Cara nggunakake DNI elektronik utawa DNIe ing Mac

carane nggunakake dnie ing mac Saiki telung taun kepungkur, aku nganyari kertu identitas. Aku duwe versi lawas, sing dakkira kelingan minangka dokumen gedhe kanthi latar biru lan sing paling cilik katon «modern», nalika ndeleng chip DNI anyar, aku mikir: «Lan apa ? ». Yaiku chip saka DNIe lan, kaya sing sampeyan ngerti, contone, kanthi "e" ing "e-mail", "e" biasane tegese "elektronik". Nanging kanggo apa? Carane sampeyan nggunakake DNIe ing Mac?

DNIe minangka dokumen sing bisa ditindakake Prosedur Internet, umpamane. Kayane nindakake transaksi perbankan online nanging, kanthi logis, kanthi langkah keamanan sing luwih gedhe. Ing jagad komputasi sing meh kabeh wong nggunakake Windows, supaya bisa digunakake ing Mac bisa uga ora gampang, mula kita mutusake nulis pandhuan cilik iki. Sabanjure, kita bakal ngandhani kabeh sing kudu sampeyan gunakake kanggo nggunakake DNIe ing Mac lan ora nyoba nyoba.

Sadurunge miwiti tutorial, sampeyan kudu ngerti manawa sampeyan kudu maca ID elektronik kanggo ngrampungake kabeh proses. Yen sampeyan isih durung duwe, ing ngisor iki sampeyan duwe pilihan model rega kualitas paling apik supaya sampeyan bisa nggunakake ID elektronik ing Mac. Yen sampeyan wis duwe, kita bakal miwiti karo proses langkah demi langkah.

Ngundhuh sertifikat kanggo DNIe

carane nggunakake dnie ing mac

Sadurunge nindakake instalasi apa wae (mesthine tanpa nganyari), priksa manawa kita ora duwe seko saka instalasi sadurunge bisa. Yen kita yakin manawa durung nate nggunakake, kita bisa langsung menyang instalasi driver anyar. Yen ora, kita bakal mbusak tilak kanthi nindakake ing ngisor iki:

  1. Kita mbukak Terminal. Ana ing folder kasebut Aplikasi / Utilitas, saka Launchpad ing Dock utawa goleki saka Spotlight.
  2. Kita nulis dsenableroot kanggo ngaktifake superuser.
  3. Bakal takon sandhi pangguna. Kita ngenalake.
  4. Uga bakal takon sandhi ROOT. Kita ngenalake sing dikarepake, nanging luwih becik dadi sing bisa dielingi yen pengin tumindak kaya maneh.
  5. Kita menyang / Pustaka lan mbusak folder Libpkcs11-dnie
  6. Kita mbukak terminal lan ngetik ing ngisor iki:
  7. sudo rm / var / db / kuitansi / * dni *
  8. Saiki kita mateni akun root kanthi printah dsenableroot –d
  9. Saiki yen wis ngresiki kabeh, mula kudu dibutuhake Kaca Iki, download file lan instal.

Cara nggunakake DNI elektronik ing Mac

Kanthi file sing wis diinstal, instalasi gampang kaya klik kaping pindho ing file .pkg lan tindakake pandhuane (kalebu nyelehake sandhi pangguna), kita terus ngatur lan gunakake DNIe ing Mac. Kita bakal nindakake kanthi ngetutake langkah-langkah kasebut:

  1. Pisanan sing kudu kita lakoni yaiku, yen ora diinstal, bukak ing Kaca Mozilla, download lan instal browser web Firefox. Secara historis, Safari durung bisa urip bareng karo pirang-pirang halaman web lan iki uga kedadeyan ing jinis sertifikat iki sing ora bisa digunakake karo browser default OS X. Yen ngono, mesthi ana browser web kaping pindho, kanggo apa sing bisa kedadeyan, lan kanggo aku Firefox minangka pilihan paling apik nomer loro kanggo mac.
  2. Langkah sabanjure yaiku nginstal sertifikat ing Firefox. Kanggo nindakake iki, kita mbukak Firefox, bakal Preferensi / Advanced / Sertifikat banjur klik Piranti keselamatan. carane nggunakake dnie ing mac
  3. Klik ing Mbukak.
  4. Kita menehi modul modul (contone, modul DNIe PKCS 11).
  5. Kita kanthi manual nuduhake jalur modul sing bakal dadi kaya ing ngisor iki: Library / Libpkcs11-dnie / lib / libpkcs11-dnie.so
  6. Kita klik nampa.

