Kinerja maksimum kanggo Mac: pandhuan definitif

mac pro

Mac saya berkembang, saya akeh sing tuku lan akeh sing nggunakake liyane, Mac wiwit pirang-pirang taun antarane 2008 lan 2012, komputer sing saiki uga bisa menehi akeh perang, nanging iki sampeyan kudu menehi push sethitik.

Ing pandhuan iki, kita bakal nuduhake macem-macem prekara, sampeyan bakal bisa ndeleng kabeh opsi sing dibutuhake nganyari Mac "lawas" supaya hardware bisa ngiringi piranti lunak kasebut lan ora ana ora meri model sing paling anyar, kita bakal weruh saran babagan cara njaga perangkat keras supaya Mac duwe umur sing migunani banget lan malah bakal mriksa aplikasi utama sing bakal ningkatake panggunaan peralatan sampeyan kanthi watesan sing sampeyan ora curiga.

Kanggo pandhuan iki kanggo sapa?

kanggo sapa

Pandhuan iki kanggo kabeh wong sing duwe Mac. Yen sampeyan duwe Mac lawas, sampeyan bisa ndeleng pandhuan komponen sing ngidini sampeyan menehi urip anyar kanggo tim sampeyan, Yen sampeyan salah sawijining sing duwe Mac sing durung tuwa nanging dudu model paling anyar, mesthine sampeyan bakal nemokake sawetara komponen sing bisa nggawe komputer dadi paling dhuwur lan piranti lunak sing paling apik ing komputer , lan pungkasane, yen sampeyan nduweni Mac generasi sabanjure, sampeyan bakal nemokake komponen sing ngidini sampeyan nggedhekake sumber daya lan ndhuwur kabeh piranti lunak sing bakal nyaring pengalaman pangguna.

Singkat, pandhuan iki kanggo kabeh wong sing duwe Mac (Yen kompatibel karo OS X El Capitan luwih apik).

Ayo ndemek interior, apa sing bisa ditindakake?

Kanggo lawas lan ora lawas, Mac (Pros, iMacs, Minis, lan MacBooks) ngidini sawetara upgrade, umume komponen sing paling gampang diupdate yaiku drive panyimpenan, modul RAM, drive optik, lan liya-liyane. Komponen kasebut utamane kunci komponen ing OS X sing bisa menehi urip anyar kanggo tim kita mbuwang jumlah sing luwih cilik tinimbang biaya tim anyar.

Apa Mac sampeyan alon? Ayo coba instal SSD

Yen Mac butuh wektu suwe kanggo miwiti sistem lan mbukak aplikasi (Aku ngerti sampeyan, ngenteni bakal suwe), saiki wayahe ngganti hard drive konvensional (dikenal minangka HDD) kanggo SSD anyar, awas ing kene, gumantung saka kabutuhan lan tim bisa njupuk siji utawa sijine keputusan.

Yen komputer sampeyan mung ndhukung piranti SATA (iki tegese ora ana maca CD utawa sampeyan ora pengin nyopot) kita bakal duwe rong pilihan:

1. Ganti HDD nganggo SSD:

panggantos-hdd-ssd

Ventajas: Kita bakal entuk kinerja sing paling dhuwur amarga kacepetan anyar, ing kasus iki aku nyaranake SSD saka Computing World Other yen sampeyan pangguna sing browsing internet, pangembang utawa desainer grafis, utawa Corsair SSD yen sampeyan pangguna sing luwih darmabakti kanggo game video utawa nyunting video lan fotografi.

Kanthi SSD tim sampeyan bakal diwiwiti sawetara detik lan bakal mbukak aplikasi sadurunge ngerti, uga bakal mbukak proyek, layar game video lan mindhah file kanthi kacepetan 6Gb / s, tanpa diragukan manawa detail iki bakal nggawe sampeyan yakin yen duwe komputer anyar.

Kekurangan: SSD kapasitas gedhe bisa "larang", yen pengin 240GB bisa ditemokake udakara rega antara € 100 lan € 140 (kapan wae pengin sing apik), lan Aku nyaranake Corsair lan OWC amarga merek kasebut wis kabukten nduweni standar kualitas paling dhuwur. Yen sampeyan njupuk komponen sing murah, sanajan janjine padha, sampeyan bisa nemokake SSD sing tekan 3GB / s utawa sing umure migunani banget utawa menehi akeh masalah. Iki minangka faktor sing penting banget: sing sampeyan bayar dina iki bakal nylametake sampeyan sesuk.

