Brisanje cijelog Maca lakše je i brže u macOS Montereyu

macOS Monterey

Nova verzija operativnog sustava macOS Monterey analizira se malo po malo nakon predstavljanja u ponedjeljak, 7. lipnja, u okviru WWDC-a. U ovom slučaju, operativni sustav Mac nudi mnogo jednostavnija opcija za brisanje svih sadržaja i postavki u ovoj verziji.

Korisnici iOS-a i iPad-a to sigurno znaju ... Ista je opcija koja omogućuje brisanje ovih uređaja implementiranih u operativni sustav Mac. opcija koja se pojavljuje u Postavkama i preciznije u postavkama resetiranja kartice našeg iPhonea dostupan je i u macOS Montereyu.

"Brisanje sadržaja i postavki" daje vašem Macu mogućnost da izbriše sav sadržaj i ostavi računalu tvorničke postavke. Ova je opcija dostupna izravno u Postavkama sustava. Tako će korisnik jednostavnim klikom na vrh izbornika unutar Postavki sustava i klikom na "Izbriši sav sadržaj i postavke" s padajućeg izbornika moći očistiti računalo.

Brisanje sveg sadržaja i postavki iz System Preferences nudi mogućnost brisanja svih korisničkih podataka i aplikacija instaliranih na sustavu, čak omogućuje održavanje operativnog sustava instaliranim. Budući da je pohrana podataka uvijek šifrirana na Mac sustavima s M1 procesorom ili T2 čipom, sustav trenutno i sigurno "briše" sadržaj uklanjanjem ključeva za šifriranje.

Ovaj gornji tekst je onaj koji se pojavljuje izravno u web stranica o jabukama y Na taj je način ovaj operativni sustav naših Macova malo bliži ostatku Appleovih operativnih sustava koji su već dugo mogli obavljati ovu funkciju.


Sadržaj članka pridržava se naših načela urednička etika. Da biste prijavili pogrešku, kliknite ovdje.

Budite prvi koji će komentirati

Ostavite svoj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljen. Obavezna polja su označena s *

*

*

  1. Za podatke odgovoran: Miguel Ángel Gatón
  2. Svrha podataka: Kontrola neželjene pošte, upravljanje komentarima.
  3. Legitimacija: Vaš pristanak
  4. Komunikacija podataka: Podaci se neće dostavljati trećim stranama, osim po zakonskoj obvezi.
  5. Pohrana podataka: Baza podataka koju hostira Occentus Networks (EU)
  6. Prava: U bilo kojem trenutku možete ograničiti, oporaviti i izbrisati svoje podatke.