Cara Boot Mac ing Mode Aman kanggo Ngatasi Masalah

mac-safe-mode-1

Salah sawijining opsi sing kudu kita wiwiti Mac lan priksa manawa ana masalah piranti lunak sing nyegah supaya bisa mlaku utawa mung mriksa priksa mesin kasebut, yaiku Boot Aman utawa Mode Aman. 

Kanggo nindakake tugas iki, kita kudu ngetutake sawetara langkah nalika wiwitan mesin lan iki sanajan bisa uga rumit. Dina iki kita bakal ndeleng siji-siji lan cetha langkah-langkahe supaya sampeyan bisa miwiti Mac ing mode aman menyang ndandani kesalahan sing bisa ditindakake nalika sampeyan duwe masalah.

Apa sing ditindakake mode aman

Babagan pisanan sing ditindakake Mac nalika boot menyang mode aman yaiku mriksa disk disk lan nyoba ndandani masalah direktori. Nalika sampeyan miwiti Mac kanthi cara iki, mesin mung ngemot ekstensi inti dhasar, mateni font sing wis dimuat ing Mac lan item boot lan item login ora mbukak nalika sesi boot lan wiwitan.

Minangka OS X 10.4 cache font sing disimpen ing /Library/Cache/com.apple.ATS/uid/ dipindhah menyang Trash (ing endi uid yaiku nomer ID pangguna) lan ing OS X v10.3.9 utawa versi sing luwih dhisik, mode aman mung mbukak item boot sing diinstal dening Apple. Barang-barang kasebut biasane ditemokake ing / Library / StartupItems. Barang kasebut beda karo item mlebu akun sing dipilih pangguna.

mac-safe-mode-3

Boot menyang Mode Aman

Proses boot mode aman iku gampang banget, lan iki kudu ngetrapake langkah-langkah kasebut. Sing pertama lan paling penting yaiku mateni Mac kita. Sawise Mac mati, kita bisa miwiti proses lan iki ayo urip maneh Mac.

Nalika kita boot Mac lan wayahe sawise krungu swara wiwitan sing khas, kita menet tombol Shift. Denyutan iki penting kanggo ditindakake nalika swara muni wiwitan, yen kita tindakake sadurunge iku ora bakal bisa digunakake. Sawise logo Apple katon, the, kita mandheg pencet.

Lumrah yen sawise proses iki Mac kita butuh wektu luwih suwe kanggo mbukak layar ngarep, aja putus asa lan sabar nalika mesin nindakake pamriksa direktori minangka bagean saka mode aman lan mulane luwih suwe.

mac-safe-mode-2

Fitur sing ora kasedhiya ing mode aman

Fungsi sing kasedhiya ing Mac nalika ana ing mode aman nyuda lan ing kasus iki kita ora bakal bisa nggunakake pamuter DVD, Sampeyan ora bisa uga sunting video utawa rekam nganggo iMovie utawa gunakake input audio utawa piranti output.

Sambungane USB, FireWire, lan Thunderbolt bisa uga ora kasedhiya utawa sing ora bisa digunakake nalika kita ana ing mode iki lan Jaringan Wi-Fi bisa uga diwatesi utawa ora kasedhiya gumantung ing Mac lan versi OS X sing digunakake. Wis dipateni akselerasi hardware grafis, bilah menu OS X kabur lan mateni fungsi enggo bareng file.

Sawise masalah wis ditanggulangi utawa masalah sing dideteksi kanthi boot aman, kita bisa urip maneh mesin nganggo boot normal. Iki mung kudu restart Mac tanpa mencet tombol apa wae. Yen ana sebab apa wae keyboard ora bisa digunakake sampeyan bisa ngakses Terminal mbatalake utawa kanthi log menyang komputer saka komputer liyane nggunakake SSH, nanging iki topik liya yen sampeyan pengin, bakal diterbitake ing tutorial liyane.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Miguel Angel ngandika

    Halo, sampeyan ngerti manawa ora ana apa-apa nalika aku menet tombol sing sampeyan ucapake, aku duwe Yosemite, sing terakhir, tetep macet kurang luwih ing tengah bar, salam

    1.    FRANCISCO JAVIER RAMIREZ YEBENES ngandika

      Perkara sing padha karo aku, apa sampeyan ngatasi?