carane nggunakake dnie ing mac

  1. Kanggo nginstal sertifikat root sing bakal ditindakake Preferensi / Advanced /Sertifikat/ Deleng sertifikat / Panguwasa.
  2. Kita milih Impor. carane nggunakake dnie ing mac
  1. Kita pindhah menyang jalur sertifikat sing bakal kasedhiya / Pustaka / Libpkcs11-dnie. Ing kasusku, ana ing folder kasebut kanthi langsung. Yen ora ana, kita goleki ing folder Share ing jalur sing padha.
    carane nggunakake dnie ing mac
  2. Tandha telung kothak kasebut.
  3. Pungkasan, kita klik OK.
    carane nggunakake dnie ing mac

Opsional, nanging disaranake, Wiwiti maneh komputer sampeyan supaya ora nemoni masalah sing ora dikarepake. Sawise urip maneh, kabeh kudu mlaku tanpa masalah. Sampeyan uga bakal menarik yen ora nyambungake maca DNIe nganti Mac diwiwiti.

para priksa manawa kabeh bisa digunakake kanthi bener, sampeyan bisa ngakses kaca iki diwenehake dening Polisi Nasional sing padha . Yen kaca ora dimuat, ana prekara sing ditindakake utawa ana kesalahan. Bisa uga ora ana kertu sing dipasang, contone. Sing paling apik ing kasus iki yaiku nyopot lan sijine maneh USB saka pamaca DNI elektronik, priksa manawa ana kertu lan restart maneh. Yen ora nemokake kesalahan, luwih becik mula wiwit wiwitan, nanging wektu iki kabeh langkah-langkah bakal dibutuhake, kalebu mbusak versi driver lan sertifikat sadurunge.

Sampeyan kudu eling yen sertifikat mung bakal valid sajrone 30 dina. Sawise wektu kasebut, sampeyan kudu ndownload lan nginstal sertifikat maneh.

Pamaca DNI elektronik kanggo Mac

Kabeh sing diandharake ing ndhuwur ora bakal nulungi kita yen ora duwe maca ID elektronik. Kanthi cara sing padha supaya kita kudu maca njaba supaya bisa maca kertu SD ing iMac, kita uga kudu tuku maca ID elektronik.

Sing maca sing pantes dituku? Yaiku pitakon yuta dolar. Ana akeh pilihan lan akeh sing bakal nglayani kanthi sampurna, nanging kita uga bisa nemokake prekara online sing ora pantes. Sing biasane tak lakoni pas arep tuku apa-apa katon ing Amazon, sing kanggo kula minangka toko online paling apik sing ana. Kajaba iku, sanajan bener yen sawetara komentar bisa dituku utawa apus-apus, Amazon nyoba nyegah komentar kasebut ora ditampilake ing situs web, mula umume ulasan sing diwaca bakal bener.

CoolBox-reader-dnie

Pilihan sing apik, sing sejatine dadi nomer 1 sing maca jinis iki ing Amazon, yaiku Woxter Elektronik DNI , nanging wow! Iki kanggo Windows lan Linux. Ing CoolBox CRCOOCRE065 Iki nduweni rating sing luwih apik lan kasedhiya kanggo Mac. Nanging kudu ati-ati, aja nganti mesthi kasedhiya ing Mac.

Apa Apa sampeyan wis ngerti cara nggunakake ID elektronik ing Mac?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

46 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Miguel ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo tutorial, migunani banget lan gampang ditindakake

  2.   AmstradUser ngandika

    Tutorial sing wis rampung kanthi apik. Nanging ... Apa ana sing nggunakake DNI elektronik?, Gagal administrasi liyane.

    1.    aemedia ngandika

      Kepiye sampeyan ngerti yen sampeyan ora manggon ing luar negeri 😉

  3.   Angel ngandika

    Matur suwun, aku wis suwe nyoba nginstal lan ora ana cara. Aku mesthi duwe ing windows lan aku ora kejawab. Mesthi banget migunani, paling ora kanggo aku.

  4.   Sergio Martos Sanchez ngandika

    Hai, aku duwe masalah karo terminal, amarga ora ngerti sandhi root, dakkira aku wis duwe lan aku ora kelingan .... Apa sampeyan bisa ngerti?
    Gracias

    1.    Edu ngandika

      ROOT test utawa toor

  5.   Ricardo ngandika

    Halo, installer ngandhani yen ana masalah lan durung diinstal

  6.   Ricardo ngandika

    Halo, aku bisa nginstal program, menehi kesalahan lan instalasi durung rampung. Ana ide?

  7.   Javier ngandika

    Aku wis nganyari dadi macOS Sierra lan nyoba nginstal file .pkg menehi kesalahan. Aku kira kudu ngenteni paket Sierra bakal dianyari?

