Bug Facebook mbukak luwih saka 6 yuta akun

Facebook-bug-0

Sanajan warta iki ora ana gandhengane langsung karo jagad Mac, nanging miturutku cukup penting kanggo kumandhang kita ing blog wiwit bagean sing luwih gedhe utawa kurang, bagean kalebu kita, kalebu aku, wis nggawe akun ing Facebook utawa paling ora kenalan sing duwe, ninggali panggunaan sing diwenehake.

Lan prekara iki kedadeyan kaya-kaya nggawe Facebook ala, sanajan alhamdulillah durung tuwa lan bug keamanan katon wis ditemokake dening klompok peretas sing kerja ing Facebook kanthi tepat kanggo iki, ndeteksi kegagalan kasebut lan ora entuk luwih akeh.

Facebook-bug-1

Sawise masalah wis ditanggulangi berkat klompok peretas kasebut Program White Hat. Perusahaan sing digawe dening Mark Zuckerberg wis miwiti kerja kanggo ngluncurake pratelan sing nuduhake upaya lan kapentingan ing safety pangguna ing jaringan sosial nanging ora ana perusahaan, ora kuwat, bisa njamin keamanan 100% ing kabeh aspek, mula kadhang kala kasus kasebut diarani "aneh". Tanpa mandheg wektu, aku menehi sampeyan ekstrak saka pratelan kasebut.

Sanajan karo tim sing kuat, ora ana perusahaan sing bisa njamin pencegahan kegagalan 100%, lan ing kasus sing jarang, bisa uga ana masalah sing bisa ditemokake nganti bisa nyebabake akun wong kasebut. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa kita uga duwe program White Hat kanggo kolaborasi karo peneliti saka perusahaan keamanan eksternal […]

Total padha kena pengaruh udakara 6 yuta akun kanthi data kayata alamat, email lan nomer telpon. Babagan sing apik yaiku kabeh informasi kasebut mung diidentifikasi ing sawetara lapangan, mula tembung sandhi lan kemungkinan pangowahan akun 'aman'.

Nerangake apa sing nyebabake kesalahan bisa uga teknis, nanging kita pengin nerangake kepiye kedadeyan. Nalika wong ngunggah dhaptar kontak utawa buku alamat menyang Facebook, kita nyoba nyocogake data karo informasi kontak pangguna Facebook liyane kanggo ngasilake rekomendasi saka kanca […] sawetara informasi sing digunakake kanggo menehi rekomendasi kanggo kanca lan nyuda nomer kasebut undhangan sing dikirim ora disimpen kanthi ora sengaja digandhengake karo informasi kontak wong minangka bagean saka akun Facebook.

Muga-muga kegagalan jinis iki ora dibaleni maneh, sanajan aku ora ngerti kenapa aku salah.

Informasi luwih lengkap - Cuplikan resmi pisanan kanggo film 'Jobs'

Sumber - Engadget


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.