iFixit nuduhake seluk-beluk MacBook Air lan MacBook Pro kanthi M1

iFixit nuduhake interior MacBook anyar karo M1

iFixit wis rampung maneh lan saiki amarga wis ngerti MacBooks anyar sing ana chip M1 ing njero. Dheweke mulang babagan kabar manawa Apple kalebu ing komputer anyar. Sanajan Kayane ora ana bedane antarane model taun iki karo sing diduweni Intel, rahasia kasebut ana ing prosesor anyar lan sawetara pangowahan liyane.

Sawetara pangowahan ing njero nanging ana sawetara, miturut apa sing dicritakake saka iFixit

Ora ana akeh owah-owahan ing antarane interior MacBooks anyar lan taun kepungkur (sing dipasang Intel), nanging ana. En el MacBook Pro 13 new anyar yaiku prabédan paling ora bisa ditemokake antarane model siji lan sijine. Ing MacBook Air anyar, ana luwih akeh bedane, sing paling apik yaiku ngilangi penggemar mung.

Kita bakal ndeleng pangowahan sing ana ing antarane siji model liyane kanthi mbandhingake MacBook Air lan Pro sing anyar karo taun kepungkur. Kita bakal miwiti karo model paling entheng Apple.

Pangowahan MacBook Air

iFixit nuduhake interior MacBook anyar karo M1

Ing sisih kiwa model Intel. Model sing tepat karo M1

Apple wis ngilangi penggemar kanggo diffuser sing gampang piring panas aluminium sing digantung saka pojok kiwa papan logika. Minangka warta sing bisa nguwatirake, luwih-luwih amarga MacBook Air durung duwe rekor pendinginan sing apik. Nanging, kayane kabeh ora ala.

Piring adhem sing kandel ing ndhuwur prosesor M1 ngasilake panas liwat konduksi menyang pucuk sing luwih rata lan adhem, ing endi bisa dipancar kanthi aman. Tanpa kipas, solusi iki bisa uga luwih suwe supaya adhem, nanging ora ana bagean sing obah, lan ora ana sing bisa ngilangi.

MacBook Pro 13 "anyar padha karo sing sadurunge

iFixit nuduhake sisih njero MacBook Pro 13 "karo M1

Ing sisih kiwa MacBook Pro karo Intel. Tengen karo M1

Dheweke padha persis. Malah staf iFixit Dheweke guyon yen mikir yen tuku model taun kepungkur tinimbang sing anyar karo M1. Nanging ora, ana bedane gedhe ing antarane prosesor Apple lan prosesor dhewe. nanging ing sepisanan katon padha persis.

Konfigurasi pendinginan M1 MacBook Pro meh padha karo sing sadurunge saka Intel. Mung saluran tembaga sing nggawa panas saka prosesor menyang heatsink cilik. Penggemar individu saka MacBook Pro anyar karo M1 padha tinimbang MacBook Pro 2020 karo Intel.

Secara logis, bedane gedhe ing loro model anyar yaiku chip M1. Dibangun kanthi proses nanometer 5 paling canggih cngemot wolung inti CPU (papat dioptimalake kanggo kinerja lan papat liyane kanggo efisiensi) lan GPU 7-inti utawa 8-inti terpadu, gumantung karo konfigurasi sing sampeyan pesen.

M1 chip iFixit

Ing kene kita duwe Apple M1 sing misuwur sing nggawe perusahaan California lan pangguna wiwit lali karo Intel. Nalika ndeleng sawetara warta lan bedane ing rong MacBook anyar sing disajikake sawetara minggu kepungkur. Kita wis ndeleng sisih njero Mac mini lan HomePod mini. Apple ngerti carane nggunakke komponen ing jaman liyane kanthi apik kanggo nggawe model anyar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.