Cara mbusak serep TimeMachine

Cara mbusak serep TimeMachine

Serep ing jagad komputasi minangka prekara sing ana gandhengane karo katenangan. Saben sistem operasi nawakake sistem supaya bisa nggawe cadangan supaya ana kesalahan serius ing hard drive, Kita ora bakal kelangan kabeh informasi sing wis disimpen. Nanging iki ora mung fungsine. Penting banget kanggo nggawe salinan cadangan nalika pengin nginstal versi paling anyar saka sistem operasi sing diluncurake perusahaan saben taun yen ana proses sing salah lan kita kudu miwiti nginstal saka awal kanthi format lan ngilangi kabeh konten sing wis diinstal utawa disimpen ing Mac.

Nanging uga, Mesin Wektu cocog kanggo mbalekake file sing wis ora sengaja kita ngilangi lan ora bisa ditemokake ing direktori apa wae ing hard drive. Keuntungan sing ditawakake Time Machine dibandhingake karo aplikasi liyane kanggo nggawe salinan serep yaiku kita bisa ngakses salinan kaya dene disk drive saengga kita bisa konsultasi kanthi mandhiri lan mulihake file yen perlu, prekara sing ora bisa ditindakake karo piranti lunak liya kanggo nggawe salinan serep.

Apple nyedhiyakake aplikasi Machine Time dadi kasedhiya kanggo kabeh pangguna piranti lunak sing ngidini kita nggawe salinan serep kabeh konten sing wis disimpen ing Mac. Time Machine diinstal kanthi asli ing versi paling anyar OS X, saka tampilan ing versi 10.5 OS X ing taun 2007, dibaptis nganggo jeneng Leopard. Machine Wektu nggawe serep file tambahan sing bisa dipulihake yen dibutuhake. Kauntungan utama sing diwenehake yaiku kita bisa mulihake file, klompok file utawa kabeh sistem.
Apple nawakake sawetara opsi nalika nggawe salinan cadangan liwat Time Machine:

Cara mbusak serep TimeMachine

  • Hard drive eksternal sing nyambung menyang port USB ing Stasiun Pangkalan Ekstrem AirPort, supaya kita bakal tansah duwe kabeh port Mac kanthi gratis kaya sing dibutuhake.
  • Hard drive eksternal sing nyambung menyang port USB, FireWire, utawa Thunderbolt Mac. Solusi iki paling cepet lan murah amarga investasi sing kudu digawe yaiku hard drive.
  • Kapsul Wektu utawa Server OS X ing jaringan kasebut. Minangka jeneng Time Capsule sing dituduhake, iku kaya kapsul wektu ing ngendi Machine Time nindakake kabeh backup tambahan saka Mac kita. Kauntungan utama sing ditawakake sistem iki yaiku supaya bisa kasedhiya ing omah amarga sambungane liwat Wi- Fi Kanggo nggawe cadangan pertama nganggo Time Capsule, luwih becik liwat kabel jaringan, supaya prosese luwih cepet tinimbang Wi-Fi.

Saiki rega disk SSD mudhun banget lan bisa ditemokake kanthi rega sing murah banget. Hard drive SSD nawakake luwih cepet nulis lan maca tinimbang hard drive tradisional, mula akeh pangguna sing milih upgrade hard drive Mac kanggo salah sawijining jinis iki. Pangowahan iki nawakake urip anyar kanggo Mac kanthi nyuda wiwitan OS X lan aplikasi aplikasi sing wis diinstal kanthi dramatis.

Nanging uga, yen kita bakal tuku hard drive eksternal kanggo nggawe salinan serep, kita kudu nganggep pilihan dadi SSD, amarga wektu nggawe salinan cadangan bakal kurang saliyane ngidini kita ngakses serep sing beda kanthi cara sing luwih cepet.

OS X dikonfigurasi supaya saben-saben kita nyambung hard drive menyang USB Mac takon apa kita pengin digunakake kanggo nggawe salinan serep liwat Time Machine. Yen saiki wis jelas yen pengin nggunakake hard drive iki kanggo nyimpen salinan serep, kita bakal milih Gunakake disk iki, yen ora, yen wis nyambungake hard drive sing pengin ngekstrak data, kita kudu klik Aja nggunakake

Cara kerja Mesin Wektu

Kaya sing wis dakkandhakake ing ndhuwur, Time Machine minangka sistem cadangan OS X, sing menehi kemungkinan tansah njaga pangowahan sing ana ing Mac. Time Machine nindakake cadangan 24 jam pungkasan saben jam, cadangan saben dina ing wulan pungkasan, lan cadangan saben minggu ing wulan pungkasan. Nalika drive sing digunakake kanggo nindakake serep wis kebak, salinan paling tuwa kanthi otomatis dibusak.