Pandhuan ngeklik ing kene

SSD_NTRN_XT_HERO

Corsair Neutron XT SSD

pahlawan_electra_6g

OWC Mercury Electra 6G

2. Gunakake SSHD

nggunakake-sshd

Ventajas: Disk iki bisa digunakake padha karo Fusion Drive, iku HDD konvensional kanthi memori cilik NAND Flash ing njero endi sistem (OS) disimpen, kanthi disk kasebut, kita bakal duwe SSD (kacepetan) sing paling apik lan paling apik HDD (kapasitas) kanthi rega sing bisa dadi € 100 kanggo panyimpenan 1TB.

Boot bakal meh cepet bangetutawa sing nganggo SSD lan bukaan aplikasi bakal luwih cepet tinimbang karo HDD.

Kekurangan: Saka NAND Flash, kita bakal nemokake 8GB, sisane HDD murni, mula minangka pilihan kanggo dipikirake (luwih apik tinimbang HDD) nanging kurang saka kinerja sing bisa diwenehake SSD duwe akeh ruangan kanggo mbukak kabeh kanthi cepet.

Pitunjuk: Padha karo proses sadurunge.

Yen komputer sampeyan duwe SuperDrive lan sampeyan ora nggunakake, sampeyan bisa tuku paket SSD + Data Doubler, miturutku opsi sing paling apik.

laptop-sshd-1tb-dinamis-400x400

Seagate SSHD

1. Nginstal SSD ing teluk utama lan HDD ing Data Doubler, kita bisa nggawe Fusion Drive krasan.

ndhesek-mac

Ventajas: Dadi ing omah, kita bakal nyampur 2 sistem panyimpenan, mula kita bisa milih pinten panyimpenan kita pengin ing sabenKanthi cara iki, kita bisa milih SSD 60GB minangka sing utama lan HDT 2TB minangka sing sekunder, utawa yen kita yakin 60GB mung sawetara kanggo SSD lan 2TB kanggo HDD, kita bisa milih kombinasi sing disenengi paling

Kekurangan: Biaya tambah akeh, SSD kanthi kapasitas luwih gedhe lan mupangate entuk manfaat mbutuhake investasi sing cukup (sanajan 60GB bisa murah), saliyane iku sampeyan kudu tuku adaptor (sing didol ing OWC lan sing dikemas kanthi diskon SSD), lan sampeyan kudu nyopot CD playerYen pengin digunakake, kita kudu mbayar udakara € 20 kanggo adaptor eksternal sing ngidini kita bisa nyambung liwat USB.

Klik ing kene lan pilih tim sampeyan kanggo instruksi.

datadoubler_hero10

Dobel Data

Pandhuan kanggo nggawe Fusion Drive krasan:

Preparasi: Kaping pisanan kita kudu nggawe USB instalasi OS X ing versi paling anyar. Kanggo ndownload, pencet GET ing AppStore kanthi tombol «Alt» sing dipencet, kita bisa gunakake DiskMakerX kanggo nggawe USB, disaranake nggawe salinan karo Time Machine supaya ora ilang data amarga kita bakal format kaloro disk kasebut.

Langkah-langkah kanggo ndherek:

  1. Sawise Mac dipateni lan disk dipasang ing dununge, kita uripake Mac lan tahan tombol «Alt» nganti pamilih diwiwiti, saka kana kita milih USB instalasi lan ngenteni supaya mbukak.
  2. Sadurunge nginstal apa-apa, kita menyang bagean "Utilities" lan mbukak "Terminal".
  1. Ing terminal, kita nulis kode ing ngisor iki kanthi urutan:
    1.  dhaptar diskutil (Ing kene kita kudu golek pengenal SSD lan HDD sing bakal ditampilake kanthi gaya "/ dev / disk1").
    2.  diskutil cs nggawe Fusion diskX diskY (Ing diskX kita kudu ngetik pengenal unit SSD lan ing diskY saka HDD).
    3.  dhaptar diskutil cs (Iki bakal nuduhake informasi babagan Fusion Drive sing digawe, kita kudu nulis pengenal sing katon ing jejere Grup Volume Logis).
    4. diskutil cs nggaweVolume (pengenal pucuk sadurunge) jhfs + Fusion 100%
  2. Kanthi langkah kasebut, kita kudu wis nggawe Fusion Drive. Sawise proses rampung, bukak Disk Utility kanggo mriksa lan nerusake instalasi sistem ing unit iki, sampeyan bisa nemokake salinan Time Machine ing kene tanpa masalah.

2. Kecepatan mlengkung Mister Spock, RAID 0

Ventajas: Sistem RAID 0 nggabungake loro disk lan nulis lan maca data kanthi runtut ing kalorone, iki tegese kita bakal ngerti kepiye kapasitas lan kacepetan disk loro ditambahake saéngga nggayuh kacepetan maca / nulis nganti 1GB / s (ora bakal bingung karo Gb, 2GB padha karo 1MB, 1024Gb padha karo 12MB), kacepetan iki bakal migunani yen umume bisa digunakake file volume gedhe.

