Instal Sertifikat Digital ing macOS liwat Firefox

Sertifikat MacOS Keychain

Apa sing bakal dakkandhani dina iki yaiku sing kudu ditindakake guru pendhidhikan menengah supaya bisa tampil ing dhaptar pengganti lan menehi komisi ing kompetisi transfer taun ngarep. Kanggo iki, Menteri Pendidikan, wiwit wulan April, Sampeyan mbutuhake supaya nyathet pangowahan ing panjaluk kasebut, wis ditandatangani kanthi digital. 

Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu njaluk teken digital lan salah sawijining pilihan yaiku liwat a Sertifikat digital Yen sampeyan ora duwe keyboard nganggo maca DNI elektronik, yen mangkono, sampeyan mung kudu njaluk PIN saka Polri Nasional lan nalika mlebu digital, lebokake DNI lan lebokake PIN kasebut.

Yen sampeyan pengin duwe sertifikat digital sing kudu sampeyan lakoni ing Mac iku gampang banget lan ing sawetara langkah sampeyan bisa ngatur. Perkara pisanan sing kudu sampeyan lakoni yaiku ngetik web http://www.cert.fnmt.es/certificados liwat browser Firefox kanggo Mac.

Ing situs web sing dituduhake ing ndhuwur, kita kudu miwiti sawetara langkah sing bakal disimpulake karo email sing bakal dikirim menyang sandhi. Ayo ndeleng cara ngirim email kasebut menyang kita:

  • Kita ngetik web liwat browser Firefox.
  • Ing sisih tengen web, klik Entuk / Perbarui sertifikat digital sampeyan.

Get_Currency_cert Certificate_and_Ringer_1

  • Saiki ing kaca sing ditampilake, klik ing sisih kiwa ing Wong sing fisik.

Sertifikat Physical_person_

  • Ing jendhela sabanjure ing sisih kiwa uga klik Entuk Sertifikat Perangkat Lunak> Aplikasi online kanggo Sertifikat sawise iku, yaiku Sertifikat Digital sing bakal diinstal ing Mac.

Get_software_certifikat

Panjaluk sertifikat liwat Internet

Isi Sertifikat data

Email bakal teka kanthi kode sing kudu ditulis. Kanthi Kode Aplikasi iki lan dokumentasi identitas sing dibutuhake, sampeyan kudu menyang Kantor Registri sing Diwenehake dening FNMT-RCM kanggo mbuktekake identitas sampeyan. Kanggo penak, sampeyan bisa nggunakake layanan lokasi ing Kantor sing paling cedhak, sing bakal ditemokake ing Kantor Pusat Elektronik ing KREDITEN Identitas Sampeyan.

Yen nindakake langkah iki, dheweke bakal ngirim Sertifikat digital sing kudu kita import Gantungan kunci MacOS. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu tindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

  • We mbukak Akses menyang Keyrings sing bisa ditemokake ing Launchpad> folder LAIN> Akses Keychain.

Gantungan kunci ing Mac

  • Ing kolom sisih kiwa ing sisih ngisor, kita klik ing item kasebut Sertifikat Kula.

Sertifikat_ ing_Keychain_Mac

  • Saiki kita menyang menu ndhuwur lan klik File> Impor barang
  • Kita goleki file Certificate ing folder Downloads yen wis didownload ing kana lan klik Impor.
  • Sawise ngimpor sertifikat lan nampa kahanan sing dituduhake, Sertifikat Digital wis diinstal ing Mac lan wis siyap yen perlu.

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rafa ngandika

    Halo Pedro:

    Thanks kanggo kontribusi sampeyan. Aku wis nyoba kaya sing wis dituduhake, nanging ora bisa digunakake. Nalika aku ngimpor item lan milih sertifikat (format .crt), katon ora ditampilake ing "Sertifikatku", mung ing "Kabeh item", nanging kaya-kaya aku durung nginstal, wiwit nalika nyoba nggunakake sertifikat kanggo ngakses platform utawa mlebu dokumen Mac ora ngidentifikasi sertifikat iki menyang aku. Aku wis nyoba kaping pirang-pirang, nanging ora ana apa sing bisa aku lakoni? Matur suwun dhisik.

  2.   Javi ngandika

    Halo Pedro,

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo masukan, aku mung nginstal sertifikat digital (.pfx) lan katon katon ing «Sertifikatku» nanging tinimbang tiket ijo sing ditampilake ing gambar sampeyan nuduhake yen wis bener, dheweke ngandhani yen sertifikat ora dipercaya. Nanging, sawise diinstal, aku wis nyoba divalidasi ing kantor elektronik omah lawang lan menehi yen (jelas) iku bener.
    Napa lan kepiye cara supaya cincin katon bener?

    Salam lan matur nuwun

bool (bener)