Foxconn Warns of Chip Shortage: 10% Cut Pengiriman

Apple entuk bathi saka pamindhahan bisnis Foxconn

Prihatin. Yaiku tembung sing paling bisa nemtokake kahanan ing jagad teknologi saiki. Utamane ing lantai pabrik ing ngendi kekurangan chip global wiwit mengaruhi perusahaan sing kuat kaya Foxconn. Sekutu paling gedhe ing Apple lan sing ngasilake paling akeh kanggo perusahaan Tim Cook, ndeleng manawa pasokan chip saya saya suwe saya sithik lan wis wiwit ngelingake potongan 10%.

Wis mesthi ujar manawa cara kerja paling apik kanggo tim yaiku nindakake ing sistem rantai. Nanging, ana masalah lan yaiku yen ana siji link gagal, sisane kena pengaruh. Pramila mesthi ana luwih saka siji rantai lan mula bisa nyedhiyakake kesulitan kasebut. Nanging, nalika tautan sing gagal yaiku link awal, mula sisane kudu diwiwiti, solusine angel banget. Iki kedadeyan saiki karo chip.

Ana kekurangan chip ing saindenging jagad sing nyebabake saben tautan ing rantai kasebut. Kita lagi ngobrol dina liyane manawa Apple (lan liya-liyane) bisa nambah rega yen kepeksa ditindakake amarga telat ing pangiriman saka perusahaan produksi. Masalahe wis ora ana wektu tundha maneh, dheweke ora bisa ngirim amarga ora ana bahan baku lan mula ora ana masalah manufaktur, lans sing langsung ora bisa diproduksi. 

Ana kahanan sithik kanggo kahanan kasebut wiwit kedadeyan. Foxconn, raksasa Asia lan sekutu paling apik ing Apple, ngumumake yen kekurangan isih ana, bisa uga bakal nyuda produksi piranti. dening 10%. Jumlah sing akeh banget nganggep manawa minangka ramalan pertama ngethok sing digawe amarga ora ana saham chip ing saindenging jagad.

Miturut pratelan dening Presiden Young LiuLa:

Pasokan ing rong wulan pertama kuartal iki isih apik, amarga para klien kabeh gedhe banget, nanging kita wiwit ndeleng pangowahan sing kedadeyan ing wulan iki. Foxconn "saiki" bisa uga kirim 10% luwih sithik produk tinimbang sing sampeyan rencanakake, tanpa nemtokake periode wektu. Persediaan kanggo barang-barang rumah tangga diwatesi banget, ujare, amarga pandemi iki nyebabake banjir ana pesenan kasebut. Pengaruh kanggo pesenan sing wis diamanake mbiyen cukup winates. Kekurangan kasebut umume bakal entuk paling ora kuartal kaping pindho taun ngarep.

Qualcomm uga ora uwal saka kekurangan iki. Akeh piranti Apple sing bebaya

Kekurangan chip bisa nyebabake rega luwih dhuwur

Krisis pasokan sing uga kenek Qualcomm bakal mengaruhi macem-macem manufaktur smartphone sing gumantung karo perusahaan kanggo komponen utama. Apple, sing entuk panel OLED saka Samsung, uga bisa ngganggu produksi iPhone. Samsung saiki nyedhiyakake layar OLED kanggo iPhone 11 lan iPhone 12. Katon manawa Apple ora bakal nemoni masalah nalika miwiti produksi piranti nganggo chip A15 lan M1 anyar amarga kabeh perusahaan gedhe duwe reservasi kanthi tepat kanggo ngindhari masalah kasebut.

Kita ora ngomong babagan kekurangan iki sing ditemokake saiki. Kita ngomong babagan kepiye kemungkinan ing pungkasan taun, nalika piranti anyar diumumake kanggo taun 2022, kita kudu ngadhepi nomer piranti sing padha kaya sadurunge ora dilebokake ing pasar. Lan yen mung iku, ora bakal kedadeyan. Masalahe yaiku rega bisa mundhak lan aku wedi yen bakal nindakake kanthi proporsi sing ora padha karo pengurangan produksi. Yen saiki ngomong babagan penurunan produksi 10%, bisa uga bakal dibahas munggah rega udakara 20% gampang.

Muga-muga pandemi saiki wis rampung, amarga mesthine kita ora entuk apa-apa sing apik. Pandemi iki minangka salah sawijining penyebab paling gedhe kanggo defisit chip kasebut, amarga akeh pasar sing pindhah karo piranti ing omah. Logis, kanthi kabeh jam sing digunakake ing omah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.