Foxconn mbukak pabrik maneh ing India sawise 'hukuman' Apple

Foxconn

Apple pengin kurang gumantung marang China, lan sithik-sithik "maturi" pemasok supaya mbukak pabrik produksi anyar ing negara liya, kayata India. Foxconn, salah siji saka assemblers utama Apple, ing collaboration karo pamaréntah India, wis mbukak pabrik anyar ing negara, nanging wis masalah serius banget karo kondisi kesehatan saka buruh.

Pamrentah India janji bakal mbangun lan njaga asrama lan kantin sing nduwe ewonan buruh ing pabrik Foxconn. Nanging ala kahanan sehat Saka papan perlindungan kasebut, sing disalahake sacara umum wulan kepungkur, nesu Apple nganti meksa Foxconn nutup tanduran kasebut nganti masalah kasebut rampung. Koyone paukuman wis ditrapake.

Foxconn wis suwe ngrakit iPhone 12 ing India, lan saiki lagi nyoba kanggo nindakake model iPhone paling anyar. iPhone 13. Nanging Apple mutusake kanggo mungkasi produksi langsung ing pabrik ing negara kasebut amarga masalah kesehatan sing dilaporake dening para pekerja ing pabrik kasebut.

Sasi kepungkur, agensi Reuters dikirim a lapuran ing ngendi dheweke nerangake kahanan ora sanitasi sing manggon ing Foxconn ing India. Kasedhiya ing barak sing rame, kamar panedhaan kanthi panganan sing rusak, lan sawetara turu ing lantai, ing kamar sing omahe antarane enem nganti telung puluh wong.

Meh 300 buruh mabuk

Ing tanggal kasebut, 259 buruh nandhang a intoxication kanggo panganan sing rusak. Nalika kabar kasebut nyebar, Apple cepet-cepet meksa Foxconn nutup pabrik kasebut nganti kabeh kahanan sing ora bisa ditindakake para buruh pabrik kasebut rampung. Pabrik kanthi 17.000 karyawan.

El pemerintah saka India, sing tanggung jawab kanggo mbangun omah-omah para buruh kasebut, wis tumindak lan bakal mbangun paviliun asrama anyar. Dikira-kira bakal butuh rong utawa telung sasi kanggo kabeh buruh bisa manggon ing fasilitas anyar.

Saiki, produksi diwiwiti maneh minggu ngarep kanthi luwih saka satus karyawan. Lan kabeh ing ngisor pengawasan Apple, supaya iki ora kelakon maneh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.