Boot Camp ing OS X El Capitan bakal ngidini sawetara Mac nginstal Windows tanpa nggunakake stick USB

 

OS X El Capitan-usb-windows-1

Loro saka warta sing saiki wis dingerteni sithik babagan OS X El Capitan, kita uga nemokake wong liya sing, sanajan ora duwe pengaruh sing gedhe banget, nanging bisa uga menarik kanggo pangguna tartamtu. Aku ngrujuk pangowahan Boot Camp, dudu amarga tuntunan instalasi Windows wis ganti, nanging amarga saiki pangguna sing pengin nginstal sistem Microsoft ing Mac sampeyan ora prelu nggawe partisi ing memori USB, nanging bisa diinstal kanthi asli.

Sadurunge sampeyan kudu masang memori USB lan Pembantu Camp Boot nyalin installer saka gambar ISO menyang unit memori lan banjur ndownload lan ngonfigurasi driver Windows sing dibutuhake ing lokasi sing dununge installer kanggo hardware Mac tartamtu kasebut. El Capitan nggawe luwih gampang lan sampeyan mung kudu milih ISO lan jumlah kasebut papan sing pengin dikuasai partisi Windows lan klik nginstal, iku gampang.

camp-camp-5

Nanging, ing endi dununge partisi installer Windows?, Sederhana banget, OS X El Capitan ora digawe kaya sing wis digawe versi sistem sadurunge, partisi Boot Camp kanggo nginstal Windows, saiki uga nggawe sekat liyane sing jenenge OSXRESERVED sing bakal ngenggoni 8Gb ing format FAT32 lan sing bakal ditemokake sawise pemisahan pemulihan lan sadurunge pemisahan Boot Camp.

Saiki Mac anyar duwe kemampuan ndeteksi partisi iki kaya media instalasi liwat EFI (Extensible Firmware Interface) kaya dene USB flash drive utawa DVD kanggo nindakake instalasi ngandika. Sawise partisi OSXRESERVED rampung, dheweke bakal ilang tanpa ninggalake tilas utawa njupuk papan.

Mesthi wae, kudu jelas ora kabeh Mac didhukung amarga dheweke ora duwe fitur iki. Ing dhaptar ing ngisor iki, kita menehi peralatan sing kompatibel

  • Mac Pro
  • 13-inch MacBook Air
  • 11-inch MacBook Air
  • MacBook Pro 13 inci (Awal-Mid 2015)
  • MacBook Pro 15 inci

Nalika sampeyan ndeleng iMac ora katon, soko sing kaget amarga model paling anyar duwe versi EFI sing paling anyar, sanajan bisa uga versi iki, sanajan sing paling anyar, ora kompatibel.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Globetrotter65 ngandika

    Pitakonane yaiku:
    Ing model sing ora kompatibel kayata iMac, apa cara sadurunge digunakake karo usb?

    1.    Jordi Gimenez ngandika

      Kita kudu ngerti yen aku ora bisa nemokake ing endi wae ...

  2.   Daxter ngandika

    apa sing aku sadhar nalika nganyari mac menyang El Capitan, versi bootcamp diupdate lan miturut apel macbook pro awal 2011 ora bakal kompatibel karo boot boot 6.0