Dheweke nyalahake Apple ora nganggep serius anggempur Pegasus

Tim Cook

Piranti lunak Pegasus, sing digawe dening perusahaan Israel NSO, dirancang kanggo neliti para teroris. nanging panggunaane wis kleru, ana sing padha karo kedadeyan ing AirTag, lan wis digunakake ing paling ora 50 negara kanggo ndelok ponsel sing diduweni wartawan, aktivis hak asasi manungsa, eksekutif lan presiden. Akeh sing dadi perusahaan sing kena pengaruh. Contone WhatsApp minangka salah sawijining sing paling nandhang sangsara. Apple durung bisa lolos, nanging kayane ora peduli, paling ora kanggo pernyataan sing wis digawe saka Apple.

Laporan Ahli Ngelingi Apple Apa Kudu Nggawe Luwih Saka Ora

Tim Cook

Laporan anyar nuduhake manawa skala masalah sing disebabake amarga nyalah gunakake piranti lunak Pegasus iku luwih gedhe tinimbang sing diwedeni. Klompok peneliti lan wartawan internasional saka Amnesty International, Forbidden Stories lan luwih saka selusin organisasi liyane nerbitake bukti forensik manawa macem-macem pamrentah ing saindenging jagad, kalebu Hongaria, India, Meksiko, Maroko, Arab Saudi lan Uni Emirat Arab., Bisa uga dadi pelanggan saka panyedhiya spyware Israel sing kondhang.

Investigators sinau dhaptar bocor 50.000 nomer telpon digandhengake karo aktivis, wartawan, eksekutif lan politikus sing kudu diawasi. Dheweke uga nganalisa khusus 37 piranti sing kena infeksi utawa nyerang spyware invasif Pegasus NSO. Dheweke malah nggawe alat kanggo mriksa apa piranti Apple wis kompromi.

Akeh peneliti keamanan Dheweke ujar manawa Apple bisa lan kudu nindakake luwih akeh kanggo nglindhungi pangguna saka alat pengawasan canggih kasebut.

  • Miturut peneliti independen Cedric Owens:

"Mesthi nuduhake tantangan ing umum kanthi keamanan piranti seluler lan kemampuan investigasi saiki. Aku uga mikir manawa ndeleng infeksi dening NSO nuduhake manawa panyerang sing motivasi lan migunani isih bisa sukses. Apple nyoba, Nanging masalahe yaiku dheweke ora nyoba kaya reputasi sing diwenehake.

  • Masthew Green saka Universitas Johns Hopkins:

"Akeh kritik sing fokus ing Apple babagan iki. Sajarah perusahaan kasebut nawakake perlindungan keamanan sing luwih kuwat kanggo para pangguna tinimbang ekosistem fragmen Android.

  • Juan Andres Guerrero-Saade, Penyidik ​​Ancaman Utama SentinelOne:

Nyatane yaiku kita terus Apple kanthi standar sing luwih dhuwur amarga wis luwih apik. Wong liya gratis kanggo kabeh wong. Aku ora mikir manawa ana wong ngarepake keamanane bakal nambah nganti kabeh sing kudu kuwatir yaiku serangan target karo eksploitasi nol-dina.

Apple karo Tim Cook ing helm ora mbantu nyuda ketegangan lan kritik amarga ana pernyataan paling anyar babagan Pegasus

Sawise kabeh perkara ing ndhuwur, Apple ngarep-arep supaya bisa nampilake sinar sing ngarep-arep lan bisa menehi terang marang jagad manawa kabeh bakal nindakake kabeh supaya perkara kasebut ora kedadeyan maneh. Nanging apa sing sampeyan ucapake wis ngiwa spesialis keamanan lan peneliti sing adhem banget.

Ivan Krstic, Kepala rekayasa lan arsitektur keamanan Apple, ujar manawa eksploitasi iMessage sing digunakake kanggo ngilangi data Pegasus dudu ancaman kanggo umume pangguna.

Apple kanthi tegas ngutuk serangan cyber marang wartawan, aktivis hak asasi manungsa lan liya-liyane sing nyoba nggawe jagad iki dadi papan sing luwih apik. Wis luwih saka sepuluh taun, Apple wis dadi pemimpin industri ing inovasi keamanan. Asile, sarjana keamanan setuju manawa Apple duwe piranti konsumen sing paling aman ing pasar. Serangan kayata sing diandharake rumit banget, regane mayuta-yuta dolar AS kanggo maju, asring dawane umur cekak, lan digunakake kanggo nyerang wong tartamtu. Kajaba iku tegese ora nggawe ancaman kanggo mayoritas pangguna. Kita terus ngupayakake nglindhungi kabeh pelanggan saka layanan kasebut, nambah perlindungan anyar kanggo gadget lan data ing kabeh wektu.

Apple bisa uga aman lan kita sing nggunakake piranti bisa uga ora nemoni masalah sing padha karo liyane. Nanging, aku mikir Apple sampeyan kudu melu luwih akeh babagan perkara iki. Apple identik karo privasi. Sampeyan kudu mbuktekake.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.