Email palsu saka Apple bakal nyoba nyolong data pribadi sampeyan

Email palsu saka Apple bakal nyoba nyolong data pribadi sampeyan

Upaya ngapusi lan nyolong data pribadi saka pangguna Apple liwat teknik email palsu sing ndalang dadi perusahaan nyata ora mandheg diproduksi.

Kasus pungkasan yaiku email palsu sing konfirmasi a tuku palsu ing Apple Store sing bakal "ngundang" kita kanggo mbatalake operasi kasebut. Yen ditindakake, kabeh informasi bakal ana ing bebaya.

Tuku palsu ing Apple Store minangka umpan

Iku dudu praktik anyar, adoh banget. Sing diarani phishing lan kasunyatane saben dina folder spam kita nampa sawetara email palsu iki sing tujuane ora liya yaiku ngrebut data akses, data pribadi lan perbankan lan, yen bisa, entuk bathi ekonomi sing apus-apus beyo kita.

Saka situs web saka Grup IT ngelingake manawa ana jaringan sing beredar rantai email palsu anyar sing posisine minangka Apple Store lan matur nuwun amarga wis tuku iPhone. Gagasan sing apik banget kanggo pangguna, amarga wedi amarga ana kesalahan, supaya langsung mbatalake sing diduga tuku. Ing wektu kasebut, penipuan lan scam bakal kedadeyan.

Email palsu saka Apple bakal nyoba nyolong data pribadi sampeyan

Email palsu iki, kaya biasane, nirokake rinci babagan tampilan email sing dikirim Apple menyang para pelanggan, ngilangi data pribadine amarga, sejatine dheweke isih durung ngerti.

Ngandika email palsu link kalebu kanggo mbatalake tuku yen ana kesalahan.

Akibate bisa nyebabake fatal

Sawise dikandhani link diklik, Kita bakal dingerteni dadi situs web Apple sing salah yen kudu ngetik informasi akses lan pembayaran kanggo mbatalake tuku. Sawise rampung, kita bakal ngirim data menyang penjahat cyber ing tray, miturut Hoax Slayer. Wiwit wektu iki, akun bank, liwat rincian kertu, bisa uga dikosongake, saliyane uga ora bisa ngontrol ID Apple lan kabeh sing dibutuhake: sandhi sing disimpen ing iCloud, foto, video, lsp.

Kaya sing mesthi dielingake, luwih becik ngetrapake akal sehat. Yen sampeyan nampa email iki, mbusak langsung. Nanging yen sampeyan pengin konfirmasi, akses menyang situs web Apple liwat tab utawa jendela browser sing anyar, aja liwat link sing diwenehake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jimmy iMac ngandika

    Dudu aku, aku ngisi nanging nganggo lapangan sing salah supaya bisa makarya.

  2.   andrea ngandika

    Yen aku mbukak link nanging ora ngisi data, apa aku duwe risiko?

  3.   Gusti Yesus ngandika

    Aku dudu apel lan dheweke ngirimi aku wong loro nganggo basa Inggris yen transaksi gagal
    Lan liyane kanggo tuku aplikasi

  4.   maria jose gonzalez ngandika

    Apa ana cara kanggo nyingkirake sapa wae? Nampa email saben dina pancen angel banget lan ora migunani kanggo mblokir amarga katon maneh,

  5.   Monica Balagué ngandika

    Perkara sing padha karo aku lan kita ora bisa ngalangi. Dheweke malah nelpon aku liwat telpon menyang landline, pura-pura dadi layanan pelanggan kanggo kertuku, menehi asuransi jiwa kanthi biaya 180 peso, nggawe dheweke bakal menehi diskon kanggo pambayaran biaya administrasi ... udakara 20 menit dheweke ngobrol karo aku karo kabeh dokumen lan data alamat. lair. Dheweke ngerti kabeh! Nanging aku ora menehi nomer kertuku. Mengko aku nampa email yen Pay Pal wis mblokir aku amarga mlebu nganggo ponsel liyane ... mesthine dheweke, sing pengin tuku lan ora bisa ngakses tuku kasebut. Uwuh! Aku nggawe aku sedih kabeh minggu ...

  6.   Paula ngandika

    halo, aku duwe masalah. Dheweke ngirim bapakku "faktur" sing dikepengini saka Apple, lan jarene dheweke kudu mbayar $ 149 dolar kanggo YouTube Red, lan aku nyelidiki lan jebule jaringan iki ora kasedhiya ing papan sing dununge. Nalika aku nyedhaki dheweke, wedi dheweke nyoba ngisi ruangan lan dheweke mung siji sing ilang nanging dheweke mbatalake kabeh kaca sing tautan pembatalan sing diarahake lan ternyata "apel" nanging dheweke takon maneh marang informasi nganggo nomer kertu amarga wis mblokir akun kasebut kanggo keamanan. Dina sabanjure aku ngetik kaca apel tanpa masalah utawa apa-apa. Tulung aku, aku ora ngerti apa sing bisa ditindakake

  7.   Maria Cristina Osorio ngandika

    Aku kudu ngubungi Apple liwat telpon saka Chili lan aku ora ngerti nomer apa, kanthi tagihan $ 19,90 saben wulan, kanggo tuku sing durung DIMANGSA !!!!