MacBook tanpa keyboard wis dipatenake dening Apple

keyboard

Kabeh bali. "Komputer" pisanan sing nglewati tanganku yaiku Sinclair ZX81. Kolega saka institusi kasebut tuku kanggo dheweke. Amarga ora duwe panyimpenan, yen pengin "mainake" soko, luwih dhisik kudu ngetik kabeh instruksi kanggo game ing Basic. Kanca kasebut ndhikte menyang kula, dijupuk saka majalah bulanan sing diterbitake nalika semana, lan aku ngetik. Kita bakal muter piksel ireng lan putih sing gedhe kanggo sawetara wektu, lan dina sabanjure, diwiwiti maneh.

Getaran "vintaj" iki relevan amarga ZX81 duwe keyboard "tanpa kunci". Iki minangka membran plastik sing mulus kanthi tombol sing dicithak layar, sing kudu sampeyan pencet kanggo kontak karo sirkuit cetak sing ana ing sangisore. Kaya kalkulator "kertu kredit" Casio ekstra-datar. Saiki Apple duwe paten MacBook tanpa kunci, kaya komputer sing diciptakake Clive Sinclair. Kabeh bali.

Apple wis diwenehi paten liyane sing ana gandhengane karo MacBook. Sawetara minggu kepungkur aku ngirim liyane Noticia ing paten liyane sing nerangake ide MacBook kanthi zona haptik ing kasus kasebut, dudu trackpad. Ing kesempatan iki paten anyar sing diwenehake tanggal 30 Maret 2021 kayane ora mung ngilangi trackpad, nanging uga keyboard lengkap.

Paten anyar iki nduweni judhul "struktur input sensitif tekanan sing bisa dikonfigurasi kanggo piranti elektronik". Gagasané yaiku supaya ora ana masalah karo keyboard mekanik, amarga Apple nyoba keyboard-mekanisme mekanisme kupu-kupu sing bermasalah sing ngalami cacat kadang-kadang ora bisa diatasi nalika bledug lan kotoran akumulasi ing sangisore tombol.

Zona mulus sing bisa dikonfigurasi

paten

Gambar sing nggambarake kanthi jelas ide paten kasebut.

Ing paten iki, area input, ing endi keyboard laptop lan trackpad biasane dununge, yaiku permukaan logam kontak siji. Ing ngisor permukaan iki ana rong lapisan sing dibangun kontrol input.

Lapisan sing ngasilake tekanan bisa menehi saran masukan pangguna lan bolongan tembus cilik ing permukaan logam bisa ngidini tombol utawa pinggiran ditampilake lan nampung setelan sing beda.

Apike, miturut paten, pangguna bisa ngatur area mlebu dhewe. Dadi, tinimbang keyboard qwerty, kabeh permukaan bisa digunakake minangka keypad numerik, utawa trackpad siji, kayata.

Kita bakal ngerti manawa sawijining dina ide sing wis dipatenake iki bakal dadi kasunyatan, utawa bakal tetep diajukake minangka paten luwih saka atusan sing tetep ana ing ide lan proyek.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.