Ing kene sampeyan bisa mriksa manawa data sampeyan wis bocor ing Facebook utawa ing serangan liyane

hacker

Ora preduli sepira keamanan sampeyan ing komputer, akeh antivirus sing diinstal, lan ora nate ngunjungi kaca sing diragukan, sampeyan mesthi duwe risiko manawa situs web diserang ing endi data sampeyan, lan data kasebut kalebu disaring kanggo pihak katelu. Lan ing kene sampeyan wis ngaco.

Salah sawijining warta minggu kepungkur yaiku hacking Facebook lan "nyolong" data pribadi luwih saka 500 yuta pangguna platform sosial sing misuwur. Haveibeenpwned duwe salinan bocor, lan sampeyan bisa mriksa kanthi gratis yen akun wis ana ing dhaptar.

Setu wis kita komentar manawa ana serangan ing server Facebook kanthi pambocoran data pribadi luwih saka 500 yuta pangguna Meh ora ana apa-apa. Data pribadi kayata nomer telpon, jeneng lengkap, lan tanggal lahir. Saiki ana cara kanggo mriksa manawa ana data pribadi sing bocor ing serangan kasebut.

Sanajan warta kasebut nembe dingerteni dina iki, serangan kasebut kedadeyan wiwit biyen. Ing wiwitan taun 2020 ditemokake kerentanan sing ngidini ndeleng nomer telpon disambung menyang saben akun Facebook, nggawe database sing ngemot informasi 533 yuta pangguna ing kabeh negara.

Sawetara dina kepungkur, bot saka Telegram sing ngidini pangguna ngubungi database kanthi rega sing murah banget, saengga wong bisa nemokake nomer telpon sing ana gandhengane karo bagean gedhe saka akun Facebook. Iki jelas nglanggar kabeh hukum privasi. Facebook negesake pelanggaran kasebut, nanging jarene kedadeyan kasebut ing taun 2019, dudu taun 2020.

Priksa manawa data pribadi sampeyan bocor ing serangan Facebook

Haveibeenpwned.com wis digawe karo salinan data sing wis disaring, supaya sampeyan bisa mriksa gratis yen akun sampeyan ana ing dhaptar akun sing bocor.

  • Mlebet wisibeenpwned.com.
  • Ketik email digandhengake karo Facebook.
  • Yen email sampeyan kompromi, sampeyan bakal nampa bebaya kanggo ngganti sandhi lan ngaktifake otentikasi rong faktor. Sampeyan uga bisa nggulung mudhun kaca kanggo ndeleng manawa email sampeyan wis kacathet ing pelanggaran data liyane saka situs web liyane.
  • Saiki, mung bisa nggoleki alamat email, nanging bisa uga sawetara dina uga bisa nggoleki nomer telpon.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.