macOS 11.3 ndandani cacat keamanan sistem operasi

Apple dirilis versi macOS 11.3 kanggo kabeh wong wingi; Sawise pirang-pirang betas lan sawetara tes lan kanthi pitulung para pangembang, saiki wayahe ngluncurake versi anyar sistem operasi iki kanggo masarakat umum. Ing versi anyar iki, tambalan wis dirilis sing njamin pangguna bisa digunakake bakal aman saka bolongan keamanan sing ana lan sing mbebayani data pangguna Mac.

Kanthi ngluncurake versi anyar macOS 11.3, Apple ndandani bug sing bisa ngidini para panyerang ngliwati mekanisme keamanan saka Mac liwat dokumen angkoro. Lubang keamanan iki ngidini para panyerang nggawe aplikasi angkoro sing bisa niru dokumen. Iki dilaporake dening TechCrunch. Peneliti keamanan Cedric Owens pisanan nemokake bug ing wulan Maret.

Miturut Cedric, sing ngverifikasi kesalahan kasebut liwat tes dhewe. Nggawe aplikasi bukti-konsep sing njupuk keuntungan saka cacat kanggo ngluncurake aplikasi Kalkulator. Dheweke bisa nemtokake manawa: "Kabeh sing kudu ditindakake pengguna mung klik kaping pindho lan ora bakal ana peringatan utawa peringatan saka macOS. »

Aplikasi demo iki ora mbebayani. Nanging, wong sing duwe motif liya lan kurang jujur ​​bisa uga nggunakake kerentanan kanggo ngakses adoh data rahasia utawa informasi liyane ing mesin pangguna kanthi ngapusi supaya bisa ngeklik dokumen palsu.

Apple ujar manawa ndandani bug ing macOS Big Sur 11.3, sing dirilis dening raksasa teknologi Cupertino, Senin. Saliyane versi kasebut, Apple uga nerbitake tambalan kanggo ndandani bug ing macOS Catalina lan macOS Mojave. Pramila pembaruan penting banget lan kenapa prelu sampeyan ora mbuang-buang wektu lan nganyari kanggo versi anyar. 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.