Cara ngaktifake tumpukan file ing macOS Mojave

Wiwit dina Senen kepungkur, versi macOS anyar kanggo komputer Mac, sing wis misuwur wiwit taun 2012, saiki kasedhiya kanthi jeneng Mojave. Ing aku saka Mac, kita wis nggawe macem-macem tutorial kanggo nuduhake apa fungsi utama apa sing ditawakake versi anyar iki lan cara kerjane.

Tanpa mangu-mangu, salah sawijining sing paling narik kawigaten sajrone WWDC 2018 sing ditampilake macOS Mojave, yaiku mode peteng, mode peteng sing gampang diaktifake kaya sing dituduhake ing artikel iki. Anyar, utamane kanggo sing paling ora teratur ing fungsi tumpukan file utawa tumpukan ing basa Inggris.

Fungsi iki dijaga kanthi otomatis tumpukan kabeh file ing desktop gumantung karo jinis file kasebut. Kanthi cara iki, kanthi ngaktifake fungsi iki, sing asli ora aktif, kita bisa ngresiki desktop kanthi cepet kanthi nglumpukake kabeh file ing tumpukan.

Al klik ing saben tumpukan file, kabeh sing ditumpuk ditampilake supaya kita bisa sesambungan karo dheweke kaya ora dikelompokake. Yen sampeyan pengin ngaktifake fungsi iki, mula bakal nuduhake sampeyan carane nindakake.

Yen wis duwe akeh file ing desktop, kita mung kudu mbukak papan kosong ing desktop, pencet tombol mouse sisih tengen, utawa klik nganggo rong driji yen nggunakake trackpad banjur pencet pilihan Gunakake batre.

Ing wektu kasebut, kita bakal ndeleng kepiye kabeh file bakal diklompokake dadi tumpukan, gumantung karo jinis file sing ana. Ing kasusku, kaya sing sampeyan deleng ing gambar ing ndhuwur, macOS wis nglumpukake file dadi dokumen, gambar, tangkapan layar, lan liya-liyane. Tumpukan digawe vertikal lan kita ora bisa mindhah desktop, fungsi sing bisa ditambahake Apple nalika nganyari mbesuk.

Yen kita pengin kabeh file bali menyang posisi aslineKita mung kudu nindakake proses mbalikke lan busak centhang pilihan Batere batere. Nalika semana, kabeh file bakal bali menyang posisi asline

Cara klompok tumpukan

Kaya sing wis dakkandhani ing ndhuwur, salah sawijining fungsi sing kudu kalebu macOS ing pembaruan mbesuk yaiku kemungkinan bisa mindhah batre sing digawe ing meja, amarga mung dununge ing sisih tengen layar ing posisi vertikal, ana sing ora cocog kanggo akeh pangguna lan luwih seneng nyelehake ing sisih ndhuwur layar kanthi horisontal.

Nalika iku bener, batere pilihan ora duwe konfigurasi tambahan, macOS nyedhiyakake macem-macem setelan kanggo kita supaya bisa ngurutake konten sing ditampilake. Sawise batere diaktifake ing macOS, kita menet maneh kanthi tombol mouse nengen utawa nganggo rong driji yen nggunakake trek kanggo ngakses menu maneh ing ngendi kita ngaktifake.

Ing sisih tengen ngisor ana pilihan anyar sing diarani Group Stacks By. Pilihan sing kasedhiya dening macOS kanggo kita ngatur tumpukan karo:

  • Kelas
  • Tanggal pambukaan pungkasan
  • Tanggal klebu
  • Tanggal modifikasi
  • Tanggal gaweyan
  • tags

Yen sampeyan ngeklik, contone, Tanggal Terbuka Terakhir, macOS bakal nuduhake tumpukan sing diatur gumantung ing wulan utawa dina nalika pungkasan dibukak. Kanthi cara iki, luwih gampang ngakses dokumen paling anyar sing digawe lan dadi host ing desktop macOS.

Yen nggunakake label, batere bisa digunakake bakal ditampilake miturut label kanthi mengklasifikasikake file kasebut, supaya bisa ngakses file kanthi luwih cepet miturut klasifikasi utawa label.

Cara mbusak tumpukan file

Amarga Apple nawakake pilihan kanggo klompok macem-macem jinis file sing ana ing desktop ngidini kita mbusak kabeh, pilihan sing dihargai, luwih-luwih yen pungkasane kita mutusake supaya pesen ing meja kita.

Kanggo mbusak tumpukan file sing wis digawe macOS nalika ngaktifake fungsi iki, kita mung kudu pindhah tumpukan file menyang tong sampah. Nalika nyoba mbalekake file saka sampah, mula ora ana sing bakal klompok, mula kita kudu mriksa siji-siji endi sing pengin dipulihake utawa bali menyang desktop lan priksa batere sing wis nggawe pilihan iki, yen isih aktif ing komputer.

Macku ora kompatibel karo macOS Mojave nanging aku pengin nggunakake tumpukan file

Kaya sing dakkandhakake ing wiwitan artikel iki, Apple ora nganyarake kabeh peralatan sadurunge taun 2011 (kalebu), dadi model sing kompatibel karo perusahaan sing diluncurake wiwit taun 2012. Yen sampeyan pengin nikmati fungsi iki, nanging sampeyan duwe Mac sing ora dianggep ing antarane peralatan sing ora kompatibel, kolega saya, Jordi nerbitake sawijining artikel sawetara dina kepungkur, sing nuduhake kepiye carane nginstal kanggo njupuk kauntungan saka fitur-fitur anyar.

Yen sampeyan ora duwe wektu utawa kepenginan nyusahake urip supaya entuk manfaat saka fitur-fitur anyar sing ditawakake macOS Mojave, sampeyan kudu sabar sethithik, amarga pancen sawetara pangembang ngluncurake aplikasi sing ngidini sampeyan nggunakake fungsi iki lan bisa uga nambah fitur pangaturan anyar sing ora kasedhiya kanthi asli.

Cara nganyari macOS Mojave saka awal

Latar mburi MacOS Mojave

Ya isih sampeyan durung mutusake nginstal versi macOS paling anyar kasedhiya kanggo Mac sing kompatibel, maneh kanca kolega saya Jordi wis nggawe tutorial sing apik kanggo nuduhake kabeh langkah sing kudu ditindakake nindakake instalasi macOS Mojave sing resik banget.

Thanks kanggo iCloud, gampang banget nggawe serep kabeh file kita. Uga, mesthi disaranake instalasi sing resik kabeh kanggo saben versi sistem operasi anyar, ora preduli manawa kita ngomong babagan komputer utawa piranti seluler.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.