Como arranxar un iPhone desactivado

iPhone desactivado

Coa introdución de Touch ID e posteriormente Face ID, os usuarios poden desbloquear facilmente os seus terminais sen ter que introducir un código de seguridade, evitando a necesidade de agocharse para que ninguén o vexa introducilo.

Non obstante, é unha arma de dobre fío. E dígoo porque, se esquecemos tan pouco de usalo, poderemos bloquear completamente o teléfono se introducimos o código incorrectamente ata 10 veces. Nese momento, amosarase a mensaxe iPhone está desactivado.

Por que aparece a mensaxe iPhone está desactivado?

Como medida de seguridade, cando introducimos incorrectamente o código de desbloqueo do noso dispositivo 5 veces, isto estará bloqueado durante un minuto, dándonos tempo para reconsideralo e asegurarnos de cal é o código de seguridade do noso dispositivo.

editar pdf
Artigo relacionado:
Como editar ficheiros PDF no iPhone

Despois do primeiro minuto, teremos 2 intentos máis antes de que o terminal volva fallar. Nesta ocasión, teremos que esperar 5 minutos.

Se cometemos un erro por oitava vez, o terminal volverase a desactivar, pero esta vez, durante 15 minutos. Despois de fallar o noveno intento, o tempo de enfriamento estenderase a 60 minutos.

O décimo intento é o último que Apple nos ofrece para poder desbloquear o noso terminal antes bloquealo permanentemente e amosaranos a mensaxe iPhone desactivado.

Como arranxar un iPhone desactivado

Dependendo do coidado que teñas, podemos atopar un problema. Se tes espazo contratado en iCloud, todo o contido do teu iPhone almacénase na nube de Apple.

Pero se non, e recentemente nos fixo unha copia de seguranza, temos un problema. O problema é que a única solución a esta mensaxe é restaurar o noso dispositivo dende cero, o que implica perder todo o contido que hai no seu interior.

establecer o ton de chamada do iPhone
Artigo relacionado:
Como poñer un ton de chamada no iPhone

Apple debería implementar unha función que permita, a través de iCloud, desbloquear o acceso ao terminal sen ver a necesidade de eliminar todo o contido que está dentro.

desbloquear pantalla samsung

A empresa coreana Samsung, permítenos desbloquear o noso terminal se esquecemos o código de bloqueo, patrón ou o dispositivo non recoñece a nosa pegada dixital ou rostro sen borrar.

Iso si, sempre que teñamos rexistrado o terminal ao noso nome cunha conta de Samsung. Unha vez que o desbloqueamos, invitaranos a crear outro código de bloqueo, patrón ou volve escanear a nosa pegada dixital ou a cara.

iPhone 12
Artigo relacionado:
Como compartir Wi-Fi desde iPhone

Esperemos que Apple incluir esta opción nun futuro non moi distante xa que evitará moitos dores de cabeza.

para corrixir un iTeléfono apagado, debemos realizar os pasos que vos mostro a continuación.

Apague o dispositivo

Para levar a cabo este proceso, é necesario un PC con iTunes instalado (podes descargalo desde Microsoft Store) ou un Mac que, dependendo da súa versión, incluirá iTunes como aplicación ou integrado no sistema (empezando por macOS Catalina).

O primeiro que debemos facer é apague o dispositivo, un proceso que varía segundo o modelo de iPhone.

Desactiva o iPhone 8, o iPhone X ou posterior e o iPhone SE de segunda xeración:

Desactiva o iPhone 8, o iPhone X ou posterior e o iPhone SE de segunda xeración:

Prememos o botón botón para baixar o volume e para apagar a pantalla ata que apareza un control deslizante para apagar o dispositivo na pantalla.

Desactiva o iPhone 7/iPhone 7 Plus e anteriores, iPhone SE 1ª xeración:

apagar o iPhone vello

Mantén presionado o botón de acendido pantalla ata que apareza un control deslizante para apagar o dispositivo.

Unha vez apagado o dispositivo, debemos espera un minuto para asegurarse de que está completamente apagado.

