Apple nggepuk ing pergelangan tangan amarga nggunakake jaringan sosial Parler

Pamrentah AS narik kuping Apple kanggo nutup jaringan sosial Parler

Kanthi Donald Trump kuwasa, akeh prekara sing kedadeyan lan akeh rasa etika sing diragukan. Sing paling anyar yaiku jabatan mantan presiden sing duwe hak ekstrim ing negara kasebut. Iki nyebabake jaringan sosial tartamtu sing digunakake dening klompok kasebut diblokir dening perusahaan teknologi gedhe kayata Apple, Google, Amazon utawa Twitter. Nanging, kita bakal bisa nggunakake garis sing apik sing misahake dheweke lan ora bebas ngutarakake. Saiki Senator AS Mike Lee saka Utah lan Kongres Colorado Ken Buck, dheweke ngritik tumindak Apple ing antarane.

Kita bakal nyoba nerangake kabeh kedadeyan, dilebokake ing konteks.

Apa Parler lan kenapa perusahaan teknologi gedhe nutup?

CEO Parler

CEO Parler

Ing wulan Januari taun iki, Google, Amazon lan Apple ndhelikake Parler saka pasar. Jaringan sosial sing wis dadi instrumen kanggo komunikasi posisi partai sisih tengen lan sangkalan. Parler ora miwiti karir taun iki. Dheweke wis duwe sejarah kontroversi sing dawa wiwit taun 2018 karo John Matze lan Jared Thomson. Nanging ing awal taun iki nalika dheweke nguatake jabatane, sawise kedadeyan sing kedadeyan ing Kongres.

Sawetara wong (pengikut Trump lan ora kepengin nyerah kekuwatan) mutusake nyerang Kongres AS, ing salah sawijining serangan demokrasi paling gedhe ing jagad kontemporer. Twitter mutusake manawa wis wayahe milih komunikasi antarane anggota sing nglajengake serangan kasebut. Amarga alesan iki, umume pandhereke hak ekstrem padha mutusake kanggo nggunakake Parler.

Iki dudu kaping pisanan panyengkuyung Trump promosi jaringan sosial kasebut. Ing Nopember 2020, lan amarga ngilangi pencalonan lan tweet ngilangi amarga ana penipuan ing pemilihan, para tokoh Parler tikel kaping pindho nggayuh 10 yuta pangguna mung sawetara dina. Iki dikonfirmasi, kanthi cara iki, minangka jaringan sosial para konservatif lan pamilih sisih tengen. Nanging dheweke uga gabung karo klompok liyane sing kurang ajar kanthi kahanan saiki: Wong-wong sing nyangkal, sing ora nampa langkah-langkah kebersihan higienis sing dileksanakake dening pejabat nasional lan lokal marang COVID-19. Sing biasane diucapake: Dheweke melu keluwen karo kepinginan mangan.

Amarga migrasi pangguna menyang jaringan sosial lan amarga ora ana langkah keamanan utawa kontrol saka pihak sing duwe Parler, Google ngumumake keputusan kanggo aplikasi veto ing toko kasebut. Ora suwe, Apple gabung karo klaim kasebut karo Amazon. Amazon duwe kunci amarga server sing digunakake, dadi Parles dipateni kabeh. Ndhuwur piramida kabeh kegilaan iki, yaiku peretasan gedhe saka database jaringan sosial. 70TB data wis bocor, kalebu dokumen identitas kanthi jeneng, alamat lan rincian kontak.

Kanggo kabeh iki, ditutup, nanging saiki kayane dheweke ora apik.

Senator lan Anggota Kongres narik Apple, Google lan Amazon kanthi telinga kanggo mateni Parler

Senat us Mike Lee saka Utah lan Kongres Colorado Ken Buck dheweke ngirim surat gabungan menyang CEO Apple, Google lan Amazon kanggo takon babagan tumindak perusahaan kasebut mbusak jaringan sosial Parler saka toko aplikasi lan layanan hosting web ing awal taun iki.

Wektu tumindak sing ditindakake marang jaringan sosial Parler dening perusahaan-perusahaan kasebut lan tumindak kasebut katon ora nduweni keadilan prosedur sing biasane ditawakake yen ana kontrak sing dilanggar amarga nggawe koordinasi sing cedhak. Tumindak kasebut yaiku cMarang perusahaan sing miturut omongane uwong ora nglanggar undang-undang. Kasunyatane, informasi sing diwenehake dening Parler menyang Komite Pengawas Omah ngandhakake manawa DPR ngewangi penegak ukum sadurunge 6 Januari.

Amazon ing divisi panyimpenan server, mandheg nggarap Parler amarga ora bisa moderat konten kasar. Parler wis online maneh ing wulan Februari karo hosting sing diwenehake dening SkySilk lan cara instalasi liya saiki wis diwenehake kanggo pangguna Android. Nanging ora kanggo Apple.

Perselisihan kasebut ditindakake uga kontroversi. Ing surat sing dikirim dening para politisi ana akeh pitakon sing kudu dijawab perusahaan sing terlibat. Wangsulan sing bakal dianalisis lan dheweke bakal mutusake keputusan keputusane apik utawa ora. Pitakon sing sanajan durung bisa naleni Apple yen bisa nyebabake rasa ora seneng ing level yudisial.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.