Apple negesake ngilangake Dashboard ing macOS Catalina

Kaya sing diantisipasi sawetara dina kepungkur, babagan iki blog, 14 taun sawise diluncurake, Apple wis negesake manawa Dashboard ora bakal kasedhiya saka macOS Catalina. Kita bisa menehi rating Dashboard minangka panggunaan pisanan Widget ing komputer. Nalika Apple ngenalake, dadi revolusi dadi meja sing beda karo informasi cuaca, kalkulator, tanggalan, evaluasi saham lan indeks, lan liya-liyane.

Apple wis nyopot saka dhukungan WebKit DashBoard. Nanging blog Jepang Mac Otakara ndeteksi owah-owahan ing pendaptaran ing papan Dashboard ora katon. Wis mangkat mbaka sithik. Wiwitane desktop macOS standar, nanging ing versi paling anyar, kita kudu ngaktifake diwiwiti ing Yosemite.

Nganti konfirmasi sirna, ana sing ngira manawa iku fungsi sing ilang saka macOS Catalina pisanan betas, nanging isih ana ngarep-arep bisa nemokake DashBoard maneh ing betas sing luwih maju. Nganti saiki, kanthi pusat notifikasi ing sisih tengen, fungsi DashBoard wis njupuk kursi mburi. Aplikasi anyar jarang ditampilake ing desktop Apple iki.

Dasbor ing Misi Control Nalika sapisanan ndeleng ing Dashboard mlebu OS X Macan, ing taun 2005. Nalika semana revolusi gedhe. Ora bakal mlebu nalar yen diarani cikal bakal tablet utawa widget seluler saiki, nanging ing Mac. Widget kasebut adhedhasar mesin WebKit open source Safari.

Yen sampeyan pengin terus nggunakake Dashboard ing saiki, ora ana nostalgia utawa aplikasi sing nuduhake fungsi tartamtu, sampeyan bisa aktifake ing macOS Mojave utawa sadurunge, ing Preferensi Sistem lan pilihan Kontrol Misi. Apple ngganti fitur macOS lawas karo aplikasi lan fitur anyar sing bakal ditampa. Akeh sing bakal diwenehi warisan saka iOS saka macOS Catalina. Kita uga bakal kasedhiya ing piranti lunak Mac wiwit September, aplikasi independen kanggo ngrungokake musik lan Podcast, sing bisa disinkronake karo piranti Apple liyane liwat iCloud.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.