Review saka Mac Studio anyar: gadhah apa iku njupuk

Apple ngluncurake Mac anyar sing, sanajan akrab banget karo kita, teka kanggo ngisi posisi sing wis suwe banget kosong, lan ditindakake kanthi ngyakinake kabeh wong. Kita nguji Mac Studio anyar kanthi prosesor M1 Max lan kita pitutur marang kowe kabeh sing perlu kanggo ngerti bab dheweke.

Desain: pasuryan sampeyan muni lonceng

Mac Studio minangka komputer sing anyar, ngenalake kategori anyar ing macem-macem komputer sing Apple wis ana ing sabuk, nanging sinau saka kasuksesan lan kesalahane ing jaman kepungkur. Desaine ora ana sing anyar amarga ngetutake garis sing ditandhani karo mini Mac, nanging dudu sing kita kenal, nanging sing diluncurake 17 taun kepungkur. Steve Jobs ngenalake komputer mini pisanane minangka Mac "terjangkau" ing taun 2005, lan sanajan wiwit iku desaine wis ngalami owah-owahan cilik, inti saka Mac mini tetep utuh, lan Mac Studio anyar iki, sanajan ora dimaksudaké kanggo ngganti Mac mini, asalé langsung saka iku. Malah kothak sing Mac Studio teka ing kaya Mac mini asli.

 

 

Ing rancangane, Apple wis nerusake dalan sing diwiwiti karo MacBook Pro anyar.Tanpa kelangan inti saka Apple, ing jaman anyar iki ora kabeh dadi anggere sampeyan entuk desain sing dikarepake. Saiki sampeyan mikir babagan fungsi, apa sing dibutuhake pangguna, lan menehi desain paling apik sing bisa sampeyan entuk tanpa ngorbanake fungsi. Komputer ultrathin Apple sing ngilangi port lan ngorbanake pendinginan supaya bisa gumunggung duwe laptop paling tipis wis menehi dalan menyang Apple anyar sing umume kita keplok. Lan kanggo cathetan, Aku ngandika ing presentation lan aku ngadeg dening iku: Aku ora tiba ing katresnan karo desain Mac Studio iki pisanan aku weruh, utawa aku ora tresna saiki aku duwe ing. tanganku. Ananging isih akeh perkara liyane sing ndadekke atiku, mula aku ora perduli.

Sapa sing bakal mikir sawetara taun kepungkur yen Mac bakal duwe port ing ngarep? Sapa sing bakal ngira yen Mac 2022 bakal duwe rong konektor USB-A? Lan maca kertu? Apple wis ngganti proposal, paling ora ing komputer "profesional"., lan sanajan tegese ngorbanake apa wae ing desaine, dheweke milih menehi pangguna apa sing dibutuhake. Langkah pisanan ditindakake kanthi MacBook Pro, nambahake maca kertu lan konektor HDMI, uga port MagSafe khusus kanggo ngisi daya laptop sanajan ana USB-C sing bisa nindakake tugas sing padha. Lan karo Mac Studio wis maju ing pangertèn sing.,

Ing ngarep komputer duwe rong port USB-C lan maca kertu. Iki soko sing Iku banget ngormati ing basis saben dina kanggo nyambung USB teken, drive external utawa piranti sing ora kudu permanen disambungake menyang komputer, nanging sing asring digunakake lan plugging wuta ing mburi banget ngganggu. Ujare wong sing wis nggunakake iMac minangka komputer utama wiwit 2009. Lan supaya ora ngomong babagan maca kertu, sing bisa diakses ing ngarep pancen apik banget. Lan terus terang, aku ora mikir bakal ngrusak ngarep aluminium sing resik.

Bagean mburi didominasi dening gril ventilasi ing ngendi hawa panas bakal metu saka njero Mac supaya tetep adhem. Sawise maneh unsur sing perlu dileksanakake ing desain, sanajan ing kene apa bedane, sawise kabeh, iku sisih mburi, ora bakal katon. Opo meneh kita ketemu papat Thunderbolt 4 sambungan, siji 10 sambungan Gigabit Ethernet, konektor kabel daya (kanthi desain kaya Mickey Mouse), rong sambungan USB-A (ya, serius), HDMI, lan jack headphone (maneh, serius). Pungkasan kita duwe tombol daya komputer, tombol bunder klasik sing meh ora kita gunakake, amarga kaping pirang-pirang sampeyan mateni Mac?

Dasar bunder diubengi dening panggangan ventilasi liyane, saka ngendi udhara bakal dijupuk kanggo kelangan komputer, lan dering karet bunder bakal nyegah komputer saka slipping lan uga nglindhungi permukaan sing kita pasang komputer. Dasar bunder iki rada mundhakaken komputer ninggalake papan sing perlu kanggo udhara mlebu lan njaga njero Mac Studio ing suhu kerja sing paling luweh. Loro-lorone gril intake lan gril outlet udara sejatine perforasi ing awak aluminium kaya mung Apple sing ngerti.

