Cara mateni Mac saka Terminal

Thanks kanggo aplikasi Terminal, kita bisa nggawe modifikasi akeh kanggo Mac, modifikasi sing ora kasedhiya kanthi asli, amarga Apple ora pengin dheweke ana ing pucuk driji, utawa amarga dheweke durung nate mikir. Ing artikel iki Kita bakal nuduhake sampeyan nggunakake Terminal maneh, kaping sekitel sing bisa kita ucapake, trik sing bakal bisa mateni Mac langsung saka baris perintah, tanpa kudu mbukak menu. Liwat Terminal, kita bisa nemokake macem-macem cara kanggo mateni utawa gawe jadwal Mac mati, nanging ing artikel iki mung bakal nuduhake sampeyan wong loro, paling ora kanggo kabeh pamaca sing ora ngerti.

Pateni Mac saka baris perintah kanthi "mateni"

Printah mateni ngidini kita mateni Mac saka baris perintah nggunakake properti "-h" bebarengan karo tembung "saiki" supaya Mac  njaluk tembung sandhi lan kanthi otomatis proses supaya mati. Prentah lengkap supaya bisa mateni Mac saka baris perintah yaiku: sudo mati -h saiki

Jadwal mati Mac kita ing menit XX saka baris perintah

Kaya sing wis dideleng ing bagean sadurunge, nggunakake printah saiki supaya bisa mateni Mac langsung saka Terminal. Nanging yen kita ngowahi properti "saiki" nganti +30, kita bakal ngatur Mac supaya bisa terus mati sawise 30 menit. Prentah lengkap kanggo program penutupan Mac ing 25 menit yaiku: sudo mati -h +25

Pateni Mac saka Terminal nggunakake «halt»

Prentah liyane sing bisa digunakake kanggo mateni Mac yaiku "mandheg", sawijining prentah sing nganggo Mac bakal terus mati kanthi langsung kaya opsi pisanan sing dakkirimake ing artikel iki. Prentah sing lengkap yaiku: sudo mandheg

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Pedro ngandika

    Utawa uga, kanggo mateni ing wektu tartamtu (contone, jam sepuluh kepungkur): sudo shutdown -h 18:10
    Iki UNIX murni.