Wis ana sawetara kasus upaya spionase karo AirTags

Nalika desas-desus diwiwiti sawetara taun kepungkur manawa Apple duwe pikiran kanggo ngluncurake tracker, pikiranku pisanan yaiku bisa digunakake kanggo Spy wong kanthi rahasia. Sing AirTags padha bisa disalah gunakake.

Lan bisa uga Apple temen maujud iki yen wis padha siap kanggo dibukak, lan telat ngandika Bukak nganti bisa introduce modifikasi tartamtu ing iOS, lan kanthi mangkono ndadekake iku mokal kanggo nemokake wong meneng-menengan liwat AirTag. Nanging karo Android, masalah ora ditanggulangi...

Bubar kita komentar manawa geng maling mobil kelas atas wis dideteksi ing AS lan Kanada nggunakake AirTags kanggo nglacak lokasi kendharaan sing dipilih. kanggo dicolong.

Loro kasus ing sawetara dina

Minggu kepungkur, wong Detroit nemokake AirTag sing didhelikake ing awak mobil, a Dodge Charger. Pemilik kendaraan kasebut, bali menyang mobil sawise nindakake blanja, lan nampa pesen ing iPhone sing menehi peringatan yen dheweke dilacak dening AirTag sing ora dingerteni. Spy wis unscrewed tutup saluran ing hood Dodge lan diselehake tracker nang.

Mung wingi, situs berita heise.de nglaporake kasus liyane sing padha. Wong wadon sing nyopir mulih dumadakan nampa bebaya ing iPhone yen AirTag sing ora dingerteni wis dideteksi. Piranti kasebut pungkasane dumunung didhelikake ing setir ngarep.

Apple ngerti banget babagan bebaya sing bisa ditindakake dening AirTags yen sampeyan ndhelikake kanggo nyoba ngontrol lokasi wong utawa kendaraan tartamtu tanpa idin, lan wis ngetrapake sawetara fitur ing iOS supaya iki ora bisa kelakon.

Nanging isih ana "kesenjangan" tartamtu sing kudu diisi. Yen wong "diintip" nggunakake a iPhone, kaya kasus kasebut ing ndhuwur, sampeyan bakal dielingake saka AirTags sing ora dingerteni ing cedhak sampeyan. Nanging aplikasi Android sing cocog, Tracker Detect, ora menehi deteksi latar mburi otomatis kaya ngono, mula korban bisa dilacak lan ditemokake tanpa ngerti yen lagi dimata-mata.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.