Apple Music nduwe 15% pasar musik streaming

pangsa pasar musik apel

Apple wis ngenteni luwih saka 2 taun tanpa ngumumake jumlah pelanggan ing platform musik streaming. Angka paling anyar sing kita kenal yaiku 60 yuta pelanggan ing Juli 2019. Miturut laporan paling anyar sing diterbitake MIDiA, pangsa Apple Music udakara 15%, dadi platform musik streaming nomer loro, sawise Spotify.

Laporan anyar saka Riset MIDiA nuduhake yen pasar musik streaming mundhak dadi 523,9 yuta pelanggan sajrone kuartal kaping pindho 2021, sing nuduhake paningkatan 109,5 yuta (26,4%) dibandhingake karo kuartal sing padha ing taun sadurunge.

Apple Music kira-kira 15% saka angka kasebut Amazon Music lan Tencent Music duwe 13% saben. YouTube Music adoh banget, kanthi mung 8% saka pasar, sanajan miturut panaliten kasebut, tuwuh kanthi cepet.

Google biyen dadi laggard ing papan kasebut, nanging peluncuran YouTube Music wis ngowahi rejeki, tuwuh luwih saka 50% sajrone 12 wulan nganti Q2021 XNUMX.

Spotify, kanthi pangsa pasar saiki 31%, ndeleng pangsa pasar rada suda sajrone kuartal kaping pindho 2021, saka 33% ing waktu kapindho 202o. Nanging, Spotify nambahake pelanggan luwih akeh sajrone 12 wulan sadurunge periode kasebut tinimbang layanan streaming liyane.

Miturut MIDia, ora ana risiko yen Spotify bakal kelangan posisi kepemimpinan ing pasar, paling sethithik ing wektu sing cendhak.

Nanging, perusahaan bisa uga prihatin pangsa pasar sawijining wis tiba kanggo telung taun consecutive minangka layanan saingan nambah game streaming.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.