Kekurangan: Kanggo nggunakake RAID 0, sampeyan butuh rong piranti sing padha, yaiku kapasitas lan kacepetan sing padha, mula disaranake nggunakake merek lan model sing padha.

Nanging ora mung mandheg, kita ora bisa ngundang HDD lan SSD, kudune pilih salah siji saka rong sistem lan gunakake loro, yen nggunakake 2 HDD, kita bakal entuk kacepetan udakara 160MB / s nalika 2 OWC SSD, kita bakal entuk 1.200MB / s wacan / nulis kira-kira, iki uga nuduhake investasi yen kita pengin nggunakake SSD (sing paling apik yaiku kapasitas bakal nambah, mula yen pengin 240GB, kita kudu tuku loro SSD saben 120GB).

Kaya ora cukup, nggunakake 2 piranti ing RAID 0 kaping pindho bisa uga kelangan data, yaiku, data disimpen disebar ing antarane kaloro piranti, yen ana siji gagal, kita bakal kari setengah saka data, nanging ora separo sing katon, bisa uga video saka sadurunge nerangake kanthi luwih apik.

Pitunjuk:

  1. Kita nginstal rong disk kanthi model, kapasitas lan kacepetan sing padha.
  2. Kita miwiti Mac saka USB instalasi OS X.
  3. Kita mbukak Terminal lan ngetik iki:
    «diskutil appleRAID nggawe garis [Jeneng sing arep diwenehake RAID 0] JHFS + disk0 disk1«

3. Mesin Wektu? Dokter sing ora ana ing omah saiki, RAID 1.

Ventajas: Sistem RAID 1 kasusun saka nggunakake rong piranti panyimpenan sing sistem bakal nyalin barang sing padha, yaiku file bakal disalin 1 kali kanggo saben disk sing ana, iki tegese yen siji disk mati, kita duwe disk liyane karo kabeh data lan kita bakal bisa ngganti utawa ndandani disk sing rusak supaya sistem nyalin kabeh data saka disk kanthi kondisine maneh. Kanthi iki kita priksa manawa ora kelangan file amarga kita nyuda kemungkinan sistem gagal nganti setengah (bakal angel banget kanggo piranti loro-lorone gagal ing wektu sing padha). Ati-ati, iki ora bakal nglindhungi virus lan malware liyane: yen sawetara malware nginfeksi komputer kita bakal nginfeksi piranti loro-lorone sekaligusMula, iki minangka pilihan sing paling penasaran.

Kekurangan: Aku arep miwiti ngendi? Ora nglindhungi infeksi malware, ora nambah kapasitas utawa kacepetan, mula yen kita duwe 2 SSD 240GB kanthi 560MB / s, tim bisa nggunakake 240GB kanthi kacepetan 560MB / s, iki tegese biaya sing ora perlu kanthi mbayar tikel kaping pindho kanggo mupangat sing padha (kajaba nambah keamanan data).

Pitunjuk:

  1. Langkah 1 lan 2 sing padha saka RAID 0.
  2. Kita mbukak Terminal lan ngetik iki:
    «diskutil appleRAID nggawe pangilon [Jeneng sing arep diwenehake RAID 1] JHFS + disk0 disk1«

EKSTRA: Kanthi paket OWC, kita bisa tuku SSD nganggo adaptor SATA, adaptor iki bakal ngidini kita nginstal disk SATA 2 inci lan sambungake liwat USB 3.0, mula kita bisa nggunakake SSHD minangka disk utama utawa FusionDrive sing digawe karo Data Doubler lan lebokake HDD konvensional menyang adaptor iki sing bisa diwenehake minangka Time Machine, kanthi otomatis nggawe salinan serep OS X ing (pilihan sing sampurna yen sampeyan duwe luwih saka 2 inci HDD saben omah).

owc-express-pahlawan

OWC Enclosure Drive

Apa Mac gampang klelep? Wektu kanggo nganyari RAM

OWC_16GB_RAM_RobertOToole2012

Yen Mac sesak napas sanalika sampeyan mbukak sawetara aplikasi, bisa uga wayahe nganyari RAM. Memori iki minangka komponen utama sistem amarga ora cukup utawa SSD bisa ngatur multitasking kanthi apik lan kita bakal diwatesi.

Kaya ing kasus sadurunge, ing kene aku mung nyaranake loro pabrikan (saben ngrancang produke adhedhasar publik sing diarahake):

Corsair kanggo tukang game, desainer grafis lan editing foto lan video.

OWC kanggo pangguna sing browsing internet, nggunakake otomatis kantor utawa pangembang.