  2.   shiryu222 ngandika

    Kanggo nyoba iki, aku dadi kekacoan, aku bakal ditinggal tanpa miwiti lan aku butuh biaya kanggo Gusti Allah lan mbantu mbalekake mac, yen aku ngerti aku ora nyoba nggunakake iki kanthi cara aman… Aku entuk simbol bunder kanthi salib ing tengah lan ora diwiwiti utawa ana apa-apa, ing kana tetep, uga ora nggunakake salinan mesin wektu, mung bisa digunakake saka partisi pamulihan instal ulang OSX lan siji-sijine kekurangane folder Downloads saiki diarani unduhan lan aku ora duwe bal kanggo ngowahi jenenge, pancen ora ana gunane, nanging aku rada nesu yen nyoba iki meh rong dina tanpa komputer ... Yen ana sing nyoba, aku malah ora bakal nindakake ...

    1.    Jordi Gimenez ngandika

      Halo shiryu222, ana proses sing ora bisa ditindakake amarga nalika nindakake tutorial jinis iki, kita nyoba sadurunge ora nemoni masalah. Ing kasusku, iMac, ora ana masalah sing muncul lan mung mrentah mesin kasebut tanpa masalah.

      Nuwun sewu babagan kedadeyan sampeyan, nanging aneh amarga siji-sijine proses iki yaiku mriksa fungsi mesin sing tepat lan ora bisa ngubungi konfigurasi utawa sing padha.

      regards

      1.    Lefo ngandika

        Kepiye, aku duwe masalah serius ing imac, aku nyoba nginstal snitch cilik lan diwiwiti maneh ing tengah-tengah instalasi, dps kayane bisa digunakake kanthi sampurna, nanging suwe-suwe kabeh koneksi dipotong, bluetoth, usbe, internet, kabeh, saka kana aku nyoba miwiti lan dadi luwih elek, aku ora duwe mouse utawa keyboard (kayane dudu topik kasebut, aku wis sabar lan matur nuwun!), sawise pirang-pirang upaya lan nyoba mode aman mung tombol sing ditampa mesin yaiku printah «utilitas disk» + r, lan ing kana aku verifikasi lan ndandani disk, nanging ana kesalahan, amarga nalika kasebut mesinku ora bisa diwiwiti, mula mbukak lan dipateni, mung uripake mode utilitas disk lan saka kono HD katon diblokir kanthi instal maneh x internet yosemite, apa sing kudu tak lakoni? Aku nekat, malah ora bisa nggawe cadangan file utilitas! Apa ana cara liya kanggo mlebu mode aman? sing duwe tombol «huruf besar» ora cocog kanggo aku, nuwun sewu amarga aku wis suwe, aku ora ngerti babagan forum. Matur nuwun!

  3.   shiryu222 ngandika

    Dadi, rada investigasi, iki bisa uga kedadeyan amarga aku dudu apel apd kanthi aktivasi trim karo program pihak katelu, lan bisa uga tandha tangan kext bakal diaktifake lan nalika miwiti ora bakal ngidini disk diwaca, dadi aku ora ngerti apa sampeyan Sampeyan bisa ngonfirmasi lan yen mangkono, luwih becik yen sampeyan nuduhake ing kiriman liyane utawa ing modifikasi iki supaya wong-wong sing wis trima diaktifake sadurunge nindakake iki mateni supaya ora luwih gedhe evils, sing ing kasusku bisa ngatasi dhewe sanajan aku ora pengalaman banget ing jagad mac lan mula aku ngetutake situs web iki lan ora dadi forum liyane.

    Lan manawa komentar sadurunge sing nate nyinggung sampeyan, aku njaluk ngapura.

    A Salam.

  4.   judith rivas ngandika

    Halo: Kepiye carane supaya bisa uwal saka mode aman kanthi printah. Wiwit wingi Macpro saya diaktifake ing mode aman nanging durung rampung, bar kemajuan butuh wektu suwe lan nalika diisi, ora bakal ngluwihi. Aku pengin mulihake, nanging ing mode aman, ora ana sambungan internet sing bisa ditindakake. Kaya dheweke ditinggalake ing mode aman limbo.

bool (bener)