1.500 milyar piranti Apple isih rentan amarga AirDrop

 

AirDrop ngidini sampeyan ngirim file kanthi cepet lan gampang ing antarane piranti sing diproduksi dening merek, kayata iPhone, iPad lan Mac (lan liya-liyane). Kanggo nindakake iki, nggunakake teknologi Bluetooth LE, sing ngidini sampeyan ngirim, nemokake lan negosiasi sambungan. Uga nggunakake sambungan Wi-Fi point-to-point (Wi-Fi peer-to-peer) kanggo mindhah data. Iki nggawe transfer file kanthi cepet lan aman, uga hemat energi. Nanging, iki ora aman 100% kaya sing dituduhake dening kerentanan ditemokake sing mengaruhi sistem iki.

Sanajan AirDrop nggunakake macem-macem protokol lan mekanisme enkripsi kanggo njamin keamanan komunikasi antarane piranti, tim peneliti nemokake cacat keamanan sing bisa nyebabake bahaya data pribadi pangguna. Wis ditemokake dening ahli saka Laboratorium Jaringan Seluler Aman (SEEMOO) lan Grup Teknik Kriptografi lan Privasi (ENCRYPTO) saka Universitas Teknis Darmstadt (Jerman).

Dheweke ujar manawa Apple dilaporake kerentanan iki ing May saka 2019. Meh rong taun mengko, perusahaan Cupertino durung ngerti masalah kasebut utawa ngusulake solusi. Iki tegese luwih saka 1.500 milyar pangguna rentan kena serangan privasi.

Iki tegese pangguna luwih saka 1.500 milyar piranti Apple tetep rentan marang serangan privasi sing dijelasake. Pangguna mung bisa dilindhungi kanthi mateni panemuan AirDrop ing setelan sistem lan ngindhari mbukak menu nuduhake

Masalahe amarga cara AirDrop mriksa manawa pangguna kontak. Iki minangka mekanisme ing endi AirDrop mbandhingake nomer telpon lan email sing bakal nampa AirDrop kanthi entri sing disimpen ing buku alamat. Sanajan data iki dienkripsi, Apple nggunakake mekanisme hash rada ringkih. Iki nggawe aktor ala bisa mbukak informasi pribadhi.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.