Ing kene pilihane luwih sithik, ora ana sing akeh ing bagean sadurunge. Coba deleng jumlah RAM sing ora bisa dilestarekake saiki, sing disaranake lan kenapa:

Yen sampeyan duwe 2GB RAM: Fatal, yen Mac ngidini, sampeyan kudu langsung ngganti RAM, sing disaranake supaya ora ngerteni kekurangan RAM yaiku nginstal 8GB, nanging yen Mac mung ngidini 4, instal 4, dandan sampeyan mesthi bakal weruh, dobel jumlah RAM sampeyan bakal weruh kepiye aplikasi mbukak bebarengan tanpa drown sistem lan sanajan ana sawetara aplikasi sing mbukak, sampeyan ora bakal kelangan kontrol sistem.

Yen sampeyan duwe 4GB: Luwih apik, nanging uga ala, kita ana ing kahanan kaya sadurunge, 8GB minangka basis sing sampeyan kudu miwiti, yen Mac ngidini, instal 8GB RAM, sampeyan bisa mbukak akeh app sing pengin ora ilang kontrol sistem amarga iku.

Uga pikirake manawa akeh Mac sing teka GPU terpadu, kertu grafis kasebut nggunakake memori bareng, kanthi tembung liya, Memori RAM dilindhungi undhang-undhang Kanggo wong, ngerti iki kita bisa nyimpulake rong prekara; Kapisan yaiku yen duwe RAM 4GB lan GPU terintegrasi, mesthi bakal ana 3GB kanggo kita, sing nomer loro yaiku yen memori video dienggo bareng bisa ditambah, bisa uga yen nambah RAM GPU uga cadangan memori video sing luwih dhuwur, sing mesthi bakal dandan kegiatan sampeyan kanthi video game, video lan foto.

Yen sampeyan duwe 8GB: Ya, iku jumlah RAM dhasar sing kudu diduweni saben komputer, cukup RAM sing bisa diputer, saengga GPU ora dadi konflik nalika nyilih memori lan supaya aplikasi bisa digunakake tanpa klelep sistem.

Sanajan ngono, bisa ditambah, yen sampeyan pengin ngowahi foto utawa video sampeyan kudu nganyarke dadi 12 utawa 16 GB.

Yen sampeyan duwe 12 utawa 16GB: Jumlah memori sing sampurna, kanthi jumlah kasebut, sistem ora bakal kelem, kosok balene, yen kasedhiya RAM akeh banget kemungkinan OS X nggunakake bagean kasebut nggawe cache file, iki bakal nyebabake file sing paling akeh digunakake kanggo disalin menyang RAM supaya mbesuk kita mbukak manawa mbukak kanthi cepet, lan sanajan mbukak kabeh aplikasi, kita ora bakal bisa nggunakake kabeh memori, aku duwe 16GB lan MacBook durung nate ngonsumsi luwih akeh 10GB tanpa pitulung.

Apa jenis pitulung? Sampeyan bakal mikir ... Iki sing paling apik, amarga duwe akeh RAM, kita bisa ngaturake bagean kanggo eksperimen, kayata, nggunakake Paralel kita bisa nemtokake RAM 6GB menyang Windows saengga kalorone OS X lan Windows lancar lan bisa mlaku bebarengan, utawa kita bisa nggunakake aplikasi kasebut iRamDisk kanggo nggawe disk nganggo RAM (RAM dibusak saben-saben sistem mati, mula kita kudu ati-ati karo apa sing disimpen ing kana), ing disk kasebut, kita malah bisa nyimpen cache Safari, entuk akses menyang data iki luwih saka 2.500MB / s.

macmemory_sodimm_front_3_1_1

RAM Corsair

OWC1600DDR3S08S

RAM OWC

Yen sampeyan gamer lan duwe MacBook Pro, apa ora dadi komputer desktop?

maxresdefault-1024x576

MacBook Pros nggunakake perangkat keras sing berkualitas lan sanajan model 2011 lan 2012 saiki isih akeh sing kudu dikandhani, amarga iki kita bisa nggawe sawetara investasi kanggo duwe omah ing omah. stasiun play / pusat media kanggo nggunakake MacBook Pro minangka pusat saraf, piranti sing nyedhiyakake kenyamanan paling gedhe ing omah lan uga ing omah.

apel-produk-kulawarga

DOK

tikus-corsair

Tikus Corsair

24630_DPtoHDMI-400x267

Thunderbolt menyang kabel HDMI

Aukey-usb-hub

Hub USB AUKEY Kab

Piranti lunak kanggo ngoptimalake

Saiki kasedhiya bagean sing nyedhiyakake kabeh kita, Mac apa wae, sawetara program sing bakal nggawe pengalaman karo OS X:

1. OnyX

Onyx

Kanthi program cilik iki, kita bisa ngaktifake / mateni fungsi sistem sing didhelikake, supaya komputer bisa dioptimalake kanthi nggunakake skrip khusus kanggo muter karo setelan sing ngidini, kayata, ngaktifake swara wiwitan Mac sing ngganggu.

