Kabeh warta ing macOS Monterey 12.1, macOS Catalina lan macOS Big Sur 11.6.2

Sawetara jam kepungkur perusahaan Cupertino ngluncurake Versi pungkasan macOS Monterey 12.1, macOS Catalina 10.15.7, lan macOS Big Sur 11.6.2 kanggo kabeh pangguna. Ing kasus iki, versi resmi macOS Monterey nambahake akeh owah-owahan lan anyar sing saiki bakal kita deleng kanthi rinci ing web, ing sisih liya, kanggo versi pungkasan macOS Catalina 10.15.7 lan macOS Big Sur 11.6.2 anyar. fokus langsung ing keamanan lan stabilitas sistem. Kita bisa ujar manawa iku versi sing langsung nambah kegagalan utawa bug keamanan sing dideteksi.

Priksa kompatibilitas Mac karo Monterey

Temenan, yen sampeyan wis nginstal versi paling anyar sing kasedhiya, sampeyan ora perlu mriksa manawa peralatan kasebut kompatibel karo versi iki. Ing kasus apa wae iki Dhaptar Mac sing kompatibel karo versi paling anyar Iku cukup ekstensif lan padha ing ngisor iki:

  • iMacPungkasan 2015 lan mengko
  • Mac ProPungkasan 2013 lan mengko
  • iMac Pro2017 lan mengko
  • Mac miniPungkasan 2014 lan mengko
  • MacBook AirAwal 2015 lan mengko
  • MacBook- Awal 2016 lan mengko
  • MacBook ProAwal 2015 lan mengko

Supaya kita bisa nganyari menyang macOS Monterey 12.1

Kaping pisanan, ora saben wong duwe versi beta sing diinstal ing Mac, mula sampeyan kudu nginstal versi iki ora perlu kanggo mulihake peralatan utawa nginstal saka ngeruk. Yen sampeyan duwe versi sadurungé kaya macOS Mojave utawa luwih anyar, sampeyan bisa ndownload macOS Monterey ing versi paling anyar liwat Pembaruan Piranti Lunak: pilih menu Apple ing sisih ndhuwur menu> Preferensi Sistem banjur klik Nganyari Piranti Lunak.

Anggere sampeyan ora duwe masalah, sampeyan bisa nginstal versi anyar ing ndhuwur sing sadurunge, ayo padha nindakake. Lan sing pertama yaiku langsung menyang tab Preferensi Sistem> Klik ing pilihan nganyari piranti lunak lan tampa. Ing titik iki kudu jelas Butuh sawetara wektu kanggo tim kita nginstal versi anyar, lan bakal diwiwiti maneh, dadi kudu ditindakake ing wektu sing ora perlu digarap. Sawise versi anyar wis diinstal, kita saiki bisa seneng kabar versi iki.

Ndandani bug ing versi pungkasan macOS Monterey 12.1

Sawise kabeh, normal yen sawetara kewan omo utawa masalah sing dideteksi ing versi sadurunge didandani lan ing kasus iki uga kedadeyan. Kita bisa maca ing cathetan saka versi anyar dirilis sing Apple ngatasi sawetara masalah sing dideteksi.

  • Desktop lan screensaver bisa katon kosong sawise milih foto saka perpustakaan foto
  • Ndandani masalah karo trackpad sing bisa mandheg nanggapi tutul
  • Ndandani bug karo puter maneh video HDR ing YouTube
  • Nyegah menu tambahan aplikasi utawa alat supaya ora didhelikake ing mburi kedudukan
  • Ndandani bug karo MagSafe ngisi daya ing 2021 16-inch MacBook Pros nalika tutup ditutup
  • Ndandani bug lan bug liyane

SharePlay pungkasanipun teka ing Mac

Versi anyar iki nambahake pilihan kanggo nuduhake pengalaman karo kulawarga lan kanca liwat FaceTime. Fungsi iki dipateni dening Apple ing versi beta macOS Monterey nanging banjur tetep kaya sing diumumake ing WWDC 2021. Fungsi SharePlay minangka fungsi sing Ngidini kita bisa nuduhake konten platform video streaming liwat FaceTime.

Apple TV +, HBO, Disney +, Apple Music, TikTok lan aplikasi liyane sing kompatibel minangka sawetara platform sing nawakake kompatibilitas karo fitur anyar sing saiki kasedhiya. Netflix lan YouTube, loro sing paling penting, wis kanggo wayahe mutusaké kanggo pindhah saka fungsi iki.

