Apple lan Warner Music entuk persetujuan sing migunani banget kanggo kalorone

Apple-Musik

Ing salah sawijining upaya kanggo ngarahake pasar audiovisual, Apple Music wis bisa nutup kolaborasi sing luwih cedhak karo perusahaan rekaman penting ing sektor kasebut. Warner Music Group, sing katalog digawe saka seniman kanthi dedege Ed Sheeran, Mrica Chili Panas Abang utawa Bruno Mars, wis setuju karo perusahaan teknologi berbasis Cupertino sing menehi persetujuan yen tarif sing dibayar dening Apple luwih murah tinimbang sing dibayar nganti saiki.

Thanks kanggo sing, Apple bakal entuk bathi luwih akeh, lan bisa uga, pangguna Apple Music bakal njupuk kauntungan saka perjanjian iki amarga bisa nyuda rega layanan saben wulan. Warner Music dudu siji-sijine Apple sing negosiasi, Sony Music Entertainment bisa engkas mlebu perjanjian sing padha.

Petungan Apple gampang banget: Luwih akeh langganan, luwih sithik perusahaan Amerika kudu mbayar perusahaan rekaman. Iki persetujuan karo Warner Music Group Bisa menehi mupangat gedhe kanggo perusahaan Amerika Utara.

Apple Music

Ing wulan Juni kepungkur, kita duwe warta babagan maksud Apple kanggo nurunake pembayaran sing dibayar kanggo saben pelanggan. Pancen angel banget nolak proposal sing digawe dening bocah lanang Cupertino, amarga bebarengan Spotify, Apple Music wis dadi sumber penghasilan utama industri rekaman sing gedhe.

Kesepakatan antarane kaloro pihak kasebut tundhuk saka tuwuhing layanan streaming musik ing platform sing ditawakake Apple. Saiki, Apple mbayar udakara 58% saka penghasilan sing digawe platform kasebut. Miturut laporan kasebut, penurunan 3% wis dirembug, nawakake mbayar udakara 55%. Sanajan kemungkinan persentase sing disimpen luwih gedhe yen entuk sawetara target tujuan pelanggan sing kalebu ing perjanjian kasebut.

Ternyata digitalisasi musik ora bakal nyebabake industri rekor kabeh. Penjualan musik ing saindenging jagad tuwuh udakara 5.9% taun kepungkur, sing cocog karo udakara $ 15.700 milyar, lan Goldman Sachs ngramal yen bisa nganti $ 41.000 milyar ing taun 2030.

Saiki, Akeh tuwuhing iki bisa diarani popularitas layanan musik sing mbayar. Lan wiwit musim panas iki, Spotify duwe luwih saka 60 yuta pelanggan sing mbayar, ing ndhuwur Apple Music, kanthi luwih saka 27 yuta pelanggan sing mbayar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.