Sambungan, kabeh sing perlu

Komputer sing dimaksudake kanggo panggunaan profesional yaiku komputer sing kabeh jinis aksesoris kudu disambungake. Kamera video lan fotografi, kertu memori, mikropon, headphone, monitor eksternal, grafis eksternal, hard drive ... Lan iki tegese sampeyan butuh kabeh jinis sambungan, lan sawetara, sawetara. Inggih kene kita duwe kabeh sing perlu, lan uga karo specifications apik tenan.

Frontal

  • 2 port USB-C 10Gb/s
  • Slot kertu SDXC (UHS-II).

Mburi

  • 4 port Thunderbolt 4 (40Gb/s) (didhukung USB-4, DisplayPort)
  • 2 port USB-A (5Gb/s)
  • HDMI 2.0
  • Ethernet 10Gb Kab
  • Jack headphone 3,5mm

Antarane model iki lan sing nggabungake prosesor M1 Ultra, mung prabédan babagan sambungan ana ing rong USB ngarep, sing ing kasus Ultra uga Thunderbolt 4kaya bokong. Aku ora mikir iku faktor nentokake nalika arep antarane siji utawa liyane.

Jumlah sambungan sing kasedhiya lan macem-macem katon luwih saka cukup kanggo kula. Ana uga sawetara kedhaftar sing perlu sawetara jinis dock utawa adaptor, nanging minangka aturan umum, Aku sing kanggo paling padha bakal luwih saka cukup. Babagan specifications, Aku mung sambungan HDMI bisa wis dicokot luwih, minangka HDMI 2.0 wis Luwih outdated lan anyar 2.1 specification bakal luwih cocok kanggo komputer kualitas iki lan rega. Kanthi HDMI 2.0, sampeyan bisa nyambungake monitor 4K 60Hz maksimal, sing bisa dadi watesan kanggo profesional sing paling nuntut. Mesthi, liwat sambungan Thunderbolt 4 sampeyan bisa nyambung nganti papat monitor 6K 60Hz. Komputer iki ndhukung nganti 5 momitor bebarengan, Madness nyata.

Jack headphone uga pantes disebutake khusus, sing dudu Jack konvensional sanajan katon kaya ngono. Minangka Apple nuduhake ing spesifikasi Mac Studio, Jack 3,5mm iki nduweni sensing beban DC lan output tegangan adaptif, yaiku, Mac ndeteksi impedansi piranti sing disambungake lan bakal cocog karo output kanggo headphone impedansi rendah lan dhuwur. Headphone impedansi dhuwur (luwih saka 150 ohm) umume mbutuhake amplifier eksternal supaya bisa digunakake, nanging iki ora kedadeyan karo Mac Studio, sing dadi warta apik kanggo para profesional swara.

M1 Max lan 32GB memori terpadu

Kita wis ngenteni suwe kanggo pemroses "digawe ing Apple" kanggo Mac. Sawise pirang-pirang taun pengalaman karo prosesor iPhone lan iPad, Apple wis entuk kaunggulan sing luar biasa ing wilayah iki tinimbang kompetisi. Imbangan antarane daya lan efisiensi energi prosesor ARM saiki dadi impen kanggo produsen liyane, lan porting menyang komputer Mac wis rampung ngganti aturan game.

Apple nggunakake apa sing diarani "sistem ing chip" (SoC), yaiku, CPU, GPU, memori RAM, pengontrol SSD, pengontrol Thunderbolt 4… Kita ora ana maneh prosesor CPU, kertu grafis lan modul memori RAM sing nglumpuk beda, nanging kabeh mau minangka bagéan saka struktur sing padha supaya bisa entuk efisiensi sing ora bisa dibayangake kanggo sistem tradisional.

Conto sampurna carane arsitektur iki nambah kinerja Mac anyar sing ditemokake ing "memori terpadu", sing bisa diarani padha karo RAM ing Mac iki. Memori iki, penting kanggo kinerja komputer, saiki kasedhiya kanggo CPU lan GPU, sing langsung digunakake yen perlu. Kanthi cara iki, akses sing luwih cepet lan luwih efisien digayuh, amarga uga ana ing SoC sing padha, supaya informasi kasebut ora kudu ngliwati sirkuit komputer. Rega sing kudu dibayar yaiku RAM ora bisa diupgrade.

Kinerja Mac Studio iki luar biasa, sanajan kita ngomong babagan model dhasar, "paling murah", sing aku tuku. $2.329 Mac Studio iki ngluwihi $5.499 iMac Pro sing paling murah (wis ilang saka katalog Apple), malah paling murah Mac Pro ing €6.499. Pangguna pungkasane duwe pilihan "Pro" sing bisa dianggep bisa diakses, lan iki minangka warta apik kanggo kita sing weruh yen kita kudu milih model sing luwih winates amarga apa sing dibutuhake ora bisa digayuh.

