Sinau kabeh sing ana gandhengane karo tingkat refresh piranti Apple sampeyan

MacBook Pro 13 Anyar

Salah sawijining perkara sing kudu digatekake nalika tuku piranti yaiku kapasitas panyimpenan lan kacepetan nalika nggarap sawetara program bebarengan. Utamane ing Mac, iku penting banget. Iku bener sing karo chip M1 anyar évolusi saka komputer iki abysmal. Faktor liyane sing diomongake akeh amarga Mac anyar iki yaiku kemampuan kanggo refresh layar komputer lan kapasitas maksimal sing diduweni. Sing luwih dhuwur tarif luwih apik? Nanging apa tarif refreshment kanggo? Apa bakal migunani kanggo aku?. Iki sing bakal kita coba jelasake ing artikel iki.

Apa tingkat refresh layar?

Nalika kita pirembagan bab tingkat refresh, kita Sejatine referring menyang kacepetan karo kang isi ing layar dianyari. Kaya kabeh sing bisa diukur, kita duwe wektu iki kita nganalisa ing gambar per detik. Kanthi cara iki, unit pangukuran sing digunakake kanggo nemtokake tingkat refresh panel yaiku Hertz (Hz).

Kita wis bisa mangsuli salah sawijining pitakonan sing kita takon dhewe ing wiwitan artikel iki, rada ndhuwur garis kasebut. Sing luwih dhuwur tingkat refresh layar, luwih akeh fluiditas karo kang gambar sing katon ing ditampilake. Sejatine amarga ing wektu sing ngliwati saben gambar kasebut ing ruang wektu kasebut, kita bakal duwe nganyari utama. Saiki, ora kabeh emas sing glitters. Sampeyan kudu eling yen ana sawetara kekurangan sing gegandhengan lan saiki bakal kita pirembagan. Nanging minangka asring ngandika sing gambar worth sewu tembung, kene kita ninggalake sampeyan video ngendi panjelasan iki ditampilake.

Saiki umume televisi, telpon, komputer, lan piranti layar, tDheweke bisa digunakake kanthi tingkat refresh 60 Hz. Senajan iku bener sing ana komputer ngendi tarif iki tekan tokoh dizzying. Ya, kita uga duwe smartphone sing bisa tekan angka nganti 144 Hz. Iku apik amarga nggayuh tingkat refresh sing luwih dhuwur, kaya sing wis kita deleng, tegese gambar sing luwih alus lan ora mung katon luwih apik nanging uga nyuda lemes visual. Sing penting, ing donya sing teknologi lan tampilan tambah penting lan meh penting.

Sanajan wis dikandhakake manawa tingkat refresh sing dhuwur iki kalebu ing piranti kanggo Gamers, kudu dielingi manawa ceruk pasar wis berkembang. sawetara taun kepungkur lan akeh telpon lan Tablet wis tergabung. Kita duwe conto iPad Pro lan iPhone 12 lan 13, umpamane.

Kaluwihan lan cacat saka refresh rate

Iku isin nanging ora kabeh iku kaluwihan ing tingkat refresh dhuwur. Sampeyan kudu netepake kabeh kanthi wutuh lan saiki wis ngerti apa tegese, ayo ndeleng apa sing kedadeyan.

Ventajas:

  • Fluiditas lan lancar. Iki cetha. Sing luwih dhuwur tingkat refresh layar piranti, kita duwe gambar sing luwih lancar lan fluiditas. Iki uga tegese transisi ing aplikasi kasebut diganti, nalika kita nggulung ing iPhone utawa mindhah mouse kanthi cepet ing situs web ing Mac, utawa pindhah saka siji aplikasi menyang aplikasi liyane, bakal ditindakake kanthi luwih lancar lan mulane bakal luwih ramah. .
  • A refresh rate sing luwih dhuwur tegese kurang mripat lan mulane kita bisa luwih seneng pengalaman karo layar.

cacat

  • Kerugian utama duwe tingkat refresh dhuwur iku temtu a pangeluaran energi sing luwih dhuwur ing piranti kasebut. Iki tegese kita kurang otonomi lan mulane, ing kasus iPhone, mung digabung ing model Pro sing duwe baterei luwih gedhe.
  • Ora kabeh konten kasedhiya kanthi tingkat refresh 120Hz. Iki kaya duwe televisi sing bisa muter konten 8K. Iki apik, nanging yen konten kasebut ora ana ing 8K, mula kita ora peduli babagan kapasitas televisi.
  • Layar sing luwih gedhe lan tingkat refresh sing luwih dhuwur, luwih larang piranti.

