Rincian proyek kebebasan Epic Games miturut Apple: Ora kabeh kayane

Ing tengah taun kepungkur, ing wulan Agustus, Apple mutusake nyingkirake game Fortnite lan ora bisa didownload maneh saka App Store. Nalika semana, perusahaan apel kasebut menehi pelajaran Epic babagan kekuwatan. Nanging, nalika wis kliwat, strategi anyar wis bisa dideleng sing netepake sanadyan Apple ora dadi Game ala utawa Epic sing dirugekake isih nggawe kebebasan proyek. Loro-lorone main ndhelik, nanging salah sijine kudu "ngikat."

Epic Games ngeluh babagan monopoli ing bagean Apple. Proyek Kebebasan digawe.

Fortnite Bab 2

Saka App Store, sampeyan luwih dhisik bisa main Fortnite. Sawise gelut antara Epic Games lan Apple, sing terakhir mutusake mbusak game kasebut saka app store lan ngukum perusahaan game kanthi kalah kapasitas pangembang. Kontroversi kasebut terus berlangsung lan sanajan bagean wis dirampungake, Pangguna Apple ora bisa main Fortnite langsung.

Para direktur Epic Games njaga proklamasi manawa Apple nindakake monopoli (gabung karo mobil utawa sepur sing wis beredar ing babagan kasebut) lan komisi sing dikenani biaya kasebut kasar. Perusahaan sing dipimpin Tim Cook mbela terus-terusan ujar manawa ora nindakake monopoli kaya ngono, amarga game kasebut kaya pihak liya sing bisa dipikolehi kanthi cara liya lan Apple dudu sing pertama menehi tagihan ing game video. Nanging uga dheweke mbela awake dhewe saka tuduhan komisi pengisian daya, sing negesake yen biaya sing padha wis dikenani wiwit wiwitan (2008) lan kabeh dikenani biaya, gedhe utawa cilik.

Apple ora duwe daya monopolie utawa pasar ing pasar produk sing relevan kanggo transaksi aplikasi game. Lan ora bisa diklaim yen dheweke duwe kekuwatan kasebut nalika watesan babagan takon babagan ngluncurake App Store dileksanakake.

Wong Apple kayane ora bisa ngyakinake kanthi bantah lan para pangguna Fortnite saya maju ing sisih game kasebut. Dipunwani dening Epic Games sing nggawe acara ing game tartamtu kanggo ndhukung tuntutan hukum marang Apple. Utamane nalika nerangake manawa Epic Games mutusake proses kasebut dadi deklarasi maksud nglawan "perusahaan monopoli" ing telpon Proyek Merdika.

Dudu carane dietung. Miturut Apple, proyek kebebasan digawe amarga Fortnite wis kurang saka sawetara jam

Apple ujar manawa ana ing pengajuan legal manawa App Store wis nggawe kesempatan anyar sing durung ana sadurunge. Perusahaan kasebut ujar manawa App Store dadi penting banget kanggo ekonomi amarga bisnis app mindhah jutaan dolar ing saindenging jagad. Iki nyatakake "mayoritas aplikasi bebas diunduh," tegese perusahaan ora entuk komisi kanggo dheweke.

Miturut Apple, Epic Games wis nyewa perusahaan hubungan umum wis ing 2019 kanggo nggarap strategi media sing diarani "Perpustakaan Proyek" sing ditujokake kanggo nggambarake Apple "minangka wong ala." Perusahaan video game kasebut nyewa Cravath, Swaine & Moore LLP lan perusahaan hubungan masarakat ing taun kasebut, lan tuntutan hukum kasebut minangka puncak upaya kasebut. Iki ditindakake amarga, miturut Apple, Proyek Merdeka diwiwiti nalika padha nyuda penghasilan lan pangguna aktif saben wulan. Kanthi cara kasebut, dheweke nggawe strategi kanggo mbayar komisi luwih sithik.

Saliyane kabeh perkara ing ndhuwur, Apple negesake manawa ora ana monopoli kaya ngono Epic duwe penghasilan luwih saka $ 700 yuta konsumen iOS nganggo Fortnite nalika game kasedhiya ing App Store. Perusahaan uga mbayar komisi menyang platform liyane sing didistribusikake Fortnite.

Tes sing saiki ditawakake Apple, bakal terus-terusan 3 Mei ngarep nalika sidhang diwiwiti sing diarepake wakil paling gedhe kalorone perusahaan lunga menyang wong.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.