Manajer tugas?

Monitor Kegiatan OS X

Salah sawijining alat sing biasane digunakake pangguna Mac yaiku Monitor Kegiatan OS X. Akeh pangguna sing teka ing OS X asale saka Windows lan alat iki minangka piranti sing bisa dibandhingake karo "Task Manager" sing wis misuwur lan wis akeh digunakake ing sistem operasi Windows. Ya, babagan bisa ndeleng panggunaan mesin kita ing babagan hardware internal: persentase panggunaan CPU, Memori, Daya, Disk lan Jaringan.

Nalika ngomong babagan Monitor Kegiatan ing OS X, kita bakal ngomong babagan kontrol ing proses ing Mac lan mesthine pancen menarik kanggo sawetara pangguna. Cekakipun, lan kanggo kita kabeh sing wis nggunakake Windows pirang-pirang taun, yaiku bakal dadi Task Manager sing diluncurake nalika nindakake kombinasi "Ctrl + Alt + Del", nanging ing Mac OS X diarani kegiatan Monitor lan gampang diluncurake amarga duwe aplikasi dhewe ing Launchpad, sing ngidini kita ngluncurake Launchpad dhewe, saka Spotlight utawa malah saka Finder ing folder Aplikasi. Kita bakal ndeleng rincian liyane babagan Monitor Kegiatan iki lan trik cilik sing didhelikake.

Cara mbukak Monitor Kegiatan

Ikon monitor kegiatan

Ya, yen sampeyan wis tekan saiki amarga sampeyan mung pengin ngerti kabeh data konsumsi Mac anyar sampeyan. Aku wis ujar ing wiwitan manawa kita duwe macem-macem opsi kanggo mbukak Monitor Kegiatan iki nanging sing paling apik yen kita arep gunakake kanthi akeh lan supaya bisa ngakses luwih gampang, sing menehi saran supaya sampeyan njaga Monitor Kegiatan ing papan sing gampang diakses kanggo ndeleng data lan proses kapan wae. Iki gampang banget lan sampeyan mung kudu ngakses saka Launchpad> folder Liyane> Monitor Kegiatan banjur seret aplikasi menyang dermaga.

Sampeyan uga bisa ngakses monitor kegiatan nggunakake Spotlight utawa ing folder Aplikasi> Utilitas. Salah siji saka telung cara sing cocog kanggo sampeyan.

Kanthi cara iki Monitor Aktivitas bakal dilabuh ing Dock lan sampeyan ora kudu ngakses maneh saka Launchpad, Spotlight utawa Finder, bakal langsung klik siji wae lan kita bakal duwe akses sing luwih cepet lan luwih gampang nalika lungguh ing ngarep Mac. ngidini kita ngakses "pilihan sing paling didhelikake" Monitor Kegiatan iki sing bakal kita waca ing bagean sabanjure.

Informasi manajer tugas ing Mac

Iki pancen alesan kanggo artikel iki. Kita bakal ndeleng saben rincian sing ditawakake Monitor Kegiatan kanggo kita lan kanggo iki kita bakal ngurmati urutan tab sing katon ing alat OS X sing migunani iki. Kita uga duwe tombol nganggo a «Aku» sing nawakake informasi babagan proses kanthi cepet lan gir ring (jinis setting) ing sisih ndhuwur sing menehi opsi: sampling proses, mbukak spindump, mbukak diagnostik sistem lan liya-liyane.

Bagéyan saka opsi rahasia sing dibahas ing wiwitan artikel yaiku pilihan supaya lambang dock ditekan, kita bisa ngowahi tampilan lan nambah jendhela ing menu aplikasi sing bakal ditampilake grafik panggunaan. Kanggo ngowahi lambang aplikasi lan ndeleng langsung proses sing kudu ditindakake tahan lambang dock> Ikon Dock banjur pilih sing pengin diawasi ing sami.