Sing bisa ditindakake yaiku langsung nuduhake pengalaman karo pangguna liyane nalika nonton seri, film utawa sing padha ing layanan kasebut. Tombol kanggo layanan iki nuduhake isi karo wong liya lan seneng iku bebarengan preduli saka ngendi kita lagi. Kontrol kasebut dituduhake ing antarane pangguna kasebut supaya bisa ngaso, muter, mundur cepet utawa nerusake konten sing dienggo bareng.

Warisan digital kanggo ID Apple sampeyan

Muga-muga kita ora kudu nggunakake pilihan iki sing ditambahake ing versi anyar macOS Monterey 12.1 lan ing sistem operasi Apple liyane, nanging iku pancene perlu kanggo ngleksanakake. Iki minangka "jinis karsa" sing ditinggalake dening pangguna Apple ID supaya sing ditunjuk dening kita duwe hak ngakses akun iCloud lan data pribadhi liyane yen ana pati.

Fitur iki ditampa kanthi apik dening komunitas pangguna Apple amarga saiki mung ninggalake "warisan digital" iki, kita bisa Temtokake sapa wae kanggo ngakses informasi lan data ID Apple kita. Opsi iki uga ngidini kita milih wong sing dipercaya minangka kontak pemulihan akun kanggo mbantu ngreset tembung sandhi lan entuk akses maneh nalika butuh.

Siri Apple Music Voice

Ing kasus iki, iku rencana langganan kanggo layanan Apple Music, dhaptar lagu lan liyane saka stasiun sing Apple nawakake kanggo sawijining kedhaftar. Iki bagean "takon Siri" nyaranake lagu adhedhasar sajarah playing, lan apa sing disenengi utawa dislike.

Rencana iki Apple Music Voice nawakake pelanggan akses menyang layanan 90 yuta katalog lagu, puluhan ewu dhaptar lagu, kanthi atusan dhaptar lagu anyar kanggo saben kegiatan utawa swasana ati, campuran khusus lan stasiun genre musik sing beda-beda, uga layanan populer Apple Music Radio: kabeh diakses liwat Siri lan € 4,99 saben sasi.

Dandan ing app Photos

Versi paling anyar saka macOS Monterey nawakake pangguna a cara anyar kanggo ndeleng kenangan, kanthi antarmuka interaktif sing luwih apik, animasi anyar lan gaya transisi sing beda supaya sampeyan bisa nikmati macem-macem kolase sing luwih apik. Iki minangka salah sawijining bagean sing paling disenengi ing iOS lan saiki macOS Monterey uga nyenengake.

Uga minangka anyar liyane ing asil dandan saka aplikasi Photos, teken nambah ing versi anyar iki souvenir kalebu preian internasional, pengeling-eling anak-pusat, tren wektu, utawa akeh liyane characterful lan meningkat pengeling-eling pet.

macOS Monterey

Aplikasi Apple TV

Tab anyar sing kasedhiya saiki ngidini kita nggoleki, tuku lan nyewa film lan acara TV kabeh ing sak panggonan. Opsi iki pancene migunani kanggo wong-wong sing nggunakake layanan konten streaming iki lan iku bebarengan kabeh opsi sing kasedhiya kanggo nggampangake tugas telusuran.

Kajaba iku, versi anyar uga nambah dandan ing ngisor iki:

  • Fitur "Singidaken emailku", kasedhiya ing aplikasi Mail yen sampeyan duwe langganan iCloud + aktif, nggawe alamat email sing acak lan unik.
  • Aplikasi Saham ngidini sampeyan ndeleng mata uang kode saham lan bathi YTD nalika konsultasi karo grafik
  • Sampeyan saiki bisa ngganti jeneng utawa mbusak tag ing app Pangeling lan Cathetan
  • Desktop lan screensaver bisa katon kosong sawise milih foto saka perpustakaan foto

Versi anyar saka macOS Catalina 10.15.7 lan macOS Big Sur 11.6.2

Ing kasus iki kanggo versi saka macOS Catalina 10.15.7 lan macOS Big Sur 11.6.2 perusahaan nambah fitur anyar ing keamanan lan stabilitas sistem. Saka Apple, dheweke nyaranake supaya nganyari peralatan menyang versi paling anyar sing kasedhiya kanggo entuk perbaikan ing peralatan kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.