Dhukungan resmi kanggo Linux ing Apple Silicon bisa teka wulan Juni

Kaya sing disenengi karo ekosistem Apple lan seneng karo sistem operasi MacOS saka Macs, bisa uga sampeyan kudu nggarap aplikasi sing mung diprogram kanggo sistem liyane, kayata Windows utawa Linux, lan sampeyan kudu nduwe piranti lunak iki ing komputer.

Yen sampeyan wis tuku salah siji saka Apple Silicon anyar lan kudu nginstal Linux, wis ana sawetara "tambalan" pihak katelu kanggo nindakake. Nanging kayane, kerja wis diwiwiti ing versi Linux 5.13 sing kompatibel karo prosesor M1, sing bakal dirilis wulan Juni iki. Sampeyan wis duwe alesan liya kanggo tuku Apple Silicon. Lan wis akeh akumulasi ...

Nalika wis ndeleng macem-macem upaya kanggo nggawa dhukungan Linux menyang Mac M1, kanthi luwih utawa kurang sukses, dhukungan resmi bisa teka luwih cepet saka sing diarepake. Miturut laporan saka Phoronix, ing versi sabanjure Linux 5.13 bisa uga nalika dhukungan awal kanggo Silicon Apple.

Artikel kasebut nerangake manawa nalika nggunakake Linux ing Mac M1 isih kudu sawetara cara, saiki wis "cukup maju" supaya kernel Linux 5.13 bisa mlaku ing prosesor M1 Apple. Intine diarepake Linux 5.13 diluncurake wulan Juni iki.

Wiwit awal taun iki, wis ana sawetara rilis patch kernel Linux kanggo nambah driver penting sing dibutuhake kanggo boot kernel Linux ing era anyar Apple Silicon Mac Mini, MacBook Pro lan MacBook Air 2020.

Adaptasi iki wis ana ing tahap sing maju banget, mula bisa uga bakal kalebu ing versi 5.13 kernel Linux, sing bakal dirilis wulan ngarep Juni.

Iki kedadeyan sawise Corellium bisa port ubuntu, distribusi Linux sing populer, menyang Mac M1 ing wulan Januari. Nanging, iki wis rampung kanthi "nambal" sistem saiki, tanpa kernel Linux direkode maneh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.