Malware MacOS mundhak dadi 1000% ing taun 2020

Yen ana sing isih mikir manawa virus, malware lan liya-liyane minangka perkara Windows, dheweke salah banget. Amarga Windows minangka platform sing paling nyebar ing saindenging jagad, dadi target utama para peretas. Nanging, kanthi tuwuhing macOS, iki uga wis dadi target sampeyan.

Malware wis dadi prioritas ing taun-taun pungkasan dening kanca liyane, lan taun 2020 dadi taun sing paling akeh. Wis akeh sing nambah ngatasi kabeh malware sing digawe bebarengan kanggo macOS antarane 2012 lan 2019. Ing Windows luwih parah.

malware ing macOS

Miturut bocah lanang saka Atlas VPN, malware ing Windows wis 135 kaping luwih dhuwur kanggo sing dituju kanggo ekosistem macOS, sanajan iki mundhak luwih saka 1000%. Khusus, 674.273 sampel malware anyar ditemokake ing taun 2020, dibandhingake karo 56.556 sing dideteksi ing taun 2019. Ing taun 2018, jumlah ancaman ana 92.570.

Saka Atlas VPN mesthekake yen:

Nyumbang kanggo nambah ancaman iki yaiku kasunyatan manawa piranti lunak angkoro anyar saiki luwih gampang direkayasa tinimbang sadurunge. Dina iki, peretas malah ora butuh katrampilan pamrograman sing luwih maju amarga bisa tuku kode malware sing wis digawe, diadaptasi karo kabutuhane kanthi kode sethithik, lan nggawe ancaman anyar.

2021 kayane saiki ora bakal ditinggalake. Sawetara minggu kepungkur, peneliti nemokake malware kasebut Sparrow perak, malware pisanan sing nargetake kalorone komputer dikelola karo prosesor Intel kaya Apple M1.

Babagan platform Microsoft, peneliti nemokake luwih saka 91 yuta conto malware ing taun 2020, meh padha karo ing taun 2019.

Apa wis wayahe nginstal antivirus ing Mac?

Iku gumantung. Minangka pangguna biasa ing Windows (uga macOS), aku wis pirang-pirang taun tanpa nggunakake jinis antivirus ngluwihi sing kalebu Microsoft sing dibaptis kanthi asli minangka Defender Windows.

Temenan, aku ngerti kaca sing dakketik lan konten sing dakunduh, mula Aku ora prelu masang langkah-langkah proteksi tambahan sing ditawakake Microsoft marang aku.

Yen jumlah ancaman terus meningkat, mesthine Apple bakal kepeksa nggawe sistem proteksi, sejenis antivirus sanajan sampeyan ora pengin ngarani perkara kasebut.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.