  8.   galak ngandika

    Mengkono uga aku. Karo Sierra, DNIe wis mandheg nyambut gawe

  9.   galak ngandika

    Nggunakake DNIe nganggo Mac iku nyiksa. Thanks kanggo tutorial sing diterbitake ing Soydemac aku wis entuk: nanging kabungahanku apik karo OS Sierra anyar. Penting banget kanggo gaweyanku duwe teken digital, yaiku Sertifikat FNMT utawa DNIe lan kalorone perkara kasebut gagal. Aku arep tuku Windows PC (lan malah nggunakake Explorer, sing kayane mung siji-sijine sing dingerteni FNMT lan DNIe). Sawise 25 taun nggunakake mung Mac, aku ngerteni omben-omben sing ora apik, lan mesthi bakal dadi guyonane para tanki iwak. Apa ana sing bisa ngarepake manawa DNIe bisa digunakake ing Mac sing dianyari? (utawa sertifikat: padha: Aku meh seneng. Nalika casting luwih cepet)

    1.    sing ngandika

      Lan apa luwih gampang lan luwih murah nginstal Windows ing Mac lan digunakake liwat boot camp utawa nggawe mesin virtual nggunakake VMWare? Oalah, aku setuju karo sampeyan, nggunakake DNIe ing Mac iku nyiksa, nanging kesalahan kasebut gumantung karo Administrasi sing ora ana gunane. Aku wis nggayuh biyen, nanging saiki aku kudu nggunakake maneh lan ora ana cara. Aku ora ngerti apa amarga aku nggunakake beta macOS, sapa ngerti. Sing dakduwe masalah sadurunge yaiku sertifikat sing sampeyan unduh saka FNMT lan gunakake liwat Firefox, sanajan wis meksa sampeyan nggunakake browser kasebut tinimbang Safari, sing liyane.

  10.   javierfc ngandika

    Ora mungkin karo Sierra

  11.   celiamoar ngandika

    Ora bakal ngidini aku nambah modul Library / Libpkcs11-dnie / lib / libpkcs11-dnie.so

  12.   malaekat pedrazaja ngandika

    Aku ora bisa nindakake karo Sierra lan aku butuh. Apa ana sing bisa nginstal?

  13.   Estíbaliz Ivars Miralles ngandika

    sampeyan kudu nindakake master kanggo nginstal maca, lan ora ana cara kanggo entuk

  14.   Paco ngandika

    Ora mungkin karo Sierra ... ora ana cara

    1.    Javier ngandika

      Ditanggulangi! Kanggo nginstal paket .pkj, sampeyan kudu nginstal Firefox ing Mac, yen ora diinstal, menehi kesalahan nalika nginstal .pkj. Sawise paket diinstal, sampeyan bakal bisa ndeleng langkah-langkah sing kudu diikuti kanggo ngatur Firefox supaya bisa digunakake nganggo ID elektronik. Kayane iki mung browser sing bisa digunakake karo DNI ing Mac yaiku Firefox

      1.    Susana ngandika

        Hai Javier:

        Apa sampeyan bisa nuduhake endi langkah-langkah sing kudu ditindakake nalika ngatur Firefox supaya bisa digunakake karo DNIe?

        Aku wis ndownload Firefox lan nalika nginstal file pkg menehi kesalahan.

        Matur nuwun sanget!
        Susana

  15.   Ramon Martinez de Velasco ngandika

    Halo: Kabeh wis diinstal lan bisa digunakake kanthi bener, nanging sampeyan ujar: «Elinga yen sertifikat kasebut mung bakal valid sajrone 30 dina. Sawise wektu kasebut, sampeyan kudu ndownload lan nginstal sertifikat maneh. Endi sing kudu didownload lan diinstal maneh? Apa sampeyan menehi link menyang kaca dudu tautan undhuhan langsung? Matur nuwun kanthi rumiyin. Salam.

  16.   Ramon Martinez de Velasco ngandika

    @Pablo Aparicio: Apa sampeyan bisa mangsuli komentarku? Matur nuwun kanthi rumiyin. Salam.

    1.    Yoshian ngandika

      Halo! Apa ana sing nulungi aku? Aku wis ngetutake kabeh langkah, nanging nalika mlebu situs web keamanan sosial sampeyan ngandhani yen ora ana sertifikat sing diinstal ...

  17.   fabiola ngandika

    Aku entuk kesalahan nalika nyoba mbukak file modul?

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo kabeh karya

  18.   David ngandika

    Sugeng siang, delengen yen sampeyan bisa nulungi aku, nalika aku nginstal file libpkcs11-dnie.so, aku ngandhani yen "Tandha, modul ora bisa ditambah". Apa sampeyan ngerti apa sing kudu ditindakake?

