Gabung karo platform RECICLOS lan bantu kutha sampeyan saben sampeyan daur ulang kaleng lan botol minuman plastik

daur ulang

Cetha banget lan nuduhake sepira pentinge Daur-ulang jumlah ageng sampah sing kita generate saben dina. Ewonan ton sampah lan turunan sing dikelola kanthi bener lan efisien, bisa digunakake maneh tanpa ngrusak lingkungan.

Lan kanggo nyengkuyung daur ulang kasebut kanthi individu, ecomembers wis ngluncurake platform kanggo nyengkuyung daur ulang sing ditindakake saben dina saka kaleng lan botol plastik minuman sing digawe ing omah. Liwat aplikasi ing ponsel sampeyan, sampeyan saiki bisa mindhai barcode saben kaleng utawa botol, lan nalika dibuwang menyang wadhah kuning, pindai kode QR saka wadhah kasebut. Gampang banget sampeyan bisa entuk hadiah sing menarik kanggo sampeyan lan kutha sampeyan.

Ecoembes minangka organisasi nirlaba sing peduli karo lingkungan liwat daur ulang lan desain eko kemasan domestik sing entheng ing Spanyol. Liwat pusat inovasi sing mbukak TheCircularLabwis ngluncurake proyek sing diarani Daur-ulang kanggo promosi daur ulang kemasan ing omah pribadi.

Pindai barcode ing kaleng minuman plastik lan botol sing didaur ulang

RECYCLES minangka ide sing apik banget. Liwat aplikasi seluler, platform RECICLOS nduweni tujuan kanggo promosi daur ulang sing kita kabeh nindakake ing omah kita. Sampeyan mung kudu ngundhuh app, lan saben-saben sampeyan rampung kaleng utawa botol plastik sing arep kanggo simpenan ing wadhah kuning ing dalan, mindhai kode bar ing wadhah.

Sawise sampeyan wis kebak tas kemasan cahya lan uncalan menyang wadhah kuning, sampeyan kudu mindhai ing aplikasi RECYCLING padha. QR code apa sampeyan bakal weruh ing wadhah. Sesederhana kuwi. Luwih akeh kaleng lan botol sing didaur ulang, luwih akeh poin sing diklumpukake ing akun aplikasi, sanajan ana watesan 25 RECYCLE saben minggu.

Apa gunane nglumpukake poin?

Kanthi patrap prasaja saka scan barcode Saka kaleng lan botol plastik minuman sing dibuwang ing wadhah kuning, sampeyan nglumpukake poin ing aplikasi kasebut. Poin kasebut bisa diijolke kanggo insentif lestari lokal, sing sampeyan bisa ndhukung lan nambah lingkungan sing paling cedhak: tetanggan, kutha utawa kualitas urip tanggane. Insentif iki nerjemahake dadi undian kanggo hadiah sing lestari, sumbangan kanggo LSM utawa proyek pembangunan ing komunitas sampeyan. Iku mung sistem bali lan ganjaran (SDR) sing menehi ganjaran prilaku lingkungan tanggung jawab.

Sistem daur ulang pionir iki wis ana ing kabeh wilayah Spanyol, ngetung loro karo wadhah kuning sing nggabungake teknologi lan mesin sing ana ing stasiun transportasi liyane lan pusat blanja lan luang, saéngga nggampangake daur ulang kaleng lan botol plastik minuman sing digawe ing njero lan njaba omah. Priksa manawa kasedhiya ing kotamadya liwat kontaner utawa mesin, takon  situs web layanan.

Sampeyan bisa nemokake aplikasi seluler RECICLOS gratis loro kanggo iOSing Apple Store, kaya kanggo Androiding Google Play. Dadi ojo mikir maneh, lan lebokake pasir sing mbantu lingkungan utawa kutha sampeyan nganggo RECYCLE.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.