Ati-ati karo iki. Tingkat refresh ora padha karo tingkat sampel.

Ing sawetara wulan kepungkur, sawetara pabrikan sing nampilake piranti sing layar ngluwihi alangan 60 Hz kanggo nyegerake layar, uga wis ngrujuk menyang tingkat sampel panel. Kita ngrujuk menyang kasus sawetara piranti Samsung. Diiklanake manawa layar dianyari ing 120 Hz lan duwe tingkat sampel 240 Hz.

Tingkat sampel, uga diukur ing Hertz, nuduhake kaping pirang-pirang layar nglacak input tutul. Mangkono, sing luwih dhuwur ing Nilai frekuensi, ngisor latency tutul utawa lag input, lan luwih sensasi fluiditas lan entheng saka gerakan. Nanging  Ora ana hubungane karo sapa sing diomongake ing kene lan aja bingung. Logis, sing luwih dhuwur loro tarif, sing luwih apik.

Tingkat refresh ing piranti Apple

Macbook Pro M1 Kab

Yen wis dadi "ahli" ing tingkat refresh layar piranti lan malah ngerti carane mbedakake saka frekuensi sampling, ayo kang ndeleng Apple piranti sing entuk tarif sing luwih dhuwur lan sepira pentinge.

iPhone 12 lan 13

Loro-lorone iPhone 12 lan 13 duwe layar kanthi tingkat refresh nganti Hz 120. Nanging ati-ati, ora kabeh model iPhone duwe tingkat sing padha. Ing kasus iki, tingkat paling dhuwur teka ing model paling dhuwur. Kita bakal duwe 120HZ ing model Pro. Sejatine kanggo masalah baterei lan durasi panggunaan terminal. Yen padha sijine layar kualitas ing iPhone mini, iku kamungkinan sing setengah dina kita kudu looking for plug.

Podemos ngringkes refresh rate iPhone kaya iki:

iTelpon 13 Pro lan iPhone 13 Pro Max Dheweke nampilake Super Retina XDR paling anyar saka Apple kanthi ProMotion, sing duwe tingkat refresh variabel saka 10Hz nganti 120Hz. iPhone 13 lan iPhone 13 Mini nggunakake 60Hz.

Sing padha karo model iPhone 12

Komputer Mac

Kepiye carane bisa kurang, yen iPhone duwe ProMotion, uga Mac. Nanging aja mikir yen kabeh Mac, aja mikir amarga iku komputer, mula kudu duwe layar kanthi tingkat refresh sing luwih dhuwur. Sampeyan wis ngerti yen tingkat sing luwih dhuwur lan layar sing luwih gedhe, luwih larang. Nyatane sawetara model duwe 120 tampilan Hz digandhengake karo wong-wong mau.

Salah siji saka novelties gedhe saka MacBook Pros 14-inch lan 16 inci anyar persis iki. Tampilan mini-LED ndhukung nganti tingkat refresh 120 Hz amarga ProMotion. A ProMotion sing kudu diaktifake dening piranti lunak. Mulane sampeyan wis intuit sing kita bisa beda-beda tingkat sing. Soko sing ora anyar, amarga kita bisa nindakake ing Mac liyane sadurunge. Yen sampeyan ora ngerti carane, ing kene sampeyan duwe tutorial babagan carane sampeyan bisa beda-beda tingkat refresh ing 16-inch MacBook Pro. Kita bisa pindhah saka 60 nganti 47,95 Hz.

Nanging, frekuensi 120 Hz iki ora didhukung dening kabeh aplikasi saiki. Nyatane, Safari, contone, durung diadaptasi. Nanging Pratinjau Teknologi Safari, versi beta Safari, ya. Iku persis ing versi paling anyar saka browser iki, 135, ing ngendi Apple wis ngenalake dhukungan kanggo ProMotion.

Yen sampeyan kepingin weruh, aku bakal ngandhani sampeyan. Ora. Ora ana iMac karo ProMotion. Nanging bakal ana.

Apple Watch

Aku ora bakal dadi wong sing bakal kaget sampeyan, nanging kaya sing sampeyan bayangake, Apple Watch iku ora duwe layar ProMotion. Iku tampilan Retina sing apik banget, ya. Nanging ora kenek tarif 120Hz. Aku ora mikir aku needed wong uga.

Sampeyan wis ngerti sethitik liyane babagan aspèk iki saka piranti favorit. saka Saiki aku yakin manawa sampeyan luwih nggatekake tingkat refresh nalika arep tuku terminal anyar.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

bool (bener)