Napa Salin Mesin Wektu Dadi Suwe Kanggo Nggawe

Yen kita durung nate nggawe salinan serep ing Time Machine, kemungkinan salinan pisanan kudu sawetara jam digawe, gumantung saka volume file sing ana lan jinis apa. Nggawe serep 20.000 file Word ora padha karo nggawe serep 20.000 lagu ing format MP3. Keuntungan utama sing ditawakake Time Machine yaiku saben serep sing digawe kalebu mung file sing wis diowahi utawa ditambahake wiwit cadangan pungkasanMula, yen kita wis nggawe serep pertama, sing luwih cepet mbutuhake wektu luwih sithik kajaba kita wis nambahake akeh file video, sing bakal bakal terus gawe serep.

Cara mbusak serep Mesin Wektu

  • Yen ana sebab apa wae, kita kudu mbusak serep paling tuwa, amarga hard drive tartamtu digunakake kanggo nindakake tugas liyane, kita bisa nindakake tugas iki kanthi manual tanpa ngenteni hard drive diisi lan ora bisa digunakake kanggo kabutuhan liyane.
    Cara mbusak serep TimeMachine
  • Pisanan, pindhah menyang ikon Mesin Wektu, sing ana ing garis menu ndhuwur lan diwakili dening jam analog kanthi panah sing bisa dibalikke. Ing menu tarik-mudhun sing katon, kita bakal milih Ketik Mesin Wektu.
    Cara mbusak serep TimeMachine
  • Banjur kabeh serep bakal ditampilake siji-siji lan endi sing dhisik minangka sing pungkasan sing wis digawe. Ing sisih tengen serep nuduhake dina gawe serep. Kanggo nemokake salinan sing pengin mbusak kanthi luwih cepet, kita bisa mbukak sisih tengen layar banjur gulung menyang tanggal sing ditemtokake.
    Cara mbusak serep TimeMachine
  • Sawise jendhela serep sing pengin kita tampil ditampilake, kita bakal klik ing roda gir banjur pilih Mbusak serep. OS X bakal nuduhake tandha sing negesake manawa kita pengin mbusak serep kanggo dina kasebut. Kanggo konfirmasi, kita mung kudu klik ing Nampa.
  • Pungkasane, supaya sistem mbusak cadangan kasebut, sing bakal mbutuhake sawetara menit, OS X bakal njaluk sandhi pangguna, kanggo verifikasi manawa kita pangguna pangguna serep iki sing sah.

Cara mbusak file utawa file saka serep Time Machine

Proses kanggo mbusak file saka cadangan Prakteke padha karo sing dakandharake ing bagean sadurunge ing endi aku wis nuduhake sampeyan carane bisa mbusak kabeh serep. Opsi iki cocog yen kita pengin mbusak file sing bobote perwakilan ing salinan cadangan lan ngidini kita entuk papan ekstra, kayata aplikasi utawa film.

  • Pisanan kita bakal mbukak lambang sing diwakili dening jam sing ana ing garis menu ndhuwur banjur pilih Ketik Mesin Wektu.
  • Saiki kita kudu mlebu jendela sing nuduhake serep paling anyar menyang file sing pengin kita hapus.
    Cara mbusak serep TimeMachine
  • Sawise ditemokake ing file sing dimaksud, kita kudu ngeklik lan ngeklik rodha gir supaya menehi pilihan sing beda sing bisa ditindakake. Kita bakal milih Busak kabeh salinan serep "file utawa jeneng folder sing dipilih". Kanthi cara iki Machine Time bakal mbusak tilak ing kabeh serep sing wis rampung nganti saiki kanggo file utawa folder kasebut
  • OS X bakal njaluk konfirmasi kanggo nindakake pambusakan lan uga bakal njaluk ayo ketik sandhi pangguna pangguna cadangan kasebut, yaiku sandhi kita.

Nyepetake salinan menyang Time Machine

Ing ndhuwur aku wis menehi komentar manawa cadangan pertama sing digawe karo Time Machine bisa uga butuh wektu pirang-pirang jam gumantung karo konten sing wis disimpen ing Mac lan pengin nggawe salinan. Salin mengko mung fokus ing file anyar wektu proses kurang.

Yen sampeyan nggunakake salinan serep nganggo aplikasi iki, sampeyan bakal bisa ndeleng kita ora nate ngerti nalika nggawe serep amarga sistem menehi prioritas kanggo eksekusi aplikasi lan operasi umum sistem ora kanggo cadangan, sing nalika iku minangka sekunder.

