iCloud Drive e a súa xestión familiar, algo que debes controlar e saber

iCloud Drive en Preferencias familiares

Seguimos explicando o funcionamento da nube de Apple e concretamente a parte que ten que ver con iCloud Drive, ou o que é o mesmo, a parte que ten que ver co espazo que temos gratis para o almacenamento de ficheiros que cremos axeitado. 

Xa expliquei en artigos anteriores que debemos ter coidado cos ficheiros que almacenan tanto as aplicacións propias de macOS como os datos que as aplicacións de IOS gardan en iCloud Drive porque eses datos son invisibles para o usuario cando entramos na ruta de iCloud Drive ben a través de iCloud Drive en macOS ou Files en iOS e incluso iCloud Drive en iCloud.com. 

Eses ficheiros xerados polas aplicacións, así como só se poden xerar a partir desas aplicacións, sexan cales sexan, só se poden eliminar deles, polo que ten que telo en conta antes de desinstalar calquera aplicación xa que se non, eses datos quedarán nun limbo a un "nivel superior". 

Pero imos onde imos e é que o que hoxe che quero explicar é como xestionar o almacenamento de iCloud Drive cando fas clic en "Xestionar a familia" dentro Preferencias do sistema> iCloud> Administrar familia. O primeiro que tes que facer se queres que o teu espazo no iCloud Drive se comparta con outro compoñente da túa familia é configurar o sistema con ese novo ID de Apple dese membro da familia, despois do cal preguntaráselle por que quere concederlle dereitos a esa nova persoa. 

iCloud Drive coa familia

Entre as opcións que podes escoller é compartir o teu espazo en iCloud Drive e de aquí vén o que quero que consideres. A partir de aquí, só podes compartir o teu espazo co resto da xente do teu grupo «familiar» e non poderás darlle a unha determinada persoa algúns concertos como se lle pagases un plan de almacenamento de 50 GB, por exemplo. 

Se queres que o teu fillo ou filla teña os seus propios 50 GB, debes ter fondos na súa ID de Apple para que a partir desa identificación poida seleccionar ese plan de almacenamento. Despois de facelo, cada mes cobrarase esa cantidade de espazo, polo que ben estás a transferir agasallos de diñeiro a ese ID de Apple a través de iTunes ou asocias unha tarxeta de crédito, que non creo que queiras, ou mercar tarxetas de recarga de iTunes para canjear códigos. 

En resumo, desde "Xestionar a familia" só podes compartir o espazo do teu plan. Se tes 200 GB de espazo, ese espazo compártese para as contas que designes sen un tope para cada unha delas. Por suposto, teña en conta que o que é certo é que os teus datos non se mesturarán cos dos teus familiares. 


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado.

*

*

  1. Responsable dos datos: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.