Apple ukuman mbayar 300 yuta dolar amarga nglanggar paten DRM

Tim Cook

Ana perkara sing ora dingerteni. Ing paten, ana ing domain umum, lan bisa konsultasi. Yen sampeyan arep nggawe piranti lan sampeyan yakin manawa sawetara fungsine dipatenake dening pihak katelu, sampeyan kudu njaluk idin, lan biasane, mbayar royalti. Sing tujuane kanggo.

Lan apa sing ora dakkerteni babagan kepiye Apple, lan layanan hukum, aja ndeleng prekara kasebut nganggo kaca pembesar sadurunge ngluncurake produk utawa layanan anyar, supaya ora kedadeyan. Mung dihukum mbayar 300 yuta dolar kanggo nggunakake layanan distribusi konten sing dienkripsi tanpa idin saka perusahaan sing duwe paten.

Coba umpamane aku ngrancang smartphone bunder. Aku nggawe laporan, nerangake nganggo rambut lan pratandha babagan seluler, aku nemplekake papat gambar lucu yen layar bunder diapresiasi, tanpa prelu nggawe rendering 3D utawa spektakuler, lan dakwartakake ing omah paten.

Nyuwun panjaluk kaya ngono iku murah. Yen aku cukup beruntung ora ana sing duwe ide kaya ngono, badan regulator menehi paten, lan voila. Sing isih ana mung sijine ing laci lan ngenteni. Amarga aku dudu produsen ponsel, uga ora arep nggawe. Nanging yen ana sing mikir nglakoni, dheweke kudu tuku paten utawa mbayar kula kraton kanggo saben unit didol. Lan yen ora, ucapake lagu kasebut.

Iki sing ditindakake perusahaan PMC (Komunikasi Media Pribadi). Dheweke darmabakti kanggo ngirim paten sing ora bakal digunakake, nanging dheweke yakin manawa ana sawetara perusahaan sing bisa nindakake. Usahane yaiku mengko adol paten kasebut menyang perusahaan sing minat karo eksploitasi.

Diukum mbayar 300 yuta dolar

Bloomberg wae nglaporake manawa Apple wis diprentah mbayar 308,5 yuta dolar kanggo Komunikasi Media Pribadi sawise nglanggar paten sing ana gandhengane karo Digital Rights Management (DRM). Juri federal ing Marshall, Texas, mrentah dina Jumuah manawa perusahaan kasebut nglanggar paten PMC sawise diadili limang dina.

PMC wis ngajokake tuntutan hukum miturut tuduhan manawa Apple nglanggar paten dhewe sing kalebu Fairplay, sing digunakake Apple kanggo nyebarake konten sing dienkripsi saka aplikasi iTunes, App Store, lan Apple Music.

Kabeh diwiwiti ing taun 2015. PMC nuntut Apple amarga diduga nglanggar pitu patenane. Apple sukses nantang kasus kasebut, nanging PMC mréntah menyang pengadilan taun kepungkur lan mbatalake keputusan dewan manawa klaim paten tartamtu ora valid.

Apple dudu siji-sijine korban PMC. Google y YouTube menang tuntutan hukum sing padha babagan paten PMC liyane bubar lan keluhan liyane Netflix ditundha ing New York. Game gedhe, ora diragukan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.