Introduksi standar HDMI 2.1 sing ngidini 48Gbps lan video nganti 10k

Dina iki wis diwenehi standar transmisi video sing bakal kita deleng ing taun-taun mbesuk. Kita ngomong babagan HDMI 2.1, sing diumumake dening forum HDMI. Apa sing dingerteni HDMI sing cepet banget, ngidini siaran nganti 10k nggunakake bandwidth 48Gbps. Dina iki hardware Mac kita ora prelu mindhah informasi kasebut, nanging wis cedhak banget. Bubar kita ndeleng kepiye samesthine iMac Pro mindhah file ing 8k meh ora mandheg. Dadi, iki bakal dadi kabel definisi nganti pirang-pirang taun kepungkur nalika nyambungake Mac menyang monitor eksternal. 

Lan ing mburi standar iki ana perusahaan kaliber Microsoft, AMD, Intel lan Nvidia bebarengan karo vendor piranti lan komponen liyane. Antarane spesifikasi sing bisa digunakake bisa ditemokake 8K ing 60Hz, 4K ing 120Hz lan video nganti resolusi 10K. Sawetara pratelan manawa bisa ngirim 8k tanpa kompresi lan kisaran dinamis sing dhuwur (HDR). Yen dibandhingake karo standar saiki, bandwidth luwih saka kaping pindho diwenehake dening HDMI 2.0 kanthi 18 gigabit per detik lan HDMI 1.4 nawakake 10.2 gigabit per detik bandwidth

Saliyane, bakal kompatibel karo soket HDMI sing saiki duweni. Iki tegese kita bisa nggunakake kabel lan transmisi video bermutu iki, kalorone ing peralatan anyar lan lawas. Yen paling apik, kita bakal weruh kemajuane ing film lan game.

Nanging liwat kabel HDMI kita duwe gambar, nanging uga bisa nemokake swara. Bakal duwe dhukungan kanggo eARC. Miturut forum HDMI:

bakal ndhukung format audio paling canggih lan kualitas audio paling dhuwur

Kita bakal ndeleng spesifikasi produk akhir sajrone kuartal pertama 2018, mula, kita bakal ndeleng produk pungkasan kanggo konsumen sajrone setaun. Apple ora melu nggawe standar, nanging ndhukung adopsi sing padha. Nyatane, Mac bakal ngidini piranti iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.