Sekumpulan peretas ngancam Apple nalika nerbitake rencana MacBook

Chantaje

Nalika kita kabeh padha seneng dina wingi ndeleng kabar manawa Apple menehi presentasi babagan «Spring dimuat«, Ing rapat-rapat Cupertino dianakake babagan perkara kasar sing ora ana gandhengane karo intine.

Kayane grombolan peretas wis mlebu server Komputer Quanta, pabrikan komponen Taiwan kanggo Apple, lan wis entuk gambar majelis MacBook lan MacBook Pro. Saiki band kasebut pengin dhuwit, nanging ngancam arep nerbitake rencana kasebut. Kain apa

Kaya sing diterbitake Rekam, grombolan peretas diarani Mbuktekake wis entuk rencana pambangunan sawetara piranti Apple lan ngancam bakal nggawe publik yen ora nampa jumlah dhuwit. Pemerasan seumur hidup, ayo.

Rencana kasebut katon bisa dipikolehi sawise serangan ing server Quanta Computer, perusahaan Taiwan sing makaryakke minangka salah sawijining pabrik komponen utama Apple. Ing forum ing Web jero, tim REvil negesake wis entuk macem-macem gambar teknik beda piranti Apple kayata MacBooks lan Apple Watch, sing digunakake dening Quanta Computer kanggo nglumpukake produk kasebut.

Peretas nyoba nyulik perusahaan Taiwan ora nuduhake file kasebut, nanging negosiasi kasebut durung sukses. Saiki, dheweke langsung ngancam Apple, njaluk perusahaan sing adhedhasar Cupertino supaya mbayar pirang-pirang dhuwit sadurunge cithak biru sing dicolong kasebut dikirim ing Deep Web.

$ 50 yuta pemerasan

Minangka laporan kasebut nerangake, geng REvil takon karo Quanta 50 yuta dolar. Saiki durung dingerteni babagan jumlah dhuwit sing ditakoni Apple. Kanggo mbuktekake yen ana file internal sing dipikolehi saka bocor Quanta, klompok kasebut wis bocor sawetara gambar file, kanthi rincian rincian MacBook Air lan MacBook Pro.

Tim kita negosiasi babagan penjualan gambar rahasia kanthi akeh lan gigabyte data pribadi kanthi sawetara merek utama. Disaranake Apple tuku data kasebut maneh sadurunge 1 Mei.

Sanajan data kasebut rahasia, skema teknik sing dipikolehi dening tim peretas REvil katon ora bisa ngungkap apa-apa sing penting babagan piranti sing dimaksud. Apple wis ngumumake manawa "nyelidiki insiden kasebut" lan ora duwe rincian luwih lengkap kanggo dikomentari saiki.

Klompok sing padha nyoba nyoba golek dhuwit saka perusahaan liyane ing jaman mbiyen, kayata produsen laptop Acer, ing tumindak sing padha. Sejatine yaiku yen sawetara gambar majelis diterbitake, mula ora penting. Kanthi misahake piranti lan ndeleng cara nggawe, sampeyan bisa ngerti apa sing bisa diwakili rencana kasebut. Wong lanang ing iFixit bisa narik sampeyan tanpa masalah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.