Situs web

2. Qihoo 360 Keamanan

Qihoo-360-Keamanan

Sistem OS X aman banget, mula ora ana sangsi, luwih-luwih yen kita mbatesi panginstalan aplikasi mung "Mac AppStore", ya, iki ora ateges ora bisa nemokake Malware kanthi online, mula iki gampang lan gratis antivirus bakal dadi sekutu paling apik, bakal nglindhungi browsing ing Safari (utawa browser apa wae sing digunakake) Shield Online lan bakal mesthekake yen ora nglakokake program mbebayani kanggo sistem, kabeh kanthi meneng lan tanpa nggunakake sumber daya sing larang regane.

Uga kalebu checker konfigurasi ing endi kita bakal ngerti hardware peralatan kanthi rinci, manajer aplikasi sing ngidini kita nyopot instal lan uga alat pembersih sampah sing bakal njaga cache lan lokasi kunci liyane supaya ora ditinggalake komputer alon lan ora ana papan panyimpenan.

Situs web

3. Disk Sensei

Disksensei
Utilitas sing kudu ilang ing Mac, sing paling apik nalika ngatur disk, bakal ngidini kita nindakake tes ing hard drive kanggo mriksa status lan kesehatan, ndeleng suhu lan laporan sing beda, nggawe disk kita kanthi grafis, AKTIFI lan MATI TRIM (Nyatane, utilitas iki wajib yen sampeyan milih nyelehake SSD ing Mac, luwih-luwih nalika nggunakake cara asli sing dikenalake dening OS X El Capitan).

Kita uga bisa ngaktifake utawa mateni fitur kayata "sensor gerakan tiba-tiba", sensor sing tanggung jawab kanggo nyetop hard drive yen gerakan supaya ora ilang data lan yen nginstal SSD ora liya mung mbuwang energi, amarga SSD ora bisa digunakake. duwe komponen mekanik seluler, mula ora ngalami masalah iki.

Uga kalebu sistem reresik lokasi utama lan pathokan sing ngidini kita mriksa kacepetan maca / nulis saben disk.

Situs web

4. AppCleaner

Utilitas gratis cilik sing bakal ngidini kita instal aplikasi apa wae lan kabeh sampah sing kasebar ing saindenging sistem.

Situs web

5. MacClean

Macclean

Suite reresik gratis sing nyakup kabeh, ngresiki cache, telusuran file duplikat, panampil file gedhe, pemotong biner, pembersih basa, lan keperluan liyane.

Singkat, gantian gratis kanggo Clean My Mac.

Situs web

Piranti lunak upgrade

Nanging ora kabeh piranti lunak darmabakti kanggo ngresiki lan njaga komputer, ana keperluan liya sing padha utawa malah penting kanggo ningkatake pengalaman karo Mac, lan aku kumpul ing kene sawetara.

1. Boom 2

KANGGO, Aku angel njlentrehake kanthi tembung pangowahan sing bakal sampeyan alami karo Boom 2, minangka utilitas sing bakal dianalisis komputer kanggo nemokake output swara, yen dideteksi bakal nindakake tes lan optimasi cilik sing (lan aku ' aku ora guyon) bakal ngganti pengalaman swara saka peralatan sampeyan ing salawas-lawase.

Utilitas iki bakal nggawe profil ekualiser khusus kanggo peralatan sampeyan adhedhasar audio asale, asil dandan bisa ditemokake wiwit detik 0, yen sampeyan nyoba ora bakal bali (Aku nyaranake ngrekam sadurunge lan sawise video, luwih saka apa-apa amarga yen sampeyan instal, sampeyan bakal rumangsa yen speaker ora bisa mlaku kanthi apik, nanging ora ana sing luwih becik, sampeyan bisa ngerti manawa apa sing kedadeyan yaiku audio ing Mac sampeyan mlaku saka medium nganti luhur nalika wis nginstal Boom 2).

Lan ora mandheg ing kono, saliyane kanggo nambah swara Mac, sampeyan uga bisa nambah kanthi ampli piranti lunak, Sampeyan bisa ngowahi volume luwih dhuwur!, lan kalebu macem-macem profil yen sampeyan salah siji sing paling nuntut babagan swara, uga kalebu efek kayata "Suasana" amarga yen ora ana swara, kanthi fungsi iki, kita bakal duwe swara sing luwih envelope, fungsi liyane yaiku "Fidelity High", "Spatial", "Night Mode" lan "Pitch", nyoba 15 dina mula aku bakal nyoba ing papan sampeyan lan nyiapake portofolio kanggo lisensi kasebut, aku yakin sampeyan ora bakal bisa ndeleng Mac maneh tanpa Boom 2.