Modularitas? ora ana

Apple kasebut ing presentation Keynote sing Mac Studio iki "modular", nanging kita ora ngerti persis apa padha referring kanggo. Mbok amarga sawetara Mac Studios bisa ditumpuk ing ndhuwur saben liyane, amarga opsi konfigurasi ora banget mawarni-warni, lan sampeyan ora bisa nggawe owah-owahan yen sampeyan duwe Mac Studio ing tangan sampeyan.

Sampeyan bisa milih jinis prosesor (M1 Max utawa Ultra), kanthi rong opsi kanggo saben gumantung ing intine GPU sing dikarepake, rong pilihan memori terpadu kanggo saben (32GB lan 64GB kanggo M1 Max, 64GB lan 128GB kanggo M1 Ultra) lan voila. Sampeyan uga bisa milih panyimpenan internal, wiwit saka 512GB (M1 Max) utawa 1TB (M1 Ultra) nganti 8TB. Sawise sampeyan nggawe pesenan, lali babagan ngganti apa wae. Ora malah SSD, kang mung bagean sing ora soldered, bisa ditambahi, paling durung, lan aku ora mikir Apple bakal ngganti pikirane.

Iku tanpa mangu siji-sijine aspek saka Mac Studio iki sing ninggalake rasa ora enak ing cangkeme, nanging apa wae. Yen sampeyan pengin modularitas, sampeyan ora duwe pilihan liyane nanging pindhah menyang Mac Pro... nanging iki liga liyane sing umume ora bisa dikarepake.

Nggunakake Mac Studio

Minangka Steve Jobs ngandika nalika ngenalaken Mac mini asli ing 2005, iku "BYODKM" (Nggawa tampilan dhewe, keyboard lan mouse) komputer, tegese sampeyan kudu nggawa tampilan dhewe, keyboard lan mouse. Dadi nggunakake Mac Studio iki sante karo kinerja. Aku wis nggunakake MacBook Pro 16″ kanthi prosesor M1 Pro lan memori terpadu 16GB sajrone sawetara wulan, kanthi kinerja sing luar biasa, nindakake tugas karo Final Cut Pro sing ing 27 iMac 2017″ karo 32GB RAM lan prosesor Intel i5 wis ora bisa ditindakake tanpa nglokro, lan aku isih ora ngerti yen penggemar bisa ing laptop iki.

Ing Mac Studio anyar pembuangan bisa, amarga Apple wis mutusaké sing padha miwiti saka wayahe komputer diuripake. Sampeyan menet tombol ing Mac Studio lan yen nyedhaki cukup sampeyan bisa sok dong mirsani swara cilik sanajan ora nindakake tugas. Iki minangka swara sing ora pati penting kajaba sampeyan meneng, lan sajrone kabeh proses nyunting video analisis iki, ora mundhak sawayah-wayah.. Ing wayahe iku mung test sing aku wis bisa nindakake ing komputer iki supaya adoh.

Kanthi Mac Studio iki, sing regane meh padha karo iMac ing 2017, aku duwe perasaan sing durung nate nate nate tuku Mac, lan aku duwe sawetara: koyo sing aku wis tuku komputer sing bakal luwih saka nyukupi kabutuhan. Kanthi komputer Apple sadurungé, Aku tansah duwe roso kesengsem sing aku wis tuku siji sing dhuwit diijini, amarga yen aku bisa duwe, Aku wis tuku unggul. Malah karo MacBook Pro, aku mesthi wis pindhah menyang M1 Max yen aku bisa.

Pendapat editor

Ngomong yen komputer kanthi rega wiwitan € 2.329 murah, bisa uga kaget akeh pangguna, nanging kaya ngono aku rumangsa Mac Studio anyar iki. Saiki kita ora mung duwe komputer sing apik, kanthi bahan lan finish sing apik kita uga duwe kabeh jinis sambungan lan kinerja unggul kanggo model sing biaya luwih saka kaping pindho. Mac Studio iki ndadekake komputer "profesional" nyedhaki pangguna. Enteni wis worth iku, lan koyo sing paling apik durung teka. Sampeyan wis bisa tuku ing App Store (pranala) lan adol resmi kanthi rega wiwitan € 2.329.

MacStudio
  • Rating editor
  • Rating bintang 4.5
2.329
  • 80%

  • MacStudio
  • Review saka:
  • Dikirim ing:
  • Modifikasi pungkasan:
  • Awet
    Penerbit: 100%
  • Rampung
    Penerbit: 100%
  • Kualitas rega
    Penerbit: 80%

Pros

  • Desain kompak
  • macem-macem sambungan
  • sambungan ngarep
  • kinerja mirunggan

Contra

  • Impossibility kanggo ngluwihi mengko

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.