Cara mbukak Terminal ing Mac

Terminal ing mac

Salah sawijining perkara sing ora katon banget karo pangguna mlebu komputer Apple yaiku terminal. Kaya sing wis diandharake sampeyan ing pirang-pirang kesempatan, sistem Mac Iki minangka sistem sing wis pirang-pirang taun nambah kanthi substansial.

Nanging, akeh fungsine sing ana ing versi pisanan, mula yen sampeyan wis nggunakake sistem iki nganti pirang-pirang taun, sampeyan bakal ngerti manawa sistem kasebut terus maju. Bukti iki yaiku Terminal, sing nawakake pangguna Mac cara sing beda kanggo ngakses setelan sistem operasi liwat perintah.

Cara iki kanggo ngakses pilihan sistem mbutuhake ilmu pengetahuan sing paling dhuwur sing wis diprogram ing macOS, mula ing kesempatan tartamtu sampeyan bakal bisa nggunakake Terminal amarga ing sawetara artikel, kita bakal nuduhake persis langkah lan prentah sing kudu sampeyan tulis kanggo entuk prekara kaya kasebut mateni Mac saka Terminal.

Amarga tumindak sing kudu sampeyan ngerti mengko utawa mengko, ing artikel iki, kita bakal mulang sampeyan cara sing beda kanggo ngakses Terminal ing sistem operasi Mac.

Artikel sing gegandhengan:
Tanda pitakon ing folder nalika Mac diwiwiti

Terminal Akses saka Finder lan Launchpad

Cara paling logis kanggo ngakses Terminal yaiku liwat Finder utawa LaunchPad. Kanggo ngakses saka Finder, sampeyan mung kudu klik ing menu ndhuwur Finder ing File> Jendhela Finder Anyar (⌘N) lan mengko, ing sidebar kiwa temokake item Aplikasi, pencet banjur goleki Folder utilitas> Terminal ing antarane aplikasi sing ditampilake ing sisih tengen jendhela.

Menu sing golek

mbukak terminal ing aplikasi

 

Yen sampeyan pengin ngakses liwat Lauchpad, kita kudu klik ing ikon roket ing Dock> folder LAIN> Terminal

mbukak terminal saka launchpad

Bukak Terminal saka Spotlight

Cara katelu menyang jendela yaiku liwat mesin telusuran Spotlight universal sing bisa ditindakake njaluk langsung kanthi pencet kaca pembesar ing garis ndhuwur ing sisih tengen Finder. Kanthi ngeklik kaca pembesar, kita dijaluk nulis apa sing pengin digoleki lan kanthi mung ngetik Term ... aplikasi katon bisa ngeklik lan mbukak.

terminal akses saka sorotan

Akses saka Automator

Kita bisa nggali luwih jero cara mbukak Terminal kanthi alur kerja liwat aplikasi liyane sing diarani Automator. Proses sing kudu kita lakoni luwih angel, nanging yen alur kerja digawe, eksekusi aplikasi Terminal luwih disederhanakake. Ing kasus iki, sing bakal kita lakoni yaiku nggawe trabasan ing keyboard Mac supaya Terminal bisa dibukak saka keyboard.

Artikel sing gegandhengan:
Cara nginstal aplikasi pihak katelu ing macOS Mojave

Kanggo nggawe trabasan nggunakake Automator:

  • Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu kita lakoni yaiku ngakses Launchpad> folder Liyane> Automator

Otomatis ing Launchpad

  • Kita milih cogwheel ing jendhela sing katon Layanan

Barang layanan ing Otomatis

  • Ing jendhela sing katon, kita kudu mbukak sidebar kiwa banjur pilih Utawa lan ing kolom sing dipasang Mbukak Aplikasi.

Bukak aplikasi ing Automator

  • Ing dropdown Layanan ditampa ... kita pilih ora ana data input.

Konfigurasi aplikasi sing mbukak ing Automator

  • Saiki kita nyeret Mbukak app menyang area kerja aliran lan ing menu drop-down, kita milih aplikasi terminal sing ora katon ing dhaptar, kita kudu klik Liyane> Aplikasi> Folder utilitas> Terminal.

Seret mili menyang jendhela fungsi

Temtokake Terminal ing Automator

  • Saiki kita ngirit aliran File> Simpen lan kita menehi jeneng TERMINAL.

Ngirit aliran ing Automator

  • Kanggo nggawe terminal alur kerja, sampeyan saiki kudu menehi trabasan keyboard menyang aliran TERMINAL. Kanggo iki, kita mbukak Preferensi Sistem> Keyboard> Trabasan> Layanan lan kita nambahake kombinasi tombol sing pengin TERMINAL.

Panel Preferensi Sistem

Temtokake trabasan keyboard

Jeneng alur kerja

Saka wektu kasebut, saben-saben kita pencet pesawat tombol Aplikasi terminal katon ing layar.

Wiwit saiki, nalika ngrujuk ing artikel tartamtu kanggo ngenalake prentah ing Terminal kanggo nindakake tindakan tartamtu, sampeyan wis ngerti carane cepet-cepet tekan Terminal.

Sawetara prentah kanggo seneng-seneng

Cetha manawa kabeh sing wis dakkandhakake marang sampeyan tanpa sampeyan bisa nindakake tes ora ono gunane. Sabanjure aku arep menehi saran supaya sampeyan mbukak Terminal kanthi salah sawijining cara sing wis dakkandhani lan sampeyan nindakake prentah sing dakkarepake.

Yen sampeyan pengin wiwit salju ing jendela Terminal sampeyan bisa mbukak perintah ing ngisor iki. Kanggo nindakake iki, salin lan tempelake perintah ing ngisor iki menyang jendela terminal.

ruby -e 'C = `stty size`.scan (/ \ d + /) [1] .to_i; S = [" 2743 ".to_i (16)]. pack (" U * "); a = {} ; nempatno "\ 033 [2J"; loop {a [rand (C)] = 0; a.each {| x, o |; a [x] + = 1; print "\ 033 [# {o}; # {x} H \ 033 [# {a [x]}; # {x} H # {S} \ 033 [0; 0H »}; $ stdout.flush; turu 0.1} '

Yen sampeyan wis ngetutake tutorial iki menyang surat, sampeyan saiki bisa nggolek perintah ing jaringan sing bisa digunakake kanggo ngonfigurasi aspek macOS sing ora bisa dikonfigurasi saka antarmuka grafis sistem. Cara sing gampang banget kanggo pindhah luwih cepet ing sistem operasi Mac.

Yen sampeyan pengin seneng-seneng kanthi swara sistem nulis ngomong banjur apa sing sampeyan pengin ucapake supaya sistem bisa maca kabeh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)