localització

El símbol de localització que es mostra a la part superior d'un iPhone o iPad, ens indica que laplicació té o ha tingut accés recentment a la nostra localització.

Daquesta manera, lusuari pot comprovar fàcilment si laplicació està fent un ús correcte de la seva localització (com amb les aplicacions de mapes) o, si, per contra, està obtenint la nostra localització per recopilar dades, dades que no són necessàries per al funcionament de l'aplicació.

És necessària la localització?

Obviament, no és obligatori activar els serveis de localització del nostre iPhone, però lexperiència que tindrem serà molt limitada.

No només afecta l'experiència d'ús amb aplicacions, sinó que també afectarà moltes funcions importants del nostre dispositiu.

iPhone infectat
Article relacionat:
Què significa el missatge «El teu iphone ha patit severs danys» i com eliminar-lo

Tenint en compte que Apple no comparteix aquestes dades amb cap altra empresa, podem confiar plenament en les dades que recull de la nostra localització i l'ús que en fa, que no és altre que millorar els serveis que ens ofereix.

On es mostra el símbol de localització

El període d'actualitzacions d'Apple té una durada mitjana de 5 anys, encara que de vegades, com amb l'iPhone 6s i iPad Air 2, ha incrementat aquest número de forma extraordinària.

Amb l'arribada de l'iPhone X, la companyia amb seu a Cupertino es va veure obligada a canviar la interfície dusuari a causa del notch.

El notch de l'iPhone, on hi ha la tecnologia Face ID, ocupa la part superior frontal del dispositiu reduint lespai per mostrar icones.

iPhone desactivat
Article relacionat:
Com arreglar un iPhone desactivat

La inclusió del notch, també va suposar un canvi a l'hora de apagar l'iPhone, posar-ho en mode restauració... i el símbol de localització no es mostra a la mateixa zona en dispositius amb notch que en dispositius sense notch.

iPhone X i posteriors

símbol localització iPhone

Tots els dispositius que inclouen un notch amb Face ID, mostren els diferents tipus de símbols de localització a la part esquerra del notch, a la dreta de l'hora.

iPhone 8 i anteriors

símbol localització iPhone 8

A l'iPhone 8 i anteriors, el símbol de localització, es mostra just a l'esquerra del percentatge de bateria que mostri el nostre dispositiu.

Tipus de fletxa de localització a iOS

iOS ens permet conèixer quines aplicacions han utilitzat els serveis de localització del nostre dispositiu utilitzant 3 tipus diferents de fletxes:

  • Una fletxa buida indica que una aplicació podria rebre la teva ubicació en determinades circumstàncies.
  • Una fletxa negra indica que una aplicació ha utilitzat els serveis d'ubicació durant les darreres 24 hores.
  • Una fletxa blanca amb fons blau significa que una aplicació ha utilitzat recentment els serveis de localització.

Com activar la localització d'una aplicació

les aplicacions mostraran el símbol de localització, sempre que us haguem donat els permisos corresponents quan la instal·lem al nostre dispositiu.

En el cas de les aplicacions d'Apple, aquest permís no és una excepció i tant l'aplicació Mapes com la del temps, ens sol·licitaran accedir a la ubicació.

Per protegir encara més la privadesa dels usuaris, quan instal·lem una nova aplicació que vol de la ubicació dels nostres dispositius, ens permet triar entre diverses opcions:

  • Mai.
  • Preguntar la propera vegada o en compartir.
  • sempre
  • Quan utilitzeu l'app o els ginys.
  • Quan utilitzeu l'app.

Aquesta última opció és la millor de totes, ja que permet a l'aplicació únicament utilitzar els serveis de localització quan aquesta està oberta, no en tot moment.

Si seleccionem l'opció Sempre, l'aplicació podrà rastrejar contínuament la nostra ubicació i, depenent del tipus d'aplicació que sigui, enviar-nos promocions depenent-ne.

Com desactivar l'accés a localització d'una aplicació

desactivar l'accés a la localització del sistema a iOS

Si un cop hem establert els permisos d'ús de la ubicació a una aplicació, volem modificar, a continuació, us mostrem els passos a seguir per poder-ho dur a terme:

  • En primer lloc, accedim als ajustaments del nostre dispositiu.
  • Seguidament, premem a Privacitat.
  • A continuació, premem a Localització.
  • Ara, ens dirigim fins a la aplicació de la que volem modificar els permisos.
  • Dins aquest apartat, es mostraran les diferents opcions que l'aplicació ens ofereix per funcionar. Seleccionem la que més ens interessi.

Ja hi seria. Ja podeu tornar a utilitzar l'aplicació habitualment una vegada heu modificat els permisos d'accés a la ubicació. Aquest ajustament es realitza a través del sistema, qui s'encarrega de donar o no permís a les aplicacions perquè hi accedeixi les funcions.

D'aquesta manera, podem estar segurs que l'aplicació funcionarà tal com hem establert.

Com desactivar l'accés a la localització del sistema a iOS

Com he comentat més amunt, un smartphone sense GPS és pràcticament el mateix que un telèfon destacat, un telèfon que ens ofereix funcions addicionals basades en la nostra ubicació com, per exemple:

  • Conéixer l'estat del temps
  • Realitzar cerques a internet sobre la base de la nostra localització
  • Mostra nova ubicació en una aplicació
  • Utilitzar-lo com a navegador
  • Localitzar el nostre mòbil si ho hem perdut

És molt important tenir en compte aquesta darrera opció, ja que, si perdem el nostre mòbil, no el podrem localitzar a través d'iCloud o de l'aplicació Cerca.

Si així i tot, vols desactivar l'accés del sistema a la localització, Hem de realitzar els passos que us mostro a continuació:

desactivar l'accés a la localització del sistema a iOS

  • En primer lloc, accedim als ajustaments del nostre dispositiu.
  • dins Paràmetres, premem Privacitat.
  • Al menú Privacitat, Premem a Localització.
  • Al final d'aquest menú, feu clic a Serveis de el sistema.
  • Finalment, hem de desactivar tots i cadascun dels interruptors que es mostren.

Podem deixar el que indica Cercar meu iPhone, perquè puguem localitzar-ho si ho perdem.


El contingut d'l'article s'adhereix als nostres principis de ètica editorial. Per notificar un error punxa aquí.

Sigues el primer a comentar

Deixa el teu comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*

*

  1. Responsable de les dades: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalitat de les dades: Controlar l'SPAM, gestió de comentaris.
  3. Legitimació: El teu consentiment
  4. Comunicació de les dades: No es comunicaran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  5. Emmagatzematge de les dades: Base de dades allotjada en Occentus Networks (UE)
  6. Drets: En qualsevol moment pots limitar, recuperar i esborrar la teva informació.