Cara nggunakake Apple Hardware Test ing Mac sing didol nganti wulan Juni 2013

Kaping pisanan, kita bakal ujar manawa Apple Hardware Test iki uga diarani, AHT, kalebu serangkaian diagnostik sing nyoba piranti keras Mac kanggo ndeleng manawa kabeh bisa mlaku kanthi bener lan iki paling apik kanggo nindakake tes iki sing ditawakake Apple dhewe.

Kita kudu jelas sadurunge miwiti proses cara iki kanggo nemokake masalah hardware sing bisa ditemokake ing Mac mung valid kanggo peralatan sing dituku sadurunge wulan Juni 2013. Kanggo sisa Mac sing dituku sawise tanggal iki, kita bakal duwe AHT ing tutorial liyane sing bakal diterbitake dina Senin.

Sawise bisa ndeteksi masalah ing Mac sing mungkin ana gegayutane karo hardware komputer, kanthi nindakake tes sederhana iki, kita bisa nemtokake komponen sing nyebabake. Dadi ayo ndeleng langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo nindakake tes iki.

Cara nggunakake Apple Hardware Test

  1. Kita bakal nyopot kabeh piranti eksternal kajaba keyboard, mouse, layar, sambungan Ethernet lan sambungan menyang stopkontak. Apple Hardware Test bisa uga nuduhake pesen kesalahan yen sampeyan ora medhot kabeh piranti liyane, mula aja lali.
  2. Priksa manawa Mac ana ing papan kerja sing padhet, rata, lan stabil.
  3. Kita mateni peralatan lan bisa miwiti tes.
  4. Uripake Mac lan tahan tombol D ing keyboard sampeyan. Tahan tombol D nganti lambang Tes Hardware Apple katon:
  5. Kita bakal milih basa banjur klik panah sisih tengen. Yen sampeyan ora nggunakake mouse utawa trackpad, sampeyan bisa nggunakake panah munggah lan mudhun kanggo milih basa banjur pencet tombol Bali.
  6. Kanggo miwiti nyoba, klik tombol Tes, utawa pencet tombol T utawa tombol Bali. Sampeyan uga bisa milih Nindakake tes lengkap sadurunge miwiti tes. Iki bakal nindakake tes sing luwih lengkap sing butuh wektu luwih suwe kanggo ngrampungake.
  7. Yen tes rampung, deleng maneh asil ing sisih tengen ngisor jendhela.
  8. Kanggo metu saka Apple Hardware Test, klik Wiwiti maneh utawa Pateni ing sisih ngisor jendhela.

Detil liyane sing kudu dipikirake

  • Sawetara komputer Mac sing kasedhiya nganggo OS X Lion v10.7 utawa sing luwih anyar bakal boot saka Apple Hardware Test liwat Internet yen salinan disk ora ditemokake ing disk wiwitan utawa yen sampeyan nahan tombol Option-D sajrone wiwitan. Sambungan Internet liwat Ethernet utawa Wi-Fi dibutuhake.
  • Yen sampeyan nggunakake OS X Lion v10.7 utawa luwih anyar lan ora bisa miwiti AHT, delengen yen sampeyan duwe disk instalasi OS X sing diarani "Aplikasi Instal Disc 2". Lebokake menyang drive optik internal utawa SuperDrive eksternal sadurunge ngetutake langkah-langkah ing ndhuwur. Yen sampeyan nggunakake MacBook Air (Pungkasan 2010), sambungake MacBook Air Software Reinstall pen drive menyang port USB.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Daniel Parodi ngandika

    Priksa judhul cathetan, amarga katon mung nuduhake Mac 2013. Aku duwe MBP pertengahan 2012 lan aku meh ora maca amarga judhul sing salah.
    Gracias

    1.    Jordi Gimenez ngandika

      Dideleng lan matur nuwun kanggo masukan Daniel!

      regards