CPU

Monitor kegiatan CPU

Iki bebarengan karo Memoria pancen bagean sing paling akeh digunakake kanggo aku lan sing nuduhake yaiku persentasi panggunaan saben aplikasi sing mlaku. Ing saben aplikasi, kita bisa nindakake macem-macem tugas kayata nutup proses, ngirim perintah lan liya-liyane. Ing pilihan CPU, kita duwe macem-macem data sing kasedhiya: Persentase CPU sing digunakake kanggo saben aplikasi, wektu CPU utas, Aktivasi sawise ora aktif, PID lan pangguna sing nglakokake aplikasi kasebut ing mesin.

Memori

Monitor memori ing OS X

Ing pilihan Memori, kita bisa ndeleng data sing beda lan menarik: memori sing digunakake saben proses, memori sing dikompres, Utas, Pelabuhan, PID (minangka nomer identifikasi proses) lan pangguna sing nindakake proses kasebut.

Energi

Monitor daya ing OS X

Mesthi wae poin liyane sing kudu dipikirake yen kita nggunakake MacBook amarga nawakake konsumsi saben proses yen kita duwe aset ing Mac. Tab Energi iki nawakake macem-macem data kayata: pengaruh energi saka proses, pengaruh energi rata-rata, apa digunakake utawa ora Nap App (App Nap minangka fitur anyar sing teka ing OS X Mavericks lan kanthi otomatis nyuda sumber daya sistem menyang aplikasi tartamtu sing saiki ora digunakake), Nyegah panggunaan idle lan pangguna.

disco

Monitor panggunaan hard drive ing Mac

Ngerteni driji apa sing diasilake Maca lan nulis saya penting amarga rame SSD saiki. Cakram kasebut ngemot memori Flash lan mesthine tikel kaping pindho luwih cepet tinimbang disk HDD, nanging uga bisa "ngaco luwih cepet", luwih akeh maca lan nulis. Ing pilihan Disk saka Monitor Kegiatan, kita bakal weruh: Byte ditulis, Byte maca, kelas, PID lan pangguna proses kasebut.

Red

Aktivitas jaringan ing OS X

Iki minangka tab pungkasan sing ditawakake Monitor Kegiatan lengkap ing OS X. Ing data kasebut, kita nemokake kabeh data sing nuduhake pandhu arah peralatan lan bisa ndeleng rincian sing beda-beda saben proses: Byte dikirim lan Byte sing ditampa, Paket dikirim lan Paket sing ditampa lan PID.

Pungkasane yaiku babagan entuk informasi babagan kabeh proses sing ditindakake Mac, kalebu Jaringan, lan supaya bisa nutup utawa ngelingi persentase sing digunakake dening sawetara aplikasi lan proses ing Mac. Uga duwe pilihan kanggo ngowahi lambang dermaga kanggo ndeleng rincian Monitor Kegiatan ing wektu nyata iku apik kanggo ndeteksi anomali utawa panggunaan aneh. Uga nduweni grafik kanthi ing jendela dhewe sing bakal nggampangake detail kabeh poin.

Mesthi Monitor Kegiatan iki luwih gampang supaya kita bisa ndeteksi proses sing prihatin lan uga opsi sing ngidini kita nutup langsung saka kana, apa nggawe kerja luwih gampang kanggo pangguna. Saliyane, mesthine luwih saka siji pangguna sing teka saka sistem operasi Windows digunakake kanggo nindakake kombinasi tombol Ctrl + Alt + Del kanggo ndeleng Task Manager lan mesthine ing Mac OS X opsi iki ora ana.

Sing jelas yaiku yen sampeyan teka saka Windows, sampeyan kudu lali karo task manager klasik amarga ing Mac diarani "Monitor Kegiatan". Yen sampeyan wis biasa, luwih becik, amarga iki bakal ngirit wektu nggoleki aplikasi sing ora ana ing MacOS.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   oscar ngandika

    kaya biasane mac apa luwih apik tinimbang windows

    1.    tommaso4 ngandika

      Eemmm…. Ora

  2.   Alejandra Solorzano M ngandika

    Halo, aku butuh pitulung, aku ora ngerti cara nemokake loro pilihan sistem operasi mac iki. Aku butuh pitulung. Apa sampeyan bisa nulungi aku? Aku butuh kanggo dina Kamis, matur nuwun ... Yaiku:

    Manajemen piranti Mac
    Manajemen file

  3.   madiun ngandika

    Aku butuh administrator sing nggawa mac