Malware XLoader wis mlebu Macs

XLoader

Malware anyar bubar saka Windows menyang macOS. Wis jenenge XLoader lan bisa dituku kanthi gampang ing Deep Web kanthi rega 49 Euro (~ $ XNUMX), supaya bisa nyerang sapa wae sing sampeyan karepake, ora masalah yen sampeyan duwe PC Windows, utawa Mac nganggo macOS. Kain apa

Lan yen "bug" dilebokake ing mesin korban, bisa ngrekam tombol tombol, layar njupuk, lan ngakses data pribadi liyane. Aku mbaleni: Kain apa.

Malware XLoader sing kondhang saiki wis bermigrasi saka Windows PC kanggo nyerang Mac sing uga duwe macOS. Évolusi malware sing dikenal minangka Buku Formulir, ngidini panyerang nyathet tombol tombol, njupuk tangkapan layar lan ngakses informasi pribadi liyane ing komputer nganggo piranti lunak Microsoft utawa Apple kanthi ora jelas.

Malware kaya ngono bisa ditemokake kanthi gampang ing situs web peteng 49 Euros. Sawise dituku, sampeyan bisa nyerang komputer apa wae sing wis diinstal Windows utawa macOS.

Warta sing apik yaiku mbutuhake tumindak pangguna supaya bisa ngaktifake. Sampeyan kudu mbukak iku ing mesin korban. Penyerang biasane ngirim email sing ngemot malware sing ditempelake ing dokumen Microsoft Office. Sawise dokumen dibukak, mula banjur tumindak.

Iki minangka ancaman potensial kanggo kabeh pangguna Mac. Ing taun 2018, Apple ngira luwih saka 100 yuta Mac nglakokake malware.

Priksa Riset Titik nglacak kegiatan Xloader ing antarane tanggal 1 Desember 2020 lan 1 Juni 2021. RCP ndeleng panjaluk XLoader saka nganti 69 negara. Luwih saka setengah (53%) korban manggon ing Amerika Serikat.

XLoader siluman, tegese angel dingerteni nalika Mac kena infeksi, nanging Apple menehi cara mriksa.

  1. Bukak menyang direktori / Pangguna / [jeneng pangguna] / Library / LaunchAgents
  2. Priksa jeneng file sing curiga ing direktori iki (conto ing ngisor iki ana jeneng acak) / Pangguna / pangguna/Library/LaunchAgents/com.wznlVRt83Jsd.HPyT0b4Hwxh.plist

Kaya dene apa wae malware, sampeyan bisa nyuda resiko infeksi kanthi ngindhari situs web sing ora lengkap lan ngati-ati karo lampiran. Aja mbukak lampiran kajaba sampeyan ngerti pangirim lan nunggu, amarga umume para panyerang nggunakake alamat email.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.