Perbandingan komprehensif antarane Intel MacBook Air lan MacBook Air karo M1

MacBook Air M1

Kita wis duwe MacBook Air karo M1. Kewan sing entheng. Seneng tenan yen maneh komputer iki nyelehake ing papan sing pantes. Maneh maneh yen bisa tuku keajaiban iki. Nanging elinga manawa MacBook Air kanthi prosesor Intel isih didol. We nggawa sampeyan bandhingan banget ing antarane kalorone.

Kita wiwiti karo a tabel ringkesan spesifikasi saka rong terminal kasebut banjur kita bakal nganalisa aspek sing paling relevan sing negesake beda lan kamiripan ing antarane.

M1 MacBook Air Intel MacBook Air (2020)
Rega diwiwiti saka € 1129 nganti € 1.399 saka € 1129
Dimensi
Alto 0,41-1,61 cm
Ancho30,41 cm
latar mburi21,24 cm
Alto0,41-1,61 cm

Ancho30,41 cm

latar mburi21,24 cm

 

Peso 1,29 kg 1,29 kg
Prosesor Apple M1 wolung inti Generasi kaping 10 1.1GHz intel Core i3
10 Gen 1.1GHz Quad Core Intel Core i5
10 Gen 1.2GHz Quad Core Intel Core i7
Grafis GPU Apple 7-inti
GPU Apple 8-inti
Intel Iris Plus Graphics
Ram 8GB 16GB 8GB, 16GB
Jaringan Wi-Fi 6
Bluetooth 5.0
Wi-Fi 802.11ac
Bluetooth 5.0
Panyimpenan 256GB, 512GB, 1TB, 2TB 256GB, 512GB, 1TB, 2TB
monitor 13,3-inci 2560 × 1600 LCD kanthi IPS lan True Tone 13,3-inci 2560 × 1600 LCD kanthi IPS lan True Tone
Pelabuhan Loro port USB4
Jack headphone 3,5mm
Loro Thunderbolt 3 port
Jack headphone 3,5mm
Biometrik ID Tutul ID Tutul
Tutul Bar Ora Ana Ora Ana
Baterei 49.9Wh, pangisi daya USB-C 30W 49.9Wh, pangisi daya USB-C 30W

MacBook Air kanthi versi M1 VS menyang Intel ing njaba

MacBook Air karo M1

Tampilan teken MacBook Air yaiku tampilan, kanthi desain notebook tetep langsing miturut ukuran. Iki sing nggawe komputer iki apik. Paling apik, entuk pangukuran sing gedhe banget kanggo laptop. Iki nganti rating notebook iki. Cahya nanging galak.

Kaya sing dideleng ing spesifikasi tabel, ora ana bedane ukuran ing antarane rong model kasebut. Perkara sing padha karo bobote, padha wae. Mula desas desus sing nuduhake manawa ora bakal ana perubahan ing luar negeri. Nanging sing apik ana ing njero ati. Ora diraguhi.

Nguripake saiki kanggo nganalisis layar

Tampilan Intel MacBook Air minangka tampilan IPS LED 13,3 inci sing wis dawa, sing duwe résolusi asli 2.560 nganti 1.600. Iki menehi Kapadhetan piksel 227 piksel saben inci. Ora kaget, model M1 duwe ukuran layar, resolusi, lan kerapatan piksel sing padha. Ora ana pangowahan babagan kecerahan, kanthi varian Intel lan M1 bisa ngasilake 400 nits..

Kaloro versi kasebut uga kalebu dhukungan kanggo Wide Color (P3) lan True Tone, Sistem Apple kanthi otomatis nyetel suhu warna layar supaya cocog karo pangowahan cahya sekitar, kanggo nyegah layar katon beda karo pangguna dibandhingake karo lingkungane.

Sing menarik saiki: MacBook Air karo M1, keajaiban kayektenan

Chip M1

Apple nawakake pilihan nganti telung prosesor ("Ice Lake") kanggo  MacBook Air adhedhasar Intel:

  • Intel Core i3. Prosesor dual-core 1,1 GHz kanthi Turbo Boost nganti 3,2 GHz lan 4 MB cache L3.
  • Inti i5. Papat intine 1,1 Ghz kanthi Turbo Boost 3,5 GHz lan cache 6 MB L3.
  • Model ndhuwur. Inti i7. Didhukung karo chip 1,2Ghz kotak-inti kanthi Turbo Boost 3,8GHz lan cache 8MB L3.

Chip M1 ing MacBook Air anyar nggunakake proses 5 nanometer tinimbang versi 10 nanometer sing digunakake dening Intel. Nggunakake wolung intine, kalebu papat inti efisiensi tinggi lan papat intine kinerja tinggi, sing bisa digunakake ing macem-macem kombinasi kanggo nyedhiyakake kinerja sing cukup kanggo pangguna saliyane nyuda panggunaan batere. Papat inti efisiensi tinggi kasebut diarani cepet kaya chip dual-core, lan M1 malah bisa nggunakake kabeh wolung inti sekaligus yen perlu.

M1 MacBook Air

Panggunaan arsitektur memori sing disatukan kanggo mbantu luwih ningkatake kinerja, sanajan ana uga mesin saraf ing papan sing kudu dipikirake. Mesin 16-inti nawakake nganti 11 milyar operasi per detik, sing bakal mbantu tugas sing njupuk kauntungan saka pembelajaran mesin.

Kepiye tumindak loro ing diagram?

Ing model Intel, MacBook Air nggunakake Intel Iris Plus. MacBook Air karo M1 nggunakake desain GPU dhewe minangka bagean saka SoC, Iki adhedhasar bagean saka sing sampeyan desain lan digunakake kanggo nyedhiyakake grafis ing garis iPhone lan iPad. Saka apa sing wis dijlentrehake Apple, GPU minangka "prosesor grafis paling canggih" sing wis digawe perusahaan, lan diklaim bisa nyedhiyakake kaping pindho kinerja generasi sadurunge.

Ing kertas, Apple wis nerangake yen M1 nggunakake nganti 8 inti GPU, mula bakal nawakake grafis nganti 5 kaping luwih cepet tinimbang generasi sadurunge kanggo versi 8-inti. Uga karo M1, bisa uga nampa resolusi nganti 6K ing 60Hz, lan bisa ditahan nganti rong layar.

Kekurangan bukti nyata mung ngidini kita, ing wektu iki nggawe kira-kira njupuk spesifikasi sing kasebut ing presentasi.

Mesin Neural MacBook Pro anyar karo M1

MacBook Air kanthi keyboard M1 anyar

Keyboard MacBook Air

Sawetara tombol ing baris pisanan wis diowahi kanthi fungsi langsung anyar. Ana telung tombol ing baris pisanan sing wis diganti fungsine nalika sampeyan menet. Saiki MacBook Air anyar kanthi fitur M1 tombol Spotlight anyar, ndhikte y aja ganggu.

Minangka spesifikasi liyane, kayata Memori, konektivitas, port lan liya-liyane, kita kudu ujar manawa ana ikatan teknis, amarga spesifikasi ing prekara iki padha.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.