Situs web

2. Kontrol Fan Macs

Macs-Fan-Control-830x449

KANGGO, sarana penting liyane kanggo Mac, anggere duwe penggemar sing jelas. Musim panas yaiku nalika tim kita nandhang sangsara paling abot, luwih-luwih yen nggunakake bagean grafis kanthi intensif, para gamer kadang-kadang bakal ngerti apa sing dakkarepake, yaiku mbukak game lan Mac dadi panas (dramatisasi), asring banget nyebabake iki ngganggu, amarga padha karo program sing kontrol suhu lan atur sistem pendinginan gumantung iku penting.

Kanthi Kontrol Fan Macs sampeyan bisa nemtokake sawetara poin sing nggunakake utilitas bakal nyepetake para penggemar peralatan kanggo nyuda suhu, poin kasebut adhedhasar maca suhu sawetara sensor, Aku nyaranake sampeyan nindakake kaya iki:

Yen sampeyan pangguna sing menehi tebu menyang video game, editing video lan foto utawa desain grafis, atur biaya GPU minangka pathokan lan pasang kipas supaya luwih cepet yen ngluwihi 55ºC, sing maksimal yen tekan 70 utawa 75ºC.

Yen sampeyan, ing pangguna liyane, pangguna sing nggunakake aplikasi kantor, surfing ing internet utawa jinis utilitas liyane ora mbutuhake GPU Aku nyaranake sampeyan nggawe CPU minangka titik referensi, inti 1 sing tepat, kanthi cara iki nalika CPU mlebu Turbo Boost utawa wiwit katon kakehan lan nambah suhune kanthi progresif, Macs Fan Control bakal ngurus menehi Udhara sing apik jeblugan yen sampeyan paling mbutuhake, supaya ora stabil utawa nyebabake masalah sistem.

Napa utilitas iki penting? Suhu komponen minangka faktor utama kanggo kinerja lan stabilitas peralatan, yen chip tekan suhu kritis bisa ngrusak hardware kanthi ora bisa dibalekake peralatan kita, yen kosok balene tetep suhu dhuwur, iki bakal mengaruhi kinerja peralatan sing bakal nyoba ora kakehan beban supaya mudhun suhu, nyebabake kinerja sing luwih elek lan uga ora stabilitas sistem bola-bali.

¿Napa Aku Rekomendasi Kontrol Kipas Macs babagan keperluan kaya TG Pro utawa SMC Control? Sederhana banget, kanggo miwiti minangka sarana gratis, nanging ora kabeh, wis kabukten bisa digunakake kanthi sampurna lan duwe antarmuka sing migunani lan grapyak, saliyane duwe versi kanggo Windows sing pangguna bisa nginstal kalorone ing OS X lan Boot Camp utilitas sing padha kanggo ngatur suhu lan ndadekake urip dawa lan kinerja sing apik ing komputer, amarga sejatine, manajemen pendinginan Windows ing Mac iku apik banget, ing Boot Camp para penggemar kayane ora bisa urip nganti komponen tekan suhu sing dhuwur, lan iku ora mung ngganggu nanging uga mbebayani kanggo peralatan kasebut.

Situs web

3.iRamDisk

iRamDisk

Aku wis mbahas babagan utilitas iki sadurunge, kanthi kita bisa nggawe disk virtual nggunakake bagean saka memori RAM kita, sing jelas nggunakake utilitas iki, kita kudu nggawe manawa wis ana minimal 8 GB RAMYen ora, kita bakal mbusak RAM sing wis ilang saka sistem.

Thanks kanggo iRamDisk sing bisa digawe unit sing khusus kanggo cache Safari (pilihan sing app ngusulake lan nindakake kanthi cara sing gampang), kanthi iki kita bakal duwe pandhu arah sing luwih cepet kanthi akses luwih cepet menyang cache kasebut uga kita ora bakal kuwatir mbusak cache iki asring banget amarga RAM dikosongake saben-saben mateni peralatan.

Utilitas liya saka aplikasi iki yaiku kekuwatan nggawe disk kanggo nyimpen aplikasi tartamtu, aplikasi iki bakal ngrasakake kacepetan akses sing luwih dhuwur tinimbang liyane lan bakal ngidini kita nggarap kanthi cepet, sampurna kayata nyimpen perpustakaan Final Cut Pro, Proyek Xcode utawa foto sing bakal diowahi.

Awas: Elinga yen kaya sing dakkandhakake memori iki bakal mbusak nalika mbayar peralatanYen sampeyan bakal nyimpen sing penting ing disk iki, centhang kothak "Gawe serep" supaya nalika sistem dipateni data bakal disalin menyang disk supaya ora ilang, sampeyan uga bisa menehi tandha "Gawe nalika wiwitan ", kanthi cara iki disk bakal digawe kanthi wiwitan komputer lan kita ora prelu mbaleni proses kasebut saben-saben pengin digunakake.