Activa o modo de recuperación

Do mesmo xeito que non hai un método único para apagar un iPhone, para entrar no modo de recuperación, para activar o modo de recuperación do iPhone, temos realizar unha operación diferente segundo o modelo.

Activa o modo de recuperación iPhone 8, iPhone X ou posterior e iPhone SE 2ª xeración:

Modo de recuperación do iPhone

Como activar o modo de recuperación iPhone 7 e iPhone 7 Plus

Activa o modo de recuperación iPhone 6s e anteriores, iPhone 1ª xeración

Unha vez localizado o botón que nos permitirá activar o modo de recuperación do noso iPhone, debemos mantelo presionado mentres conectamos o iPhone ao noso PC ou Mac.

modo de recuperación

Unha vez que se amosa a imaxe superior (ou similar), deixamos de premer o botón. Agora, temos que usar o ordenador.

restaurar iPhone

Restaurar o iPhone con iTunes

Windows PC: macOS Mojave e anteriores

Se usamos un PC con Windows ou un Mac con macOS Mojave ou anterior, procedemos a abrir iTunes.

Restaurar o iPhone con macOS

macOS Catalina e posteriores

Se usamos un Mac con macOS Catalina ou superior, debemos localizar o dispositivo na columna da esquerda e seleccionalo.

Unha vez que o dispositivo foi recoñecido polo dispositivo, iTunes ou o Finder (dependendo da versión de macOS) detectará que está en modo de recuperación e ofreceranos dúas opcións:

  • Restaurar. Ao facer clic nesta opción, eliminarase todo o contido almacenado no seu interior. Se temos unha copia de seguridade nese mesmo ordenador poderemos restaurala unha vez que remate o proceso.
  • Actualización. Esta opción non soluciona o problema cando o terminal está bloqueado, pero utilízase cando o dispositivo está a ter problemas para iniciarse correctamente.

Algúns consellos

Se tes dificultades para lembrar cal é o código de desbloqueo do teu dispositivo e non queres arriscar a perder todos os datos que almacenaches no teu dispositivo cando o recuperes, debes considerar a posibilidade de contratar iCloud.

Se queres gardar unha copia de todo o contido que creas (fotos, vídeos) ou copiar no teu dispositivo, a solución ideal é utilizar iCloud. A través de iCloud, terás en todo momento unha copia de todo o contido do teu dispositivo na nube de Apple, contido que podes restaurar unha vez que recuperes o acceso ao teu dispositivo.

Apple pon a nosa disposición 3 plans de almacenamento de pago, ademais dos 5 GB ofrecidos gratuitamente:

  • 50 GB por 0,99 euros ao mes.
  • 200 GB por 2,99 euros ao mes.
  • 2 TB por 9,99 euros ao mes.

Se xa tes contratado espazo de almacenamento na nube con outra plataforma, podes aproveitar os 5 GB gratuítos para manter os datos da axenda de enderezos, calendario, tarefas, notas e moito máis en iCloud.

Coa aplicación da plataforma de acceso á nube que utilizas (OneDrive, Dropbox, Google Drive...) poderás configurar a aplicación para que carga todo o contido novo que chega á aplicación Fotos.

Outra opción é usar iTunes en Windows ou Mac para facer unha copia de seguridade regularmente para evitar perder tantas fotos e vídeos como fixeches co teu dispositivo.

Esta opción tamén está dispoñible en ordenadores xestionados por macOS Catalina ou posterior.


O contido do artigo adhírese aos nosos principios de ética editorial. Para informar dun erro faga clic en aquí.

Sexa o primeiro en opinar sobre

Deixa o teu comentario

Enderezo de correo electrónico non será publicado. Os campos obrigatorios están marcados con *

*

*

  1. Responsable dos datos: Miguel Ángel Gatón
  2. Finalidade dos datos: controlar SPAM, xestión de comentarios.
  3. Lexitimación: o seu consentimento
  4. Comunicación dos datos: os datos non serán comunicados a terceiros salvo obrigación legal.
  5. Almacenamento de datos: base de datos aloxada por Occentus Networks (UE)
  6. Dereitos: en calquera momento pode limitar, recuperar e eliminar a súa información.