Brasil dhendha Apple $ XNUMX yuta amarga pariwara sing mblusukake

3 ing 1 pangisi daya nirkabel

Apple nembe didenda rong yuta dolar dening pihak berwenang Brasil kanthi ora kalebu ing piranti anyar sing didol, pangisi daya. Perusahaan California ngumumake kasunyatan kasebut durung suwe supaya ora ngasilake karbon ing taun 2030. Kanthi cara iki, manajer lingkungan perusahaan ngerti manawa wis ana akeh pengisi daya ing omah lan bisa diwenehake. Kalebu ing adol barang anyar piranti kayata Apple Watch utawa AirPods.

Perusahaan mutusake manawa kanggo nggayuh target lingkungane lan dadi perusahaan karbon 0% ing taun 2030, perusahaan kudu miwiti ora kalebu pangisi daya ing piranti anyar sing didol. Nanging, langkah iki ora rasane akeh banget. Negara-negara kayata Prancis nggunakake langkah-langkah nglawan lan saiki Brasil liwat Procon-SP, sawijining badan pangaturan perlindungan konsumen Brasil sing berbasis ing negara bagian São Paulo, wis didenda Apple amarga ora kalebu pangisi daya ing kothak.

Jumlah dhendha dhewe ora penting. Denda udakara $ 2 yuta (R $ 10,5 yuta) lan jumlah iki udakara 1 euro kanggo perusahaan kasebut. Sing penting yaiku motif. Organisasi Brasil nyebutake yaiku kanthi «kanggo pariwara sing mblusukake, adol piranti tanpa klausa lan klausa ora adil ». Procon ujar Apple ora nanggapi nalika takon apa rega iPhone 12 lan produk liyane sing padha mudhun sawise nyopot pangisi daya, apa rega iPhone kanthi lan tanpa pangisi daya, lan yen nyuda jumlah pangisi daya sing diproduksi.

Direktur eksekutif Procon-SP, Fernando Capez, ujar manawa "Apple kudu ngerti manawa ing Brasil ana undang-undang lan lembaga perlindungan konsumen sing kuwat. Sampeyan kudu ngormati hukum lan institusi kasebut.

Ing wayahe ora ana wangsulan saka apel lan kita ora bakal ngerti apa dheweke mung bakal mbayar denda kasebut utawa mrentah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.