Situs web

4. Tempelake

nyemangati

Utilitas iki gampang banget, amarga clipboard kita bakal duwe sejarah ukuran sing wis ditemtokake sing bisa kita lakoni nganggo trabasan keyboard, sampurna kanggo panulis lan wong liya sing kudu njaga data kanthi apik, kita bisa nyalin 100 barang utawa luwih sekaligus ing clipboard kita lan ngakses kapan kita pengin milih informasi sing pengin ditempelake, kalebu link, teks, foto, file, apa wae.

Kanggo sing paling rinci, aplikasi iki kalebu sawetara aturan ORA nyalin data sing diekstrak saka aplikasi kaya 1Password, LastPass utawa iCloud KeychainKanthi cara iki, sapa wae sing ngakses clipboard kita ora bakal ngerti manawa kita nate nyalin sandhi penting, kita bisa nambah lokasi utawa aplikasi sing pengin menyang dhaptar sing ora dikatutake.

Situs web

5. Pandhu 2

ndhelik-2

Kanthi Hider 2 kita bisa nggawe trunk sing dienkripsi sing bakal ngemot file pribadi sing paling pribadi, kayata dokumen rahasia, foto, video, invoice utawa apa wae, trunk iki bakal disimpen ing disk sing dilindhungi kanthi apik, supaya ora ana sing bisa ngakses konten tanpa aplikasi Hider 2 lan sandhi sing wis ditemtokake sadurunge, kita bisa mbukak lan nutup trunk kanthi kekarepan kanthi trabasan keyboard utawa karo asisten sing bakal tetep ana ing garis status lan nambah cathetan utawa file yen pengin, sampurna kanggo njaga file pribadi sing paling adoh saka mripat.

Situs web

6. Kesling

Kanthi CrossOver kita bisa aja nganti kita instal mesin virtual Windows utawa Boot Camp uga mbukak aplikasi Windows sing "asli" sing kompatibel, kayata game video utawa piranti lunak liyane sing ora mbutuhake driver (amarga kita ora nggunakake ekstrim nalika nggawe port), cocog kanggo muter game video sing mung kasedhiya ing Windows utawa kanggo mbukak sarana sing ora ana ing OS X.

Situs web


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

16 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Víctor ngandika

    RAID1 dobel kacepetan maca, amarga wis rampung padha karo RAID0. Cakram kalorone padha, dadi nalika sampeyan maca bagean salah sawijining, sampeyan maca bagean liyane file ing disk liyane.

  2.   trako ngandika

    Kirim apik Sugeng. Disain disk sensei lan boom 2 kanggo nyoba

    1.    Juan Colilla ngandika

      Matur nuwun kanthi sanget, seneng banget nulungi, aku yakin sampeyan bakal seneng aplikasi kaloro!

      1.    Daniel ngandika

        Matur nuwun kanggo kirim, iku apik banget. Apa sampeyan bisa menehi katrangan marang toko sing dipercaya ing Madrid ing endi modifikasi kasebut? Matur nuwun sanget

  3.   Carlos ngandika

    Pos sing apik tenan !!! Sregep kerja, matur nuwun kanthi sanget amarga aku bakal ngleksanakake sawetara perkara kasebut.

    Dene SSD sing wis suwe dakkarepake njupuk, kepiye sampeyan ndeleng Corsair XT saka 240gb?

    Gracias

    1.    Daniel ngandika

      Matur nuwun kanggo kiriman. Apik banget. Apa sampeyan bisa menehi katrangan babagan toko sing bisa dipercaya ing Madrid sing bakal nggawe sawetara perbaikan sing sampeyan usulake? Matur nuwun sanget

  4.   Carlos ngandika

    Aku nambah pitakon liyane. Kepiye kaca lan komponen OWC? Apa sampeyan kudu mbayar bea cukai nalika teka? Yen mangkono, pira regane? PPN 21%?

    Gracias

    1.    Juan Colilla ngandika

      Hai Carlos, matur nuwun kanggo kualifikasi sampeyan, nyenengake banget ^^ Aku mangsuli uga ing siji iki:

      OWC lan Corsair duwe produk berkualitas tinggi, bedane kalebu perkara sing luwih alus, kayata, yen sampeyan pengin nggunakake Boot Camp ing Mac (game luwih apik ing Windows), Corsair minangka alat resmi ing Windows lan sampeyan mesthi bakal entuk kinerja sing luwih apik kanggo game, yen sampeyan mung nggunakake OS X, sing paling apik yaiku OWC, iki wis didedikake kanggo Mac wiwit didhisiki lan ahli ing lapangan, SSD kasebut kalebu sensor liyane lan duwe sistem gaya TRIM daur ulang dhewe nalika ora bisa diaktifake kanthi asli (BEWARE, disaranake ngaktifake TRIM yen bisa digunakake ing El Capitan amarga minangka tambahan sing bakal nambah umur migunani SSD of), bisa uga entuk kacepetan sing padha lan ana ing sawetara rega sing padha, pilihan gumantung karo panggunaan sing bakal diwenehake.