Ing sawetara kesempatan, kita kudu nyalin akeh informasi ing Mac lan kita kudu nggawe salinan Time Machine sanalika bisa. Ing kasus kasebut, kita bisa nggunakake printah sing ngowahi preferensi sistem, lan menehi Time Machine luwih akeh sumber daya, mula operasi Mac kita bakal kena pengaruh. Kanggo nindakake iki, kita mung kudu mbukak Terminal, lan nulis printah ing ngisor iki:

sudo sysctl debug.lowpri_throttle_enabled = 0
Yen sampeyan nggunakake versi lawas OS X, sadurunge El Capitan lan prentah sadurunge ora bisa digunakake, coba tambahake parameter –w supaya katon kaya iki:

sudo sysctl –w debug.lowpri_throttle_enabled = 0

Supaya OS X nggawe pangowahan iki, kita bakal dijaluk sandhi pangguna maneh. Elinga yen printah iki bisa dibalekake, kita mung kudu restart Mac supaya serep dadi proses latar mburi maneh


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

11 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Elena ngandika

    Halo njupuk gambar utawa video saka komputer nggunakake Jing 2, sing kasedhiya ing kaca apel.
    Nanging aku duwe pitakon. Aku duwe salinan mesin wektu ing disk mung 200 gb, lan saiki aku pengin ngganti dadi Kapsul, nanging aku ora ngerti kepiye cara migrasi konten kasebut. Aku wis milih gawe serep komputer lan disk eksternal sing padha (sing lawas), nanging jarene ora duwe kapasitas sing cukup. Lan mesthine sampeyan ora bisa entuk data maneh. Apa sampeyan ngerti kepiye carane nggawe?
    Gracias

  2.   jancok ngandika

    Matur Nuwun! Aku edan golek informasi iki! 😀

  3.   hamming ngandika

    Halo jaca101
    Aku wis nyoba mbusak file gedhe saka cadangan TM kanggo "tipis" HD eksternal nanging ora bisa ditindakake.

    Nalika aku mbukak Serep. Backupdb lan goleki, contone, mesin virtual Windows XP kanggo VMWare Fusion, sing manggoni udakara 3 Gb ing saben backup, ora ngidini aku mbusak apa-apa. Ing menu «cogwheel» aku mung entuk opsi konvensional: Folder anyar, mbukak, entuk informasi, duplikat ...

    Apa versi OS X sing digunakake?
    Kepiye rumit kanggo mbusak cadangan TM?

    A Salam.

  4.   diego.mo ngandika

    Aku duwe pitakon khusus babagan TM:
    - saben cadangan (saben jam, suwene 24 jam; saben dina minggu kepungkur, saben wulan taun kepungkur ...) nyimpen kabeh konten disk internal, utawa mung file sing diowahi wiwit cadangan pungkasan?
    - yen aku wis ngramal TM ing Ya (backup saben jam), lan aku wis medhot HDD eksternal?
    - kaya sing dingerteni, aku bisa mbusak kabeh file saka folder dokumen (wis nggawe serep karo TM sadurunge mbusak), kanggo mbebasake disk internal (mung karo folder sistem lan program sing diinstal), lan mbalekake file sing dakkirim wis ing wong-wong mau?
    - gegandhengan karo pitakon sadurunge, apa cadangan bisa digunakake minangka disk eksternal? yaiku, apa aku bisa mbukak dokumen ing mac liyane saka disk cadangan TM, utawa tanpa kudu mulihake menyang disk internalku?
    - karo sawetara aplikasi liyane (utamane Retrospect Express) (kasedhiya nganggo HDD eksternal iomega) bisa nggawe salinan backup (backup) ing macem-macem unit (antisipasi manawa salah sawijining gagal) ... apa iki bisa ditindakake karo TM?

    matur nuwun, muga-muga ana wong sing bisa mangsuli
    getaran apik

  5.   Turagura ngandika

    Halo, aku nemokake solusi sing cepet, sederhana lan efektif lan kalebu, yen wis nyambung hard disk ing endi sampeyan wis nggawe mesin wektu, ketik utilitas disk, pilih hard disk, ing klik ndhuwur ing Delete, ing sisih tengen ngisor ing busak lan voila! =)

  6.   luis ngandika

    informasi apik matur nuwun

  7.   Jose ngandika

    Kanggo njupuk potret Time Machine: cmd + shift + 3 lan gambar sing dijupuk ing kabeh layar disimpen ing desktop.

  8.   Aku bakal ngenteni ngandika

    Aku pengin nggawe serep sawetara file…. ora kabeh !!!! kepiye aku nindakake

  9.   Angel ngandika

    Kanggo mbusak salinan cadangan TM lan ngresiki dadi dina pisanan, waca artikel apel ing ngisor iki sing nerangake kanthi sampurna, lan ora ana gandhengane karo komentar forum sing ana ing internet.

    http://www.sockshare.com/file/082CAE930798B0FD

    Muga-muga bisa mbantu sampeyan.

  10.   Angel ngandika

    Nuwun sewu nanging linke yaiku:

    http://support.apple.com/kb/HT4522?viewlocale=es_ES

    Tempel salinan kasebut trik ala ...

  11.   ANDRE ngandika

    Dheweke ora nerangake manawa kabeh file sing wis ilang menyang sampah. Apa mbusak file volume sing akeh saka Trash mengaruhi nyandhang hard disk?