Supaya sampeyan bisa nginstal macOS Big Sur ing Mac sing ora didukung

macOS 11 Big Sur

Musim gugur sabanjure, iki bakal dirilis kanthi resmi lan kanggo kabeh pangguna macOS Big Sur diluncurake ing WWDC. Kanggo kabeh pangguna, bisa uga ora, amarga sampeyan ngerti dhaptar Mac sing kompatibel karo sistem operasi anyar iki kurang saka ing acara liyane. Nanging ana cara kanggo nginstal lan bisa tanpa masalah.

Maca kanthi apik sadurunge nerusake instalasi macOS Big Sur ing Mac sing ora didhukung kanthi resmi.

Dhaptar Mac sing kompatibel karo sistem operasi anyar iku luwih ringkes tinimbang ing peluncuran macOS Catalina, kaya sing sampeyan deleng ing gambar sadurunge. Sampeyan bisa dingerteni ndeleng kabeh potensial sing bisa dikembangake. Yen sampeyan duwe Mac sing ora ana dhaptar, sampeyan uga pengin nginstal. Kita nuduhake sampeyan carane.

Saiki, sampeyan kudu ngati-ati gumantung karo model Mac sing ana, amarga gumantung karo model lan taun, ana sawetara fitur sing bisa uga ora bisa nyebabake masalah.

Ing model ing ngisor iki, Wi-Fi ora bisa digunakake minangka basis, sanajan bisa diatasi:

  • 2012 lan Awal 2013 MacBook Pro
  • MacBook Air 2012
  • 2012 lan 2013 iMac
  • 2012 Mac Mini Kab

Ing model sadurunge, masalahe bisa uga luwih parah, amarga Wi-Fi utawa akselerasi kertu grafis ora bisa digunakake. Iki wis dadi masalah sing luwih gedhe. Dadi nonton apa sing kita lakoni.

Cara instalasi Big Sur ing peralatan sing ora didhukung kanthi resmi.

Kanthi utilitas disk Apple, sampeyan bisa nggawe disk APFS

Kaping kabeh. Kanggo nginstal sistem operasi anyar iki kita kudu nindakake saka macOS Catalina. Kita nggawe partisi hard disk saka utilitas disk sistem operasi. Sejatine, amarga yen ana kesalahan, kita bisa duwe komputer maneh kaya ora ana kedadeyan.

Ing partisi kasebut ing endi kita bakal nginstal versi beta saka macOs Big sur lan kita budhal ing macalina Catalina liyane. Proses sederhana sing ngetutake langkah-langkah sing dituduhake dening komputer kasebut dhewe.

Sawise rampung, kita tampil langkah-langkah ing ngisor iki:

  • We download tuntunan instalasi resmi saka macOS Big Sur.
  • Kita ndownload tambalan sing bakal ngidini kita nginstal macOS Big Sur ing Mac kita. Iki kalebu rong file. Hax.dylib y InstalHax.m Kita nyalin menyang folder Ngarep.
  • Kita urip maneh Mac banjur pencet Prentah + R mlebu mode kuwarasan.
  • Sawise mlebu, kita menyang Utilitas-> Terminal lan kita ngenalake perintah ing ngisor iki:

csrutil disable

Banjur iki:

nvram boot-args="-no_compat_check"
  • Kita urip maneh Mac maneh lan kita miwiti tim kanthi cara biasa.
  • Sawise mlebu ing sistem, kita mbukak 'terminal'saka macOS Catalina lan pisanan tik perintah ing ngisor iki:

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.security.libraryvalidation.plist DisableLibraryValidation -bool true.

  • Sawise, kita mlebu ing 'Terminal' sing padha: launchctl setenv DYLD_INSERT_LIBRARIES $PWD/Hax.dylib
  • Saiki, kita bisa mbukak file kasebut InstallAssistant.pkg (Sing pertama sing wis diandharake kudu download).
  • Kita bakal ngliwati installer macOS Big Sur Beta, lan kita kudu milih ing partisi sing bakal diinstal.
  • Panginstal macOS Big Sur bakal diwiwiti, lan ing pungkasan kita bakal duwe Mac kanthi resmi ora didhukung karo versi anyar sing wis diinstal.

Beta macOS Big Sur ing model sing ora didukung kanthi resmi

Kanthi pandhuan kasebut Sampeyan wis bisa nyoba macOS Big Sur ing Mac, sanajan ora didhukung kanthi resmi. Masalah utama yaiku Wi-Fi ora bisa digunakake kanggo sampeyan, amarga Apple nggawe Driver kertu jaringan Mac ora resmi didhukung.

Saiki, yen Mac luwih tuwa, sampeyan bisa uga nemoni masalah liyane. Contone, dheweke ora nduwe akselerasi grafis hardware.

Risiko sing kudu ditaksir. Yen sampeyan pengin ndeleng fitur anyar sing diwenehake lan kanthi cara iki, priksa manawa apa gunane investasi ing Mac sing luwih modern. Mesthine, kaya ing betas, disaranake sampeyan nindakake ing Mac sekunder (mesthine yen sampeyan duwe).

Sanajan partisipasi disk ora ana masalah, nanging kita ora pengin dadi penyebabe manawa ana masalah utama sing durung bisa dideteksi lan sampeyan tetep nggawe kertas sing apik lan larang.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   José Luis ngandika

    Menarik.
    Mamang:
    - kanggo Apple, iki bakal dadi tim 'legal', menehi akses menyang update?
    - apa bakal bisa digunakake nalika versi final 11.0 metu?

  2.   Josu ngandika

    Apa tutorial iki bakal valid nalika versi pungkasan Big Sur metu?

  3.   Chef1986 ngandika

    saka rong tautan kasebut, sing pertama (pandhita instalasi resmi) ora bisa digunakake