Cara ngganti basa Mac

Pilihan basa ing Preferensi Sistem

Ing tutorial iki, kita bakal ndeleng kabeh opsi sing ana ing Mac kanggo nyetel basa sing paling apik. Yen sampeyan nggunakake basa sing padha kabeh, sampeyan bisa sinau saben opsi sing kasedhiya ing macOS. Nanging yen sampeyan nggunakake sawetara basa, basa asline, nanging basa kapindho kanggo komunikasi ing papan kerja utawa kanca, kita bakal nuduhake sampeyan panyesuaian sing kudu sampeyan lakoni. 

Penting banget kanggo milih basa Mac kanthi apik, paling ora nganggo basa Spanyol, amarga ana kesalahan sing dipilih, ngalangi kita nindakake fungsi umum kayata nulis simbol @, amarga digeser.

Kepiye cara milih basa ing macOS?

Babagan sing kudu dikonfigurasi yaiku Bahasa Sistem Operasi lan mengko basa sing pengin ditulis ing Mac, sing diarani Sumber Input. Basa sistem operasi lan basa nulis ora kudu cocog. Contone, kita bisa milih Spanyol kanggo Sistem Operasi, lan milih Inggris utawa Prancis, kayata, yen kudu nulis teks ing basa kasebut.

Kepiye cara ngganti basa Sistem Operasi?

Ing Mac, kabeh setelan sistem ing PReferensi sistem. Sanajan sampeyan pangguna anyar, sampeyan bisa ngakses opsi kasebut amarga intuisi banget. Kanggo ngakses Preferensi Sistem:

  1. Sing paling apik yaiku njaluk nganggo lampu olahraga, penet Cmd + papan.
  2. Ing garis sing katon, ketik Preferensi Sistem.
  3. Bisa uga, sadurunge rampung nulis teks, aplikasi sing bakal sampeyan kenal karo simbol gaman.
  4. Klik ing aplikasi kasebut lan bakal mbukak.

Temokake Preferensi Sistem ing Spotlight

Langkah sabanjure yaiku ngakses lambang Basa lan Wilayah, sing diidentifikasi ing sistem kanthi ikon gendera biru. Yen sepisan maneh, sampeyan pengin nggawe kanthi "nyalah gunakake" produktivitas macOS, sampeyan bisa nulis ing kothak sisih tengen ndhuwur aplikasi Basa. Gambar kasebut bayangan kurang ing area sing ana fungsi sing ana gandhengane karo teks sing dituduhakeutawa, ing basa iki.

Pilihan basa ing Preferensi Sistem

Sawise ngeklik Basa lan Wilayah layar utama saka Pilihan Basa. Ing sisih kiwa, kita bakal weruh basa sing umum dipilih ing Mac iki. Ing kasus iki, umume mung nganggo basa saiki. Yen ana sebab apa wae, kita pengin ngganti:

Tambahake basa anyar

  1. Kita mung kudu klik tandha "+" , sing ana ing sisih ngisor.
  2. Banjur bakal mbukak menu anyar, ing endi Basa sing kasedhiya.
  3. Deleng kanthi tliti, amarga kita bisa nemokake basa kanthi macem-macem, kayata Spanyol ana luwih saka 10 basa sing beda.
  4. Sawise milih, macOS takon apa kita pengin ngganti basa utama Mac dening sing dipilih utawa terus nggunakake sing saiki. Kita milih sing dikarepake lan nampa.

Konfirmasi nambahake basa anyar

Kita kudu eling yen ePangowahan basa ora mung mengaruhi tulisan, nanging uga kabeh nomenklatur basa kasebut ing babagan ekspresi tokoh, tanggal, struktur tanggalan lan cara nyebutake suhu. MacOS ngetrapake nomenklatur default kanggo basa kasebut. Contone, yen kita milih Spanyol (Spanyol), bakal nglumpukake:

  • Wilayah: Spanyol - wektu sing dipilih bakal dadi semenanjung Spanyol.
  • Dina pisanan ing minggu: Senen - kaya sing dituduhake ing tanggalan lokal.
  • Tanggalan: Gregorian - sing paling asring nganggo basa Spanyol.
  • Suhu: Celcius

Nanging, kita bisa nyetel paramèter sing dijelasake ing ndhuwur miturut pilihan.

Kepiye cara ngganti basa keyboard Mac?

Tanpa ninggalake jendela sadurunge, kita bakal nemokake tombol ing sisih ngisor sing ngandhani Panel pilihan keyboard ... Kanthi ngeklik, kita bisa ngganti sumber input keyboard, yaiku basa sing ditulis.

Saliyane, yen kita ana ing meja lan pengin ngakses Sumber Input keyboard, kita kudu mbukak pilihan, kaya sing dituduhake ing bagean kasebut setelan ing basa Sistem Operasi.  Nalika sampeyan ana ing layar Preferensi Sistem utama:

  1. Klik ing Keyboard.
  2. Ing kolom sisih kiwa, sampeyan bakal nemokake maneh basa sing bisa ditulis. 
  3. Yen sampeyan pengin nambah, klik ing tandha "+" lan dhaptar kabeh keyboard sing kasedhiya bakal katon ing jendela anyar
  4. Ing ngisor, a seeker. Sampeyan bisa nggunakake yen perlu.
  5. Sawise ditemokake, pilih banjur bakal katon ing Font Keyboard sing kasedhiya. 

Pilihan jinis keyboard

Pungkasan, sampeyan bakal nemokake rong fungsi liyane ing sisih ngisor.

  • Tampilake keyboard ing garis menu: sing bakal nuduhake simbol karo basa sing dipilih. Iki migunani banget yen rutin ngganti basa. Saliyane, ngidini ngaktifake keyboard layar lan emoji Apple.
  • Ganti otomatis menyang sumber input dokumen: macOS saged ndeteksi basa sing kita tulis lan kanthi otomatis ngalih menyang basa kasebut.

Pungkasan, bali menyang wiwitan artikel, yen ora milih Spanyol - ISO, mesthine kita ora bisa menehi tandha simbol kayata: ing, aksen, tanda hubung lan liya-liyane. 

Muga-muga tutorial iki wis disenengi lan ninggalake komentar sampeyan ing sisih ngisor artikel iki yen sampeyan pengin.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alejandro Jose ngandika

    Hai Aku wis ngganti basa sistem operasi nanging uga kudu diganti karo program, kayata firefox, word, ect
    kepiye carane rampung?

  2.   Antonio ngandika

    Aku ngetutake langkah-langkah sing dituduhake kanthi sampurna, nanging tetep wae, Inggris tetep dadi siji-sijine basa lan nyegah (ing basa Spanyol aku) tetep dadi basa sing disenengi.