HomeKit: engedélyt ad más felhasználóknak a távoli hozzáférésre

Ez a második részlet az oktatóanyag után, amelyet tegnap adtunk ki a formájával konfigurálja az otthoni vezérlést az Apple TV-vel. Ezúttal azt kell megmutatnunk, hogy milyen módon két vagy több felhasználónak engedélye van egy lámpa, aljzat vagy eszköz aktiválására vagy deaktiválására a HomeKit segítségével.

Kétségtelen, hogy ez jól jön azok számára, akiknek két vagy több különböző Apple ID van otthon, és azt akarják, hogy mindenki hozzáférjen az eszközhöz. Az engedélyezési lehetőségeken belül két módot találhatunk: azt, amely engedélyt ad az eszköz megnyitására és bezárására -távoli hozzáférési engedély- és amely az eszközök szerkesztésére is lehetőséget kínál -szerkesztési engedély- mindkét engedély ugyanarról a helyről van konfigurálva, és végrehajtása nagyon egyszerű.

Minden frissítve az Apple legújabb verziójára

Ez nyilvánvalónak tűnhet, de gyakran előfordul, hogy olyan embereket találunk, akiknek nincs frissítve az iPhone, az Apple TV vagy az iPad, és akkor ez nem működik számukra. A HomeKit használatához az operációs rendszer legújabb elérhető verziójára van szükség hogy felajánlja az összes lehetőséget, köztük azt is, hogy több felhasználóhoz is hozzáférést engedélyezzen.

Ebben az esetben, és miután otthon beállítottunk egy kiegészítő hubot, engedélyt adhatunk másoknak, hogy a tartozékot vagy a tartozékokat a HomeKit-tel együtt használják. Ez sok házban történik, és ez az két különálló Apple ID azonosítása gyakori és ezért engedélyeket kell adnunk, hogy az összes csatlakoztatott eszközt használhassák.

Hívja meg a felhasználókat

Mielőtt nekilátnánk, muszáj meghívja az illetőt / mint az illető és ehhez ezeket a lépéseket fogjuk követni:

  • Kattintson a Főoldal fülre, majd az ikonra  a bal felső sarokban
  • Aztán megadjuk az Invite-t
  • Hozzáadjuk a személy Apple azonosítóját és elküldjük

Néhány másodperc múlva a meghívott személy megkapja a értesítést a Home alkalmazásban iOS-eszközén, és csak a Főoldal ikonra kattintva kell elfogadnia  > Házbeállítások> OK és OK. Most hozzáférhet a házhoz és az eszközeinkhez csatlakoztatott, valamint a préseléshez szükséges kiegészítőkhöz  és a Ház neve jelenik meg az eszközökön.

Távoli hozzáférés engedélyezése és a felhasználói engedélyek szerkesztése

Most már csak engedélyeket kell megadnunk a funkciók végrehajtásához, ehhez pedig eszközünkről szerkeszthetjük a távoli hozzáférést és a rendelkezésükre álló engedélyeket. Nagyon egyszerű, és ily módon lehetővé tesszük a felhasználó számára, hogy egyszerűen használja vagy szerkessze azokat.

  • Ismét rákattintunk a House-ra és 
  • Kattintson a személyre, és konfigurálja az engedélybeállításokat
    • Távoli hozzáférés engedélyezése: ezzel a felhasználók bárhonnan vezérelhetik tartozékaikat. Kapcsolja ki, hogy a felhasználók csak akkor tudják irányítani őket, amikor otthon vannak.
    • Szerkesztés engedélyezése: Aktiválja ezt az opciót, ha engedélyezi számukra a kiegészítők, jelenetek és más felhasználók hozzáadását és eltávolítását.

A legjobb az emberek számára, akik általában nem irányítják a téma nagy részét (esetemben bizonyított) adjon távoli hozzáférést és hagyja kikapcsolva a szerkesztési engedélyeket. Ily módon a hazatérő személy be- vagy kikapcsolhatja a készüléket, anélkül, hogy bármilyen környezettel foglalkozna, kiegészítőket vagy hasonlókat adna hozzá. Ez problémát jelenthet számunkra, ha Ön nem jártas nagyon, ezért jobb, ha egyszerűen engedélyei vannak az eszköz használatára.

Ha bármilyen okból egy idő után szeretnénk eltávolítani egy személyt az eszközeink keze alól, ez olyan egyszerű, mint az ikon megnyomása a mátrix eszközünkről  keresse meg a felhasználót vagy jogosult felhasználókat, majd válassza a Személy törlése lehetőséget. Ily módon az a személy vagy személyek, akiknek engedélye volt, kimaradnak, és nem férhetnek hozzá a HomeKit-hez. Mivel több tartozék érkezik otthonunkhoz ezzel a technológiával, fontos a részletek és néhány működési lehetőség ismerete a problémák elkerülése érdekében. Abban az esetben, ha sok ember van a családban iPhone-val és különböző Apple ID-kkel, ők is be- vagy kikapcsolhatják az otthoni eszközöket az iPhone vagy iPad eszközzel.


A cikk tartalma betartja a szerkesztői etika. A hiba bejelentéséhez kattintson a gombra itt.

Legyen Ön az első hozzászóló

Hagyja megjegyzését

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra. Kötelező mezők vannak jelölve *

*

*

  1. Az adatokért felelős: Miguel Ángel Gatón
  2. Az adatok célja: A SPAM ellenőrzése, a megjegyzések kezelése.
  3. Legitimáció: Az Ön beleegyezése
  4. Az adatok közlése: Az adatokat csak jogi kötelezettség alapján továbbítjuk harmadik felekkel.
  5. Adattárolás: Az Occentus Networks (EU) által üzemeltetett adatbázis
  6. Jogok: Bármikor korlátozhatja, helyreállíthatja és törölheti adatait.