      Minangka kanggo bea cukai, yen sampeyan tuku ing situs web OWC (macsales) kalebu biaya bea cukai, kolega tuku € 230 lan mbayar € 85 pajak, nanging ing web sampeyan bakal nemokake komponen lan bungkus kanthi rega luwih larang tinimbang distributor liyane sing adol OWC, amarga iku paling apik kanggo ngetung yen mbayar bea sampeyan, sampeyan bisa nemokake produke ing Amazon.com ^^

      1.    Carlos ngandika

        Bagus Juan, sejatine kiriman kasebut wis nulungi aku akeh. Jelas banget kabeh;).

        Aku bakal nggunakake luwih akeh kanggo panggunaan biasa lan bisa uga sawetara foto lan video nanging ora liya. Aku nggoleki OWC lan aku mikir luwih becik tuku ing kono amarga sanajan karo kebiasaan luwih murah, masalah sing dakdeleng yaiku masalah jaminan.

        Pungkasane katon akeh, aku milih tuku Samsung Evo 850 240gb. Aku wis tuku sawetara minggu sadurunge kanthi € 95 kanggo laptop sing luwih lawas lan aku weruh yen wis lancar lan didol ing € 80 mula aku entuk.

        http://www.amazon.es/gp/product/B00P736UEU?redirect=true&ref_=nav_ya_signin

        Kanthi nyuda dhuwit luwih murah, aku uga tuku kasus kasebut kanggo ngganti CD player lan nempatno HDD asli ing kana lan sing maca ing kasus eksternal.

        Lan pungkasane wulan ngarep aku bakal nggedhekake memori dadi 16GB lan aku bakal duwe laptop sing wis siyap.

        Mbok menawa hard disk ora dadi pilihan sing paling apik, nanging iki sing pertama lan regane larang, aku uga duwe memori lan casing. Yen mengko aku nabrak ssd, mula aku bakal golek owc utawa corsair.

        Matur nuwun kanthi sanget kanggo komentar sampeyan.

        Thanks!

        PS: Aku wis nduwe ssd lan apik banget, akhir minggu iki kanthi wektu aku wiwit ngganti unit cd.

      2.    tony ngandika

        Yen sampeyan ora tuku regane luwih saka 150 euro, aja mbukak biaya bea cukai, aku tuku adaptor 3.5 nganti 2.5 saka teknologi anyar lan alat kanggo mbukak iMac, siji-sijine sing tak tuku ing Spanyol yaiku SSD saka Samsung lan tera lan aku ngilangi HDD iMac saka tera, nanging aku arep nyelehake Raid 0 lan sijine SSD liyane saka Tera ing teluk super drive kanthi dobel data OWC.

  5.   Matthias Gandolfo ngandika

    Pos sing apik banget ... Aku tuku mac mini 2014 lan ram 8 gigs ... aku ora ngerti lan dheweke ora ngandhani nalika aku tuku ora bisa dianyari ... aku sijine SSD lan mabur ... luar biasa .... Apa ana trik kanggo nambah panggunaan memori utawa ngoptimalake supaya aku ora cepet kelingan memori?

    1.    Juan Colilla ngandika

      Sampeyan bisa nggunakake Pangoptimal Memori utawa program sing padha sing mbantu sampeyan mbebasake memori nalika wis kebak, sanajan iki, kanthi 8GB sampeyan duwe cukup kanggo funcionamiento operasi sing sampurna

  6.   tony ngandika

    sing ana ing Capitan lan ora bisa RAID ing kene yaiku video sing dakgawe supaya bisa pulih Yosemite Disk Utility, yen sampeyan duwe opsi RAID https://youtu.be/ThPnpLs3pyA

  7.   Javier Escartín ngandika

    Juan, kiriman kasebut apik banget, aku mung mlebu ing kene lan artikel sing apik banget. Sepira akeh pitulung ing papan sing sithik. Apik, aku bakal ngenteni rekomendasi sampeyan!

  8.   victor ngandika

    Pos sing apik banget, utamane aplikasi para penggemar nyuda suhu nganti 5%, apik banget, matur nuwun.

  9.   Ricardo India ngandika

    Pos sing apik banget, sanajan aku ora setuju karo swara wiwitan sing "ngganggu", bola-bali ngandhani manawa pram kudu direset

bool (bener)