Cara mateni nuduhake folder publik ing OSX

FOLDER MANAJEMEN UMUMYen sampeyan wis nate gabung karo jaringan WiFi umum, sampeyan bisa uga ndeleng ing sidebar kiwa Finder kabeh komputer sing ana ing jaringan kasebut katon.

Komputer kasebut bisa uga ora duwe folder umum sing dituduhake. Dina iki kita bakal nerangake cara ngatur folder sing dituduhake utawa malah mbusak folder umum saka Mac.

Kaya sing wis dikomentari ing paragraf pambuka, nalika nyambung menyang jaringan WiFi, apa umum utawa pribadi perusahaan tartamtu, kita bakal weruh kepiye ing sidebar kiwa Finder kabeh komputer sing ana ing jaringan kasebut bakal katon. Kanggo ngakses saben wong, sampeyan kudu duwe jeneng pangguna lan sandhi, kajaba ora duwe keamanan ngetik.

Ing OSX, kita bisa ngatur folder kanthi cara sing gampang banget supaya bisa diakses karo pangguna njaba tanpa kudu ngetik sandhi. Kanthi gawan, saben pangguna sing pracaya karo sistem OSX Apple duwe folder umum sing bisa ngetik file supaya pangguna liyane ing komputer bisa ngetik lan njupuk file kasebut. Kasus sing beda banget yaiku pangguna jaringan sing wis nyambungake komputer bisa ngetik utawa ora, lan bisa uga ndeleng folder kasebut. Langkah-langkah sing kudu sampeyan tindakake kanggo verifikasi lan ngilangi akses eksternal menyang folder kasebut ing ngisor iki:

  • Kita ngakses Pilihan sistem lan mengko kita cokotan nuduhake.

PREFERENSI SISTEM

  • Ing jendela nuduhake kita bakal bisa ndeleng sidebar kiwa ing sisih sing katon beda item sing ngidini kita nuduhake saka file, layar, printer, sesi remot, enggo bareng Internet, enggo bareng Bluetooth, lsp.

SHARE PANEL

  • Minangka sampeyan bisa ndeleng ing saben sampeyan duwe kamungkinan kanggo menehi tandha utawa ora. Yen kita ngeklik Nuduhake file, sampeyan bakal weruh manawa seri kasebut wis ditemtokake "Folder umum pangguna sampeyan". Yen sampeyan pengin ngilangi manawa masarakat bisa ngetik folder kasebut, cukup pilih banjur klik tombol "-".

FOLDER UMUM

  • Yen sampeyan pengin nuduhake folder tartamtu karo pangguna, cukup penet "+" banjur navigasi liwat Finder nganti sampeyan nemokake sing pengin banjur pilih.

PUTUS FOLDER UMUM

Yen sampeyan ngelingi, ing sisih tengen jendhela nalika sampeyan ngeklik folder tartamtu lan nambah, sampeyan bisa milih sapa sing bisa mlebu utawa ora. Sampeyan bakal bisa milih wong sing duwe hak ndeleng konten folder sing bakal dituduhake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ariel Segovia-Velasquez ngandika

    Wigati
    Apa sampeyan ngerti carane ngatasi manawa yen sampeyan wis nginstal maveriks utawa yosemite, dheweke ora bisa ngetik folder umum sampeyan ???
    Matur nuwun.

  2.   ariodia ngandika

    Fungsi sambungan ing mac diaktifake dhewe? Amarga aku duwe komputer liyane bareng lan aku ora tutul apa-apa

    1.    Kakang ipar ngandika

      Coba tuang banyu ing kana