Ora ana browser sing paling umum, kalebu Safari, sing bakal nggunakake sulih cookie Google sing diarani FloC

Akeh pangguna sing rada ndhuwur irung kudu maneh idin sing dijaluk dening kaca web sing dikunjungi kanggo menehi utawa ora idin kanggo dilacak. Akeh solusi sing kasedhiya ing pasar mblokir jinis pesen kasebut, mula dheweke wis ora migunani maneh.

Alternatif cookie Google diarani FLoC, teknologi sing durung ditampa kanthi becik pancen ora ana wong, amarga nganggep masalah privasi luwih akeh tinimbang solusi, mula ora ana teknologi sing duwe niat menehi dhukungan, kalebu Apple.

Minggu kepungkur, WorPress ngumumake minggu kepungkur yen bakal otomatis mateni Google FloC ing kabeh situs web sing digawe dening sistem manajemen konten, salah sawijining sing paling akeh digunakake ing kabeh internet. Saliyane WordPress, dheweke bubar gabung Microsoft nganggo Edge Chromium, Mozilla Firefox, Opera, lan uga DuckDuckGo.

Umume perusahaan kasebut nggambarake Google FLoC minangka invasi privasi, sanajan teknologi iki dirancang kanthi tepat kanggo nyegah. Teknologi anyar iki, kaya sing diandharake Google bakal luwih aman lan pribadi kanggo ngawasi pangguna, amarga ditindakake ing level klompok lan ora sacara individu supaya bisa nuntun pariwara adhedhasar data sing diklumpukake.

Ing pratelan saka The Verge to Microsoft, perusahaan mlebu:

Kita yakin ing mangsa ngarep manawa web bisa menehi privasi, transparansi lan kontrol wong, nalika ndhukung model bisnis sing tanggung jawab kanggo nggawe ekosistem sing sregep, mbukak lan macem-macem.

Kaya Google, kita ndhukung solusi sing nawakake idin sing jelas kanggo pangguna lan ora nyegah pilihan konsumen. Pramila kita uga ora ndhukung solusi sing njupuk kauntungan saka sinyal identitas pangguna sing ora konsensual, kayata sidik jari.

Industri kasebut terus ditindakake lan bakal ana usulan adhedhasar browser sing ora mbutuhake identifikasi pangguna individu lan proposal adhedhasar identifikasi sing adhedhasar idin lan hubungan pihak katelu.

Saka Mozilla, dheweke ngaku bener sinau proposal pariwara kanggo njaga privasi, kalebu FLoC, nanging saiki, dheweke ora ngrancang nawakake dhukungan kanggo teknologi iki liwat Firefox.

Kita ora yakin karo asumsi manawa industri mbutuhake miliaran data babagan wong, diklumpukake lan dituduhake tanpa dingerteni, kanggo ngirim pariwara sing relevan.

Pramila kita wis ngetrapake Perlindhungan Pelacakan Enhanced kanthi standar kanggo mblokir luwih saka sepuluh milyar pelacak saben dina, lan kita terus nggawe inovasi kanthi cara anyar kanggo nglindhungi wong sing nggunakake Firefox.

Pariwara lan privasi bisa urip bebarengan. Lan industri pariwara bisa uga dioperasikake kanthi beda tinimbang taun-taun sadurunge. Muga-muga bisa uga duwe peran kanggo nemokake solusi sing nggawe web sing luwih apik.

Sanajan Apple durung menehi komentar babagan masalah kasebut liwat pernyataan resmi, posisi sampeyan ing FLoC Iki dijlentrehake dening John Wilander, insinyur WebKit Apple, muji keputusan browser Brave sing ora menehi dhukungan kanggo alternatif Google kanggo cookie.

Sanajan Google nguwasani pasar browser desktop kanthi tinju wesi, ora bisa ngetrapake pengganti cookie sepisan yen browser liyane ing pasar ora bakal menehi dhukungan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Julian ngandika

    Ojito. Dadi, yen dheweke wis mutusake, nanging ora bisa ngetrapake teknologi kasebut, apa sing bakal kedadeyan?