    Matur nuwun banget.

  19.   Isabel ngandika

    Aku duwe masalah sing padha karo David, pesen kesalahan sing padha nalika nyoba mbukak modul: "Lansiran, modul ora bisa ditambah"

  20.   Yesul ngandika

    Halo !! Aku mikir yen kesalahan sing diwenehake PKG yaiku amarga Firefox durung diinstal, mula kesalahan sing padha! coba !!!

  21.   Zurupato ngandika

    Aku ndownload modul sadurunge lan ngidini aku ngawal maneh, aku ngresiki instalasi lan miwiti kabeh proses maneh, nanging aku ora bisa maca DNIe.

    MacBook Pro karo Sierra OS

  22.   Yesul ngandika

    Aku ora ngerti wis ping pira aku wis nginstal, mbusak lan nginstal maneh, ngetutake kabeh langkah. Ing OSX HIGH SIERRA, aku meh ngerti kanthi ati !!!!…. nanging nalika nyoba ngakses agensi pajak, aku menehi kesalahan 403 ora bisa ngakses Dnie…. nanging umpamane nalika firefox njaluk aku ngakses sertifikat, mula ora ana masalah…. Paul !!!! apa sampeyan duwe ide apa sing bisa kedadeyan?

    ana sing ngerti ing endi papane dipasang (jelas aku ing ngarep)

  23.   Jose ngandika

    Aku wis ngetutake langkah-langkah kasebut lan ora bisa digunakake kanggo aku, aku menehi kesalahan nalika mbukak modul. Solusine yaiku LOGIN karo MODUL PKCS # 11 BARU. Langkah-langkah kanggo ngetutake: mbukak mozilla> pilihan> privasi lan keamanan> piranti keamanan> pilih MODUL PKCS @ 11> klik ing SESI MULAI> bakal njaluk kertu ID> ditampa. Banjur sampeyan kudu nutup mozilla> printah + Q lan mbukak mozilla maneh. Ing wektu kasebut, wis ngerti modul lan ngidini sampeyan kerja karo DNIe.

    1.    Ramon ngandika

      hello,

      Iki kedadeyan aku: ngandhani yen ora bisa mbukak modul DNIE-PKCS # 11, mula aku ndownload (aku ngilangi ing Preferensi Firefox) lan muat maneh, nanging tombol Miwiti ora aktif.

      Yen aku milih sing maca ("Kertu Smart Generic ..." ing modul DNIE-PKCS # 11) ing spesifikasi kasebut mangkene "Ora ana saiki" mula aku bakal macet ing kene.

      Pamaca duwe sambungan usb klasik nanging MacBook Pro karo OS Catalina duwe soket USB paling cilik (colokan oval sing ora dakelingi jenenge) nanging bisa dingerteni pamaca (Ewent 1052), amarga ing «Babagan Mac / Usb» iku ana sampurna.

      Siji bab liyane: sertifikat sing kadaluwarsa sajrone sewulan yaiku "ac_raiz_dnie.crt"? Apa sertifikat iki diunduh nalika nginstal "libpkcs11-dnie-1.3.1_OSX-10.10_10.11.dmg"? Dadi, saben-saben sampeyan pengin nggunakake DNI-E sawise sawetara wektu, sampeyan kudu ngresiki Preferensi lan instal maneh kabeh?

      Aku bakal ngormati pitulung. Aku ora ngerti apa forum kasebut isih urip. Aku ninggalake email yen ana wong liwat lan bisa njlentrehake keraguan.

      Matur nuwun.

      Ramon T.
      ramontriba@gmail.com

  24.   Simon ngandika

    ora ana cara kanggo nemokake iki:
    Kita pindhah menyang jalur sertifikat sing bakal ana ing / Library / Libpkcs11-dnie. Ing kasusku, ana ing folder kasebut kanthi langsung. Yen ora ana, kita goleki ing folder Share ing jalur sing padha.

  25.   Manuel Canteli Rodriguez ngandika

    ngisin-isini nanging… .. siji rampung, bali menyang Windows kanggo prekara sing penting banget kaya jaman saiki kaya nggunakake sertifikat DNI. Ora ana sing ngerti manawa ana pangguna sing dudu programer lan kita luwih biasa karo program sing njaluk ngisi sawetara lapangan lan pungkasane nginstal program sing dikarepake? Jebule luwih gampang nginstal kabeh paket Adobe tinimbang nyoba supaya ID elektronik bisa digunakake.
    Pungkasane, sing kudu dakkarepake yaiku njaluk anakku supaya ngidini aku nggunakake PC.

  26.   Mari cruz ngandika

    Babagan sing padha karo aku: Tandha Sampeyan ora bisa nambah modul. Nggunakake dhuwit ing .Mac katon mokal.

  27.   Aurelio ngandika

    Wiwit nginstal Catalina…. Ora bisa nggunakake DNIe.

  28.   manual ngandika

    Aku nganyari menyang OS Catalina lan kudu instal maneh kabeh.
    Matur nuwun kanggo tutorial

  29.   Yesus G. ngandika

    Akeh perhatian babagan iki: babagan FIREFOX, kayane saiki (Maret 2020), mung versi FIREFOX 68 sing bener.
    Sing mengko ora valid, amarga ora nggabungake opsi keamanan penting kanggo nginstal sertifikat kanthi bener.

    Iki dituduhake ing kaca FNMT, ing syarat sistem kanggo Mac.

  30.   panah ngandika

    Aku ora bisa nginstal …….
    Aku entuk rong kothak kanggo nyunting dateng tinimbang telu ....
    Ora ana cara….
    Nulungi

  31.   garwa ngandika

    Matur suwun, sampeyan nylametake aku!

    1.    oscar ngandika

      Halo, aku nindakake proses kasebut wiwit wiwitan, mbusak kabeh bekas folder kaya sing dicritakake Pablo. Kabeh bisa digunakake kanthi Catalina lan maca D4Ie bitXNUMXu. Tandha tangan, ok. Tandha PDF kanthi digital nganggo adobe lan DNIe, ok.
      Matur suwun !!

  32.   Churraco ngandika

    Rute Mozilla Firefox wis entek ing kene uga ing kaca salah pemerintahan Spanyol

  33.   anonim ngandika

    Ora bisa digunakake ing MacOS Big Sur.

  34.   Jose ngandika

    Apik.

    Aku nyoba nginstal ing Mac karo Mojave (ana rong versi ing kaca polisi 1.5.0 lan 1.5.1, aku nyoba nginstal 1.5.1). Kayane nginstal tanpa kesalahan. Ing pungkasan instalasi, mbukak tab Firefox kanthi instruksi sing dituduhake ing "Cara nggunakake ID elektronik ing Mac."

    Nanging, nalika mbukak modul lan golek dalan ing perpustakaan kanggo ngetutake langkah-langkah, ora ana apa-apa, ora ana folder "Libpkcs11-dnie". Dadi, aku ora bisa nindakake langkah-langkah sing dicritakake Firefox.

    Apa iki wis kedadeyan karo wong liya, kepiye carane bisa diatasi?

    Pitakon liyane sing bisa uga ora masuk akal, kudu maca supaya nyambung karo usb sajrone proses instalasi lan DNIe dilebokake ing sing maca? Iki bisa uga ana gandhengane karo perkara ing ndhuwur.

    Aku cukup cepet kanggo ndandani iki kanggo menehi dokumen lan dhukungan teknis polisi ora mbantu aku….

    muchas gracias

  35.   Alejandra ngandika

    Yen aku wis nduwe sertifikat FNMT, apa aku uga kudu mbusak dhisik? Utawa apa ora prelu? Apa sadurunge aku duwe NIE lan duwe sertifikat FNMT kanggo nindakake prosedur nanging saiki aku duwe DNIe lan pengin nginstal iki… jelas teknologi dudu masalahku

  36.   Lorena ngandika

    HELLO. Aku wis tuku maca kapercayan sing disaranake ing artikel lan aku duwe MAC HIGH SIERRA 10.13. ketoke ora didhukung. amarga nalika aku duwe kabeh kertu map diundhuh, iku ora ndeteksi maca kanggo miwiti sesi.
    Maca apa sing disaranake kanggo versi MAC iki? matur nuwun

  37.   Anna ngandika

    Iku ora ngidini kula ngundhuh program, supaya aku ora bisa nindakake apa-apa. Interpretasi manawa iku virus utawa padha. Aku wis nyoba saka Safari lan saka Chrome. mokal.

  38.   Lola ngandika

    Aku wis ngatur kanggo nginstal kabeh, Aku wis diverifikasi sing bisa tindakake pandhuan saka polisi nanging nalika aku arep kanggo nggunakake ing sembarang kaca liyane iku menehi kula kesalahan. Iku tansah takon kula kanggo sandi (Mangga ketik sandhi kanggo PKCS # 11 token elektronik DNI.) kang aku ngerti iku aku sijine ing DNIe ing kantor polisi nanging ora bisa. Apa ana sing ngerti